«Επέστρεψα πιο δυνατός»

Από paok24.com: Μετά από... διάλειμμα μίας σεζόν στη Γερμανία, ο Νίκος Προσινικλής επέστρεψε στην Ελλάδα γεμάτος εμπειρίες για να βοηθήσει και πάλι την ομάδα του ΠΑΟΚ που «υπηρετεί» από μικρή ηλικία.
Πηγή: paok24.com
«Επέστρεψα πιο δυνατός»

Για το ξεκίνημα της νέας σεζόν, αλλά και τους στόχους του Δικεφάλου που παραμένουν για μία ακόμη αγωνιστική χρονιά υψηλοί, μίλησε στο PAOK24 ο Νίκος Προσινικλής.

Ο Έλληνας πολίστας την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στη Γερμανία με το σκουφάκι της Λούντβισμπουργκ και το φετινό καλοκαίρι επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ στον οποίο ανδρώθηκε αθλητικά και ελπίζει αυτό να συμβεί και με ακόμη περισσότερα παιδιά στο μέλλον, αφού ο σύλλογος διαθέτει τμήματα υποδομής που λειτουργούν υποδειγματικά.

Η σεζόν για τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε με ήττα κόντρα στη Γλυφάδα παρά το ανταγωνιστικό πρόσωπο που έβγαλαν οι παίκτες του Πάνου Βέργου. Ο Νίκος Προσινικλής σχολιάζει γι΄αυτή την αναμέτρηση:

«Ήταν ένα παιχνίδι που θέλαμε να το κερδίσουμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Το κυριότερο πρόβλημα για εμάς ήταν ότι δεν είχαμε δώσει φιλικά παιχνίδια πριν την επίσημη έναρξη της νέας σεζόν, ενώ η προετοιμασία κύλησε και με κάποιους τραυματισμούς που υπήρχαν. Σε αυτά ήρθαν να προστεθούν και οι νέοι κανονισμοί που ακόμη είναι αρκετά πολύπλοκοι και δημιουργούν ακόμη μία σύγχυση».

Για το παιχνίδι του Σαββάτου απέναντι στον Παναθηναϊκό στο Ποσειδώνιο είπε:

«Ο Παναθηναϊκός είναι μία νεοφώτιστη ομάδα, αλλά δεν πρέπει να πέσουμε σε αυτή την παγίδα. Πρέπει να δείξουμε σεβασμό, να κάνουμε το παιχνίδι που ξέρουμε, να είμαστε σοβαροί και να πάρουμε τη νίκη με τη βοήθεια του κόσμου μας που τον θέλουμε στο πλευρό μας».

Σχετικά με τους στόχους της νέας σεζόν:

«Οι στόχοι του ΠΑΟΚ πάντα είναι υψηλοί. Αυτό αρμόζει στο όνομα του συλλόγου. Κύριος στόχος αποτελεί και φέτος η είσοδος στα playoff και από εκεί και πέρα ότι περισσότερο μπορέσουμε να διεκδικήσουμε μέσα από τη σκληρή μας δουλειά».

Για τα συναισθήματα του για την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ, αλλά και για την εμπειρία του στη Γερμανία τόνισε:

«Όταν είσαι σε έναν σύλλογο όπως ο ΠΑΟΚ μόνο χαρούμενος μπορεί να είσαι. Είμαι από μικρή ηλικία στην ομάδα. Πέρσι αγωνίστηκα στη Γερμανία, σε ένα τελείως διαφορετικό πρωτάθλημα, μία άλλη νοοτροπία ακόμη και στον τρόπο ζωής τους, στην καθημερινότητα τους. Απέκτησα εμπειρίες και επέστρεψα πιο δυνατός για να βοηθήσω την ομάδα στο νέο ξεκίνημα που κάνει, αφού διαθέτει στο ρόστερ της αρκετούς νεαρούς αθλητές».

Σχετικά με τις βάσεις που βάζει το τμήμα με τις ακαδημίες που διαθέτει και τις επιτυχίες που υπάρχουν σε αυτές:

«Είναι πολύ σημαντικό που ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα, αλλά παράλληλα να γίνεται υποδειγματική δουλειά και στα τμήματα υποδομής του συλλόγου και κάθε χρόνο να προσελκύει νέα παιδιά στο άθλημα, αλλά και να φέρνει επιτυχίες στο σύλλογο, όπως έγινε πέρσι με την κατάκτηση του τίτλου από τους εφήβους. Ελπίζω πως αποτελούμε από την πλευρά μας υγιή πρότυπα για τις νέες γενιές για να ασχοληθούν με τον αθλητισμό».

Τέλος, ο Νίκος Προσινικλής επεσήμανε πως και το φετινό πρωτάθλημα της Α1 θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό:

«Το πρωτάθλημα είναι πάντα ανταγωνιστικό και φέτος που έχουν μπει και οι νέοι κανονισμοί θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο και το ποιος θα προσαρμοστεί πιο γρήγορα σε αυτούς και όλες οι ομάδες θα παλέψουν μέχρι τέλους για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα».

Διαβάστε ακόμη...