Μπορμπόκης: «Πολύ καλύτερος θα είναι ο ΠΑΟΚ τη νέα σεζόν»

Από sfina.gr: Την πεποίθησή του, ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι πολύ καλύτερος τη νέα σεζόν, αξιοποιώντας το στοιχείο της ομοιογένειας, εξέφρασε μιλώντας σε συνέντευξή του στην "Live Sport" ο παλαίμαχος άσος της ομάδας, Στέφανος Μπορμπόκης.
Πηγή: sfina.gr
Μπορμπόκης: «Πολύ καλύτερος θα είναι ο ΠΑΟΚ τη νέα σεζόν»

O Μπορμπόκης (είναι σκάουτερ στις ακαδημίες της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ) χαρακτήρισε MVP των νταμπλούχων τον Φερνάντο Βαρέλα και αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον Ιβάν Σαββίδη και στον Ραζβάν Λουτσέσκου.

– Στέφανε καλησπέρα. Πώς βλέπεις τη νέα χρονιά μετά την κατάκτηση του νταμπλ;

«Πιστεύω, ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι και πάλι πολύ δυνατός. Είμαι βέβαιος, ότι δεν θα αποτελέσει μία αποσπασματική επιτυχία η κατάκτηση του νταμπλ. Η ομάδα θα έχει συνέχεια και σταθερότητα στην απόδοσή της τα επόμενα χρόνια. Είναι, όμως, δύσκολο να μείνεις στην κορυφή, γιατί και οι άλλες ομάδες που ανταγωνίζονται τον ΠΑΟΚ θα προσπαθήσουν να δυναμώσουν. Παίζουν ρόλο στο ποδόσφαιρο και αστάθμητοι παράγοντες, όπως η τύχη. Πολλά θα μετρήσουν στην πορεία της ομάδας στη νέα σεζόν».

Ποιο ήταν το βασικότερο στοιχείο που οδήγησε τον ΠΑΟΚ στο νταμπλ;

«Ξεκάθαρα η άμυνα. Πρώτος στόχος της ομάδας σε κάθε παιχνίδι ήταν να μην δεχτεί γκολ και ύστερα να βάλει. Η άμυνα ήταν πάρα πολύ καλή. Γι' αυτό και τα ματς έληγαν με 1-0 ή 2-0. Οι ομάδες, πλέον, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι τελείως διαφορετικές. Το πρώτο πράγμα που κοιτάζουν είναι η άμυνα, άλλαξαν οι εποχές. Με την άμυνα ο ΠΑΟΚ πήρε το πρωτάθλημα και το κύπελλο».

«Ξέρει ο ένας τον άλλον

απ' έξω και ανακατωτά»

-Το «όπλο» του ΠΑΟΚ και τη νέα σεζόν θα είναι η ομοιογένεια;

«Εννοείται. Είναι σημαντικό ότι μένει ο βασικός κορμός, είναι όλοι εξαιρετικοί παίκτες και απ' ότι δείχνει η ομάδα του χρόνου θα είναι πολύ καλύτερη από πέρυσι. Το λέω αυτό γιατί όταν παίζεις με κάποιον αρκετά χρόνια μαζί τον ξέρεις απ' έξω και ανακατωτά και σε ξέρει. Ο παίκτης που έρχεται με μεταγραφή χρειάζεται χρόνο προσαρμογής και δεν ξέρεις εάν θα 'κολλήσει' στην ομάδα».

-Ποια είναι η γνώμη σου για την παραμονή του Βαρέλα;

«Είναι πολύ θετική εξέλιξη για την ομάδα. Είναι πολύ καλός παίκτης ο Βαρέλα. Τον ήθελε ο προπονητής πολύ και καλά έκανε ο πρόεδρος και τον κράτησε στην ομάδα».

-Τι χρειάζεται ο ΠΑΟΚ στις μεταγραφές;

«Πιστεύω, ότι πάρει ακόμα 2-3 ποιοτικούς παίκτες που θα ενισχύσουν την ομάδα. Οι μεταγραφές αυτές σε συνδυασμό με την ομοιογένεια θα κάνουν τον ΠΑΟΚ πολύ ισχυρό και την νέα χρονιά».

-Ποια είναι η άποψή σου για την απώλεια του Βιεϊρίνια τουλάχιστον στη αρχή της νέας σεζόν;

«Είναι ηγέτης και πολύ ποιοτικός παίκτης, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Έχει και τραυματισμούς, δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς. Θα κοιτάξει η ομάδα να πάρει έναν άλλον αριστερό μπακ, που μπορεί να αποδειχθεί ακόμα και καλύτερος από τον Βιεϊρίνια. Οι μεγάλες ομάδες δεν στηρίζονται μόνο σε ένα παίκτη, όσο σπουδαίος κι είναι αυτός».

-Θα καταφέρει ο ΠΑΟΚ φέτος επιτέλους να μπει σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ;

«Θα εξαρτηθούν πολλά από την κατάσταση που θα βρίσκεται η ομάδα τον Αύγουστο και από την κλήρωση φυσικά. Στην Ευρώπη είναι μεγάλος ο ανταγωνισμός. Πρέπει ο ΠΑΟΚ να είναι έτοιμος εκείνη την εποχή και να έχει ρυθμό».

-Σε ποια γραμμή υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης;

«Ο ΠΑΟΚ παίζει φοβερή άμυνα. Δεν μπορείς να του βάλεις γκολ με τίποτα. Οι μεγάλες επιτυχίες στηρίχθηκαν στην άμυνα. Συνεπώς, περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν στην επίθεση, όπου έχει πολύ καλούς χαφ και φορ, όπως ο Άκπομ και ο Σφιντέρσκι».

«MVP ήταν ο Βαρέλα»

-Ποιος ήταν ο MVP της χρονιάς;

«Όλοι συμμετείχαν, ο καθένας με το δικό του μερίδιο στην κατάκτηση του νταμπλ. Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιον, θα έλεγα, ότι ο Βαρέλα ήταν εξαιρετικός. Και αμυντικά και επιθετικά και τακτικά. Δεν είναι τυχαίο, ότι τον ήθελαν κι άλλες ομάδες. Ο πρόεδρος είναι πολύ δυνατός και τον κράτησε στον ΠΑΟΚ».

«Πρώτος και

καλύτερος ο Ιβάν»

-Πως βλέπεις το μέλλον του ΠΑΟΚ;

«Λαμπρό. Ο πρώτος και καλύτερος στον ΠΑΟΚ είναι ο Ιβάν Σαββίδης. Για μένα είναι ο MVP της χρονιάς. Ποιος έκανε την ομάδα αυτή; Αν δεν ήταν ο Ιβάν τι ομάδα θα είχαμε; Αυτός έκανε όλη την ομάδα. Αν δεν υπάρχουν λεφτά πώς θα κάνεις ομάδα; Έτσι είναι το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ο Ιβάν ανέλαβε τον ΠΑΟΚ πριν από την χρεοκοπία και είδες που τον ανέβασε».

-Πώς θα τον χαρακτήριζες;

«Δεν έχω μιλήσει προσωπικά με τον Ιβάν. Μιλάω με τους γιους του. Είναι πολύ καλά παιδιά, έρχονται και παίζουν μαζί μας με τους παλαίμαχους. Αγαπούν τον ΠΑΟΚ και εμάς τους παλαίμαχους, επειδή σέβονται την ιστορία του συλλόγου».

«Ένα μεγάλο μπράβο από

την καρδιά μου

στον Λουτσέσκου»

-Ποια είναι η γνώμη σου για τον Λουτσέσκου;

«Μιλάνε τα αποτελέσματα γι' αυτόν. Πήρε το νταμπλ για πρώτη φορά στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Υπάρχουν κάποιοι που λένε 'κι εσύ να ήσουν προπονητής, μ' αυτούς τους παίκτες θα το έπαιρνες'. Δεν είναι έτσι. Όσο καλούς παίκτες κι αν έχεις, ο προπονητής είναι αυτός κρατάει την ομάδα και την οδηγεί στις νίκες. Ήθελε πολύ να πάρει πρωτάθλημα και κύπελλο στον ΠΑΟΚ και το πέτυχε. Δεν ήρθε μόνο για τα λεφτά. Μπράβο του και μακάρι και του χρόνου να κάνει το ίδιο. Από την καρδιά μου του δίνω συγχαρητήρια».

– Θεωρείς, ότι είναι αναγκαίες αλλαγές τακτικής στη νέα χρονιά, ή φτάνει απλά να συνεχιστεί το ίδιο μοντέλο;

«Αυτά τα ξέρει ο προπονητής. Εγώ θα πω κάτι γενικό. Του χρόνου οι ομάδες θα σ' έχουν ΄διαβάσει'. Ξέρουν περίπου πώς παίζεις. Άρα, πρέπει κάθε χρόνο να αλλάζεις το παιχνίδι σου για να αιφνιδιάζεις τον αντίπαλο. Πρέπει πάντα να βρίσκεις καινούργιους τρόπους ανάπτυξης για μην μπορούν να σε αντιμετωπίσουν».

Διαβάστε ακόμη...