Αλαβάντας: «Εύχομαι να κάνει ο ΠΑΟΚ το ντάμπλ»

Από arenafm.gr: Στο σημερινό τελικό του κυπέλλου αναφέρθηκε με δηλώσεις του στον ARENA FM 89.4 ο Νίκος Αλαβάντας.
Πηγή: arenafm.gr
Αλαβάντας: «Εύχομαι να κάνει ο ΠΑΟΚ το ντάμπλ»

Ο παλαίμαχος παίκτης του ΠΑΟΚ ευχήθηκε η ομάδα του να καταφέρει να κάνει το ντάμπλ, ενώ αναφέρθηκε και στη παρουσία του Ιβάν Σαββίδη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το σημερινό τελικό: «Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να κερδίσει. Θα είναι σίγουρα ένα δύσκολο παιχνίδι. Η ΑΕΚ θέλει να εξιλεωθεί για την άσχημη πορεία της στο πρωτάθλημα και να τελειώσει τη χρονιά με έναν τίτλο. Τους έχουμε κερδίσει και τα τελευταία δύο χρόνια και θα θέλουν οπωσδήποτε να κερδίσουν. Θα γίνει ένα δυνατό παιχνίδι και εύχομαι και ελπίζω ο ΠΑΟΚ να κάνει το ντάμπλ. Κάτι που δεν είχαμε καταφέρει εμείς το 1984-85, όταν και είχαμε χάσει το κύπελλο από τη Λάρισα».

Για το τι έφταιξε και ο ΠΑΟΚ δεν είχε καταφέρει να κάνει το 1984-85 το ντάμπλ: «Στον τελικό του κυπέλλου που είχαμε παίξει τότε με τη Λάρισα, είχαν συμβεί κάποια γεγονότα. Είχε φύγει ο Χρήστος Δημόπουλος από το αεροδρόμιο και αναστατώθηκε η ομάδα. Είχε τραυματιστεί ο Βασίλης Βασιλάκος και για μένα έκανε λάθος ο προπονητής που τον έβαλε να παίξει με ένεση, γιατί δεν μπορούσε το παιδί, πραγματικά και έφαγε κάρτα νωρίς στο παιχνίδι και μείναμε με δέκα παίκτες. Έγιναν κάποια πράγματα και χάσαμε το κύπελλο. Είχε καλή ομάδα η Λάρισα αλλά και εμείς είχαμε πάρα πολύ καλή. Πιστεύω ότι μπορούσαμε να κάνουμε το ντάμπλ».

Για το αν ήταν αιτία και ο εφησυχασμός από τη κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Όχι, δεν υπήρχε αυτό το πράγμα. Σας ανέφερε, απλά τα γεγονότα που έγιναν. Ο ΠΑΟΚ φέτος έχει καταφέρει να πάρει και αήττητος το πρωτάθλημα, έκανε ρεκόρ, όπως είχε και ο Παναθηναϊκός από το 1964. Αν κάνει και το νταμπλ θα είναι μια ονειρική χρονιά για τον ΠΑΟΚ, που θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία και λίγο δύσκολα θα επαναληφθεί».

Για την φιέστα της κατάκτησης του πρωταθλήματος: «Ήταν πραγματικά μια φοβερή εκδήλωση. Προσωπικά είχα πολλά χρόνια να πατήσω στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν πραγματικά πολύ συγκινητική η στιγμή. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Σαββίδη για τη φιέστα, για την οποία παραμιλάει όλος ο κόσμος. Τέτοια φιέστα νομίζω δεν έχει ξαναγίνει από καμία ομάδα. Ο άνθρωπος αυτός έχει δείξει ότι θέλει να ανεβάσει επίπεδο τον ΠΑΟΚ. Να τον βάλει στις ομάδες που πρωταγωνιστούν στο Τσάμπιονς Λιγκ, αυτός, νομίζω είναι ο σκοπός του. Εύχομαι να καταφέρει να πραγματοποιήσει τον στόχο που έχει θέσει και να ζήσουμε ακόμα καλύτερες στιγμές».

Για το ότι ο τελικός θα γίνει χωρίς κόσμο: «Σίγουρα είναι κάτι που θα επηρεάσει τους παίκτες των δυο ομάδων. Σε ένα τόσο μεγάλο γήπεδο θα είναι 1000 άτομα, θα μοιάζει με προπόνηση. Θα λείπει ο παλμός, το πάθος του κόσμου για την ομάδα του. Νομίζω ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο στην Ελλάδα. Ο τελικός του κυπέλλου είναι γιορτή και θα γίνει χωρίς φιλάθλους. Ποιοι είναι αυτοί που δεν μπορούν να ελέγξουν τα 100-150 άτομα που ενδεχομένως θα δημιουργούσαν προβλήματα. Πιστεύετε, δηλαδή, ότι τώρα δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα αν υπάρχουν κάποιοι που είναι ανεγκέφαλοι; Εγώ νομίζω ότι η ατιμωρησία έχει φέρει το ποδόσφαιρο σ΄ αυτό το σημείο. Είχε διακόψει το πρωτάθλημα ο Υφυπουργός Αθλητισμού. Τι είχε πετύχει μ αυτό; Να μας πουν και εμάς».

Για την ευχή που δίνει για τον σημερινό τελικό: «Προσεύχομαι να πάρει ο ΠΑΟΚ το κύπελλο και να κάνει το ντάμπλ».

Διαβάστε ακόμη...