Η Νόρτζελαντ στο... πιάτο σας! (video)

Από paok24.com: Τρεις ημέρες μετά το φιλικό με την Άλκμααρ, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα στις 16:00 τη Νόρτζελαντ από τη Δανία στο δεύτερο φιλικό της φετινής προετοιμασίας του.
Πηγή: paok24.com
Η Νόρτζελαντ στο... πιάτο σας! (video)

Πρόκειται για την ομάδα που πέρσι τερμάτισε 6η στην κανονική διάρκεια της πρώτης κατηγορίας της Δανίας με 36 βαθμούς και δεν κατάφερε να βελτιώσει τη θέση της στα πλέι οφ που ακολούθησαν, παραμένοντας στην 6η θέση με 44 βαθμούς, οχτώ λιγότερους από την Μπρόντμπι που τερμάτισε 4η και κέρδισε το τελευταίο εισιτήριο για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ και 38 βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Κοπεγχάγη.

Ο σημερινός αγώνας με τον ΠΑΟΚ, θα είναι αισίως το τέταρτο (και πιθανότατα τελευταίο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος στην οποία η Νόρτζελαντ αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Χόρσενς στις 14 Ιουλίου) φιλικό για την ομάδα του 56χρονου Φλέμινγκ Πέντερσεν ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της Νόρτζελαντ τον περασμένο Μάιο, αφήνοντας μετά από δύο χρόνια τη θέση του αθλητικού διευθυντή του συλλόγου, με τους Δανούς να "μετράνε" μία ήττα από την Κάλμαρ με σκορ 3-4 στις 25 Ιουνίου, μία ισοπαλία με τη Χέρακλες (1-1) στις 30 Ιουνίου και μία νίκη εις βάρος της δεύτερης ομάδας της Ουτρέχτης με 4-2, την περασμένη Τετάρτη.

Βλέποντας κανείς το ρόστερ της, σαφώς και ξεχωρίζει τον 19χρονο εξτρέμ Αντρέας Σκοβ Όλσεν ο οποίος ήδη βρίσκεται στις "ατζέντες" πολλών ευρωπαϊκών ομάδων, ενώ η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών της είναι κάτω των 22 ετών.

Από εκεί και πέρα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η Νόρτζελαντ διαθέτει πέντε Γκανέζους, τέσσερις "μικρούς" και τον 24χρονο Γκοντσγουέι Ντόνιοχ τον οποίο απέκτησε από τη δεύτερη ομάδα της Μάντσεστερ Σίτι τον Ιανουάριο του 2016, ενώ οι έως τώρα μεταγραφικές κινήσεις της περιορίζονται στην επιστροφή δύο δανεικών και την προώθηση δύο νεαρών ποδοσφαιριστών από τη δεύτερη ομάδα της.

Σε γενικές γραμμές, η Νόρτζελαντ προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να επιστρέψει στην ελίτ της ποδοσφαιρικής Δανίας χωρίς να τα έχει καταφέρει, με τη συμμετοχή της στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2012-13 να αποτελεί το κορυφαίο "παράσημο" στην ευρωπαϊκή ιστορία της, όπου στον όμιλο με Γιουβέντους, Σαχτάρ και Τσέλσι τερμάτισε τελευταία με έναν βαθμό. χάρη στην εντός έδρας ισοπαλία της με τη Γιουβέντους με σκορ 1-1.

Σε ότι αφορά τους εγχώριους τίτλους της, η Νόρτζελαντ έχει στην τροπαιοθήκη της ένα πρωτάθλημα Δανίας (2011-12) και δύο Κύπελλα Δανίας (2009–10, 2010–11), ενώ παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε τα στιγμιότυπα του πρόσφατου φιλικού της με την Κάλμαρ.

Διαβάστε ακόμη...