“Το VAR πρέπει είναι βοήθεια, όχι ο διαιτητής”

Από arenafm.gr: Ο Ναούμ Μιντιούρης, πρώην διαιτητής, μίλησε στον ARENA 89,4 και στην εκπομπή "Double" για την χρήση του VAR, τις αλλαγές κανονισμών και την μείωση των ξένων διαιτητών την φετινή αγωνιστική περίοδο.
Πηγή: arenafm.gr
“Το VAR πρέπει είναι βοήθεια, όχι ο διαιτητής”

Πιο αναλυτικά, όσα είπε:

Για τις αλλαγές στους κανονισμούς: "Η πρώτη αγωνιστική δεν ήταν πολύ καλή. Η δεύτερη ήταν ελαφρώς καλύτερη. Αλλά και πάλι με προβλήματα, τα οποία δεν τα αποφεύγουμε. Η δική μου άποψη είναι ότι ο διαιτητής περιμένει το VAR, αντί να κρίνει ο ίδιος. Είναι πρόβλημα και λόγω των διακοπών στον παιχνίδι. Επιπλέον, οι διαιτητές βαθμολογούνται πλέον. Στην επιτροπή διαιτησίας είναι ανεπίτρεπτο, να μην παραδέχεται κανείς ότι γίνονται λάθη. Ίσα- ίσα έλεγαν ότι όλα πήγαν καλά, στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και τον Κουμπαράκη.

Οι διαιτητές πρέπει να πάρουν το θάρρος, να σφυρίζουν ότι βλέπουν. Αν δεν είναι σίγουρος σε μια φάση, τότε ναι, να το βλέπει. Υπάρχει ο φόβος για τα σφυρίγματα. Δεν πρέπει να βλέπει μια φάση εκατό φορές. To VAR αυτή την στιγμή, πρέπει να είναι βοήθεια στον διαιτητή και όχι ο ίδιος ο διαιτητής".

Για την φάση στον αγώνα του Ολυμπιακό: "Το έδειχναν όλες οι κάμερες ξανά και ξανά και δεν μπορούσε να το δείξει η εταιρία στον διαιτητή. Το VAR είναι καλό αν το χειρίζεσαι σωστά. Θα βοηθήσει σε κάποιες δύσκολες φάσεις. Όχι το VAR να αποφασίζει για τον διαιτητή. Το μισό το παιχνίδι αν συνεχιστεί έτσι, θα χάνεται. Θα χαθεί ο αγώνας και θα βλέπουμε τι αποφασίζει, απλά το μηχάνημα. Αν το εστιάσουμε έτσι, θα είναι σε βάρος του θεάματος, σε βάρος της διαιτησίας".

Για την μείωση ξένων διαιτητών: "Σε κάποια φάση, από την μια δεν είναι καλό για τους Έλληνες, από την άλλη θα κάνει καλό, λόγω της έντασης. Συμφωνώ την απόφαση να υπάρχουν ξένοι, σε λιγότερα παιχνίδια. Καλό θα είναι 4-5 παιχνίδια το μάξιμουμ, να παίζουν ξένοι διαιτητές για να μην υπάρχει καχυποψία. Πρέπει σε κάποια παιχνίδια να υπάρχουν ξένοι, αν έχουν υποψία, ή αν υπάρχει σοβαρή ένταση, να σφυρίζουν αυτοί, ώστε να μη έχουμε παράπονα".

Διαβάστε ακόμη...