«Ο ΠΑΟΚ εκσυγχρονίζεται και μεγαλώνει διαρκώς»

Από paokrevolution.net: Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου αναφέρθηκε στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος, με την υψηλή ευρωπαϊκή προοπτική του ΠΑΟΚ αλλά και την πρόκληση της κατάκτησης του νταμπλ.
Πηγή: paokrevolution.net
«Ο ΠΑΟΚ εκσυγχρονίζεται και μεγαλώνει διαρκώς»

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τους Έλληνες προπονητές και τις προοπτικές τους: «Ο Έλληνας προπονητής δεν είναι απλά καλός, είναι υποτιμημένος σε σχέση με κάποιους προπονητές από άλλες χώρες, οι οποίοι είναι υπερτιμημένοι. Υπάρχει απαξίωση στον Έλληνα προπονητή και από τον κόσμο και από τους παράγοντες. Πρέπει να εμπιστεύονται τον Έλληνα προπονητή. Οι σχολές βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο, η γνώση που προσφέρεται είναι σημαντική στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έρθει η εποχή που ο Έλληνας προπονητής θα περνά τα σύνορα. Θα έρθουν και οι επιτυχίες, αρκεί οι παράγοντες να εμπιστευθούν τον Έλληνα προπονητή. Οι περισσότεροι παράγοντες θέλουν όλα να γίνονται με το γύρισμα ενός διακόπτη. Αυτό δεν γίνεται. Θυμάμαι μια περίοδο υπήρχαν μαύρα σύννεφα πάνω από τον Λουτσέσκου, του δόθηκε ο απαιτούμενος χρόνος και απέδειξε ότι είναι ικανός, γνωρίζει τη δουλειά και πέτυχε αυτό που δεν πέτυχε κανείς για 34 χρόνια».

Για την μελλοντική προοπτική του ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ εξελίσσεται στοχεύοντας να πλαισιώσει τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ, εκσυγχρονίζεται. Βλέπουμε πώς εξελίσσεται όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά και στο εταιρικό. Ο ΠΑΟΚ μεγαλώνει διαρκώς και το μέλλον φαντάζει αισιόδοξο γι' αυτόν».

Για το μυστικό της φετινής επιτυχίας του ΠΑΟΚ: «Σε όλα τα Πρωταθλήματα του κόσμου πρωταθλήτριες αναδεικνύονται κατά 70-80% οι ομάδες που έχουν την καλύτερη άμυνα. Αν μέσω της άμυνάς σου περιορίζεις τον αριθμό των γκολ ή των τελικών προσπαθειών που δέχεσαι αυξάνεις τις πιθανότητες να κατακτήσεις έναν στόχο. Αν το συνδυάζεις και με την καλύτερη επίθεση ακόμη καλύτερα. Ένα από τα δύο πρέπει να τα έχεις. Συνήθως, όμως, η άμυνα σου δίνει τον τίτλο. Ο ΠΑΟΚ συνδύασε και τα δύο. Το πρόβλημα για τις μεγάλες ομάδες είναι πώς θα ξεκλείδώσουν το παιχνίδι. Μόλις μπει το πρώτο γκολ, όλα παίρνουν τον δρόμο τους. Ο ΠΑΟΚ έχει τους παίκτες που μπορούσαν να ξεκλείδώσουν τα παιχνίδια, ένα πλούσιο ρόστερ».

Για το αν φοβάται πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να εμφανιστεί στο Κύπελλο επηρεασμένος από την υπερπροσπάθεια στο Πρωτάθλημα: «Δεν νομίζω να επηρεαστεί. Σε καμία περίπτωση. Μετά το παιχνίδι με Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ είχε το κίνητρο να τελειώσει το Πρωτάθλημα αήττητος και είναι πολύ κοντά στο να το καταφέρει. Το Κύπελλο είναι κάτι το διαφορετικό. Αν συνδυάσει το Πρωτάθλημα και με το Κύπελλο θα είναι η απόλυτη επιτυχία».

Διαβάστε ακόμη...