“Πρωταθλητής” και στο μπάτζετ με 30 εκατ. ευρώ!

Απο sfina.gr: Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Το μπάτζετ της περσινής ομάδας του ΠΑΟΚ ανήλθε σε ύψος ρεκόρ όλων των εποχών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Live» ξεπέρασε τα 30 εκατ. ευρώ και ήταν το υψηλότερο στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Άλλωστε, μόνο, έτσι κάνεις πρωταθλητισμό. Δεν υπάρχεις άλλος τρόπος.
Πηγή: sfina.gr
“Πρωταθλητής” και στο μπάτζετ με 30 εκατ. ευρώ!

Εκτιμάται, ότι ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν «πρωταθλητής» και στο μπάτζετ πέρυσι ανάμεσα στις ομάδες της Σούπερ Λιγκ, κάτι που θα το διαπιστώσουμε στους ισολογισμούς της 30ης Ιουνίου, τους οποίους υποχρεούνται να συντάξουν οι ΠΑΕ για την προηγούμενη λογιστική χρήση.

Το μπάτζετ των 30 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει το σύνολο των δαπανών του αγωνιστικού τμήματος στην προηγούμενη σεζόν (έξοδα ομάδας, μετακινήσεις, προμήθειες κ.τ.λ.). Από τα 30 εκατ. ευρώ το μεγαλύτερο νούμερο, κοντά στα 24 εκατ. ευρώ, κατευθύνθηκε στα συμβόλαια των παικτών και του τεχνικού επιτελείου.

Το κόστος νταμπλούχων ήταν πολύ υψηλό, αλλά το άξιζαν για τα πολλά και ιστορικά επιτεύγματά τους, που τους εξασφάλισαν μία θέση με «χρυσά γράμματα» στην ιστορία του συλλόγου.

Θα ανέβει κι άλλο, αλλά σε λογικά πλαίσια

Η αυξητική τάση του μπάτζετ κάθε χρόνο, από το 2012 που ανέλαβε τα ηνία της ΠΑΕ ο Ιβάν Σαββίδης, αποτελεί μία παράδοση, η οποία θα συνεχιστεί φυσικά με στόχο την διατήρηση των σκήπτρων στην Ελλάδα και την είσοδο σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ,

Το μπάτζετ για την νέα σεζόν θα ανέβει κι άλλο, σε λογικά πλαίσια, όμως, αφού υπάρχουν και οι δεσμεύσεις του Financial Fair Play, που επιβάλλουν ισοσκελισμένους ισολογισμούς και ισορροπημένη οικονομική πολιτική για όλες τις ευρωπαϊκές ομάδες.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και οι μεταγραφές

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ στις 4 Ιουνίου θα γίνει με αίτιο τα τρέχοντα έξοδα, αλλά το ακριβές ύψος της συσχετίζεται και με το κόστος των μεταγραφών του καλοκαιριού. Συνεπώς, από το ύψος της αύξησης, θα έχουμε και μία... πρόγευση για τις αγορές του ΠΑΟΚ φέτος στο μεταγραφικό «παζάρι».

Το Τσάμπιονς Λιγκ «απελευθερώνει» από το Financial Fair Play

Μία πολύ σημαντική παράμετρο απ' όλες τις απόψεις είναι η είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η επίτευξη του στόχου «απελευθερώνει» τον ΠΑΟΚ από τους περιορισμούς του Financial Fair Play για τις μεταγραφές του χειμώνα, αφού θα αυξηθούν ραγδαία τα έσοδα της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ από την συμμετοχή της ομάδας στους «χρυσοφόρους» ομίλους.

Πηγή: Live Sport

Διαβάστε ακόμη...