«Top club σε οργάνωση, παθιασμένη με τον ΠΑΟΚ η οικογένεια Σαββίδη»

Από sdna.gr: Από τη Βραζιλία για τον ΠΑΟΚ με αγάπη. Ο Λέο Κορνατσίνι βρίσκεται πίσω από τον ανανεωμένο... αέρα που πνέει πάνω από τον ΠΑΟΚ και μιλάει στο SDNA για την εξαιρετική σχέση του με τον Δικέφαλο και την οικογένεια Σαββίδη και για τα καλύτερα που έρχονται...
Πηγή: sdna.gr
«Top club σε οργάνωση, παθιασμένη με τον ΠΑΟΚ η οικογένεια Σαββίδη»

Ο Λέο Κορνατσίνι συστήθηκε στον ΠΑΟΚ μέσα από τη μεταγραφή του Λέο Ζαμπά. Η εξαιρετική σχέση και συνεργασία με τους νταμπλούχους Ελλάδος μεταφράστηκε με μια ακόμη μεταγραφή από τη Βραζιλία. Αυτή του Ντόουγκλας Αουγκούστο. Η... παροικία των Βραζιλιάνων στον ΠΑΟΚ μεγαλώνει και ο Λέο δίνει την δική του εξήγηση.

Στα μάτια του, έχοντας πλέον την εμπειρία αλλά και τις διαπροσωπικές σχέσεις με την οικογένεια Σαββίδη, ο ΠΑΟΚ φαντάζει ιδανικός προορισμός για τους παίκτες του. Και τα πάντα για εκείνον ξεκινούν από την κεφαλή και συγκεκριμένα τους Ιβάν και Γιώργο Σαββίδη τους οποίους εξήρε μέσα από την συνέντευξή του.

Έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, ο ατζέντης από την Βραζιλία ξετυλίγει το κουβάρι της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με τον ΠΑΟΚ, έχει μπει στο... νόημα των απαιτήσεων του Δικεφάλου και κυρίως του κόσμου του και τονίζει πως δεν ξέρεις τι σημαίνει ΠΑΟΚ αν δεν το ζήσεις με τα μάτια σου.

Παράλληλα, αποκαλύπτει το παρασκήνιο γύρω από τη μεταγραφολογία για τον Ζαμπά και το πλάνο που υπάρχει για τον 20χρονο Βραζιλιάνο ενώ δίνει και λεπτομέρειες της συμφωνίας του Ντόουγκλας Αουγκούστο. Και όλα αυτά ενώ έπεται -όπως όλα δείχνουν- και συνέχεια...

Αναλυτικά η συνέντευξη του Λέο Κορνατσίνι:

- Καταρχάς, πως προέκυψε η συνεργασία με τον ΠΑΟΚ;

«Από την στιγμή που ολοκληρώθηκε η άφιξη του Ζαμπά στον ΠΑΟΚ, η σχέση μας τον σύλλογο είναι άψογη. Θα έλεγα πως είναι μια σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στην διοίκηση και σε μένα και τον αδερφό μου. Ο ΠΑΟΚ έκανε μεγάλη προσπάθεια να φέρει τον Λέο Ζαμπά στην Θεσσαλονίκη. Ο ανταγωνισμός με άλλα κλαμπ ήταν μεγάλος και από την ημέρα που διαπραγματευτήκαμε την μεταγραφή του Ζαμπά μέχρι και σήμερα που μιλάμε, το κλαμπ έχει κάνει πράξη όλα όσα υποσχέθηκε σε μένα και στους παίκτες μου...».

- Τι γνωρίζατε για τον ΠΑΟΚ πριν την συμφωνία με τον Ζαμπά;

«Πριν τη μεταγραφή του Ζαμπά, αυτό που γνώριζα είναι πως ένας ισχυρός άνθρωπος επένδυσε στην συγκεκριμένη ομάδα πριν από κάποια χρόνια και πως οι οπαδοί είναι... τρελοί για την ομάδα. Δεν μπορείς να καταλάβεις τι σημαίνει ΠΑΟΚ, αν δεν το ζήσεις με τα μάτια σου. Δεν μπορείς να αντιληφθείς τι είναι ο ΠΑΟΚ, αν δεν κάνεις απλά μια βόλτα στους δρόμους. Σε κάθε περίπτωση, το μόνο που χρειάζεται να πω είναι πως είμαι από την Βραζιλία και ο κόσμος αμέσως απαντά: Ζαμπά, Μάτος, Μαουρίσιο (σ.σ. γελάει). Ο ΠΑΟΚ δεν είναι απλά μια ποδοσφαιρική ομάδα. Είναι ένα πάθος που χαίρεσαι να είσαι κομμάτι αυτού. Είμαι περήφανος που ο ΠΑΟΚ πετυχαίνει και σκορπά ευτυχία στους οπαδούς και στον κόσμο της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο».

- Αναφέρεστε στην οικογένεια Σαββίδη...

«Όταν μιλάω για την οικογένεια Σαββίδη, η πρώτη λέξη που μου έρχεται στο μυαλό είναι... ευγνωμοσύνη. Με τον καιρό, άρχισα να είμαι πιο κοντά σε εκείνους και δεν μπορείς να φανταστείς πόσο καλοί άνθρωποι είναι και πόσο παθιασμένοι με την ομάδα. Τώρα, αυτές τις ημέρες της μεταγραφής του Ντόουγκλας Αουγκούστο, είχα την ευκαιρία να έρθω ακόμη πιο κοντά στην οικογένεια και ειλικρινά το απόλαυσα. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν μπορούν να διανοηθούν πόσο σκληρά δουλεύουν για το κλαμπ και την πόλη. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο... Αυτήν την φορά αυτό που θυμάμαι έντονα είναι η συζήτηση που είχα με τον πρόεδρο. Συζήτηση που μου έδωσε πολλά και την κρατάς για πάντα στη ζωή σου. Είναι πάντα πολύ όμορφο να βλέπεις πως ισχυροί άνθρωποι μπορούν να είναι τόσο προσιτοί και καλοί».

- Ένα χρόνο μετά, λοιπόν, θα λέγαμε πως εσείς και ο Ζαμπά είστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τον ΠΑΟΚ;

«Αναμφισβήτητα είμαστε πολύ. Ο Ζαμπά είναι χαρούμενος στην ομάδα και ευτυχισμένος στην πόλη. Αλλά και πως μπορεί να μην είσαι όταν παίζεις στον ΠΑΟΚ και ζεις στην Θεσσαλονίκη; Οπότε με τη σειρά μου είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Ο ΠΑΟΚ ως κλαμπ, ως οργάνωση και διοίκηση είναι κορυφή! Είναι σωστοί και δίκαιοι. Εύκολο να δουλεύεις μαζί τους και εύκολο να διαπραγματεύεσαι μαζί τους σε καθημερινή βάση. Είναι απόλυτα εκπαιδευμένοι και επαγγελματίες».

- Φέτος το καλοκαίρι, η συνεργασία επεκτάθηκε και στην μεταγραφή του Ντόουγκλας Αουγκούστο. Αυτή πώς προέκυψε;

«Είμαστε χαρούμενοι που φέραμε έναν ακόμη νεαρό και πολλά υποσχόμενο παίκτη. Ο Γιώργος Σαββίδης δούλευε για καιρό και ανέλυε πολλά προφίλ. Ο ΠΑΟΚ έχει ένα εξαιρετικό τμήμα σκάουτινγκ και αυτό κάνει τη ζωή του πιο εύκολη. Επίσης, εγώ και ο Γιώργος, διαρκώς δουλεύουμε πάνω σε ονόματα και περιπτώσεις. Αυτήν την φορά προέκυψε του Ντόουγκλας Αουγκούστο. Ήταν το περασμένο Σάββατο, πριν από δύο εβδομάδες, γύρω στις δύο το πρωί με ώρα Ευρώπης, όταν ήμασταν όλοι σίγουροι για το συγκεκριμένο όνομα. Μου ζήτησε να το φέρω εις πέρας και μέσα σε 24 ώρες κανονίσαμε την υπόθεση. Είμαι χαρούμενος που φέραμε τον Ντόουγκλας. Χωρίς αμφιβολία θα είναι μια περίπτωση σαν τον Ζαμπά».

- Να περιμένουμε και άλλες συνεργασίες από την Βραζιλία ίσως;

«Σίγουρα! Υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία ανάμεσα στην Βραζιλία και την Ελλάδα. Ένας παίκτης μπορεί να αφομοιωθεί πιο εύκολα απ΄ότι από άλλες χώρες. Η κουλτούρα μας μοιάζει αρκετά με την ελληνική. Βλέπω πως ο ΠΑΟΚ κινείται σαν την Σαχτάρ, όντας ένα βήμα μπροστά από τους άλλους. Η Σαχτάρ εμπιστεύθηκε Ντάγκλας Κόστα, Γουίλιαν, Μπερνάρντ, Φερναντίνιο και πολλούς ακόμη παίκτες όταν κανείς δεν τους ήξερε. Τώρα παίζουν σε πολύ μεγάλες ομάδες στην Ιταλία, στην Πρέμιερ... Το ίδο συμβαίνει και στην Θεσσαλονίκη».

- Θέλω να σταθώ λίγο στον Ζαμπά δεδομένου ότι υπάρχουν αρκετές φήμες γύρω από το όνομά του. Τι ακριβώς συμβαίνει;

«Είναι ένας παίκτης που εξελίσσεται, βελτιώνεται μέρα με την μέρα. Υπάρχουν πολλές ομάδες που είναι σε επαφή μαζί μας. Δύο από αυτές έχουν δείξει ενδιαφέρον για τη μεταγραφή του. Μία ομάδα από την Μπουντεσλίγκα και μια γαλλική. Δεν εστιάζουμε, όμως, σε αυτό, ξέρουμε πως θα συμβεί την κατάλληλη στιγμή. Τώρα το πιο σημαντικό για εκείνον είναι τα παιχνίδια που έρχονται».

- Επειδή είναι το επάγγελμά σας τέτοιο, να βρίσκεστε σε επαφή με διάφορες ομάδες, ο ΠΑΟΚ είναι ένας καλός προορισμός για ποδοσφαιριστές σε μια πιο γενική βάση;

«Απόλυτα. Ο κόσμος απλά ας ρίξει μια ματιά στο γήπεδο. Πίσω από τις κάμερες, ο ΠΑΟΚ είναι ένα top club. Εξαιρετική διοίκηση με ωραίους ανθρώπους. Κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να σε κάνουν να αισθανθείς εσύ και οι παίκτες άνετα. Έχουν κόσμο πίσω τους που προσφέρει μεγάλη στήριξη. Το βασικό για εκείνους είναι οι πρωταγωνιστές τους να είναι καλά και ευτυχισμένοι. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Διαβάστε ακόμη...