Πρωτοπόρος στην Αγγλία!

Από paok24.com: Τη στιγμή που οι ποδοσφαιριστές του Ράζβαν Λουτσέσκου προετοιμάζονται για τον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης, τη Δευτέρα στη Ριζούπολη, οι ποδοσφαιριστές του Πάμπλο Γκαρσία προετοιμάζονται για τον πιο μεγάλο αγώνα της καριέρας τους, μέχρι τον επόμενο.
Πηγή: paok24.com
Πρωτοπόρος στην Αγγλία!

Το απόγευμα της Τρίτης στο γήπεδο της Τούμπας (19:00), η Κ19 ομάδα του ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την Τότεναμ σε νοκ άουτ αγώνα της φάσης των "32" του UEFA Youth League ή αλλιώς Τσάμπιονς Λιγκ των "μικρών".

Το έργο του Δικεφάλου, σαφώς και είναι πολύ δύσκολο και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος προκειμένου οι φίλοι του ΠΑΟΚ να δώσουν βροντερό "παρών", από τη στιγμή μάλιστα που τα εισιτήρια θα δίνονται δωρεάν.

Ποιο είναι όμως το αγωνιστικό προφίλ των "μικρών" της Τότεναμ; Πως έφτασαν μέχρι τη φάση των "32" του Youth League; Ποια τα... κατορθώματά τους εντός των αγγλικών συνόρων;

Καταρχάς αξίζει να σημειωθεί πως οι ακαδημίες της Τότεναμ δικαίως θεωρούνται από τις κορυφαίες της Ευρώπης και αυτό αποτυπώνεται και στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος U18, όπου τα "Σπιρούνια" βρίσκονται στην πρώτη θέση μετά από 13 αγωνιστικές έχοντας 35 βαθμούς, δύο περισσότερους από την αντίστοιχη ομάδα της Άρσεναλ. Όλοι οι ποδοσφαιριστές που έχουν δηλωθεί από τους Λονδρέζους στο UEFA Youth League, αγωνίζονται στη συγκεκριμένη ομάδα...

Στο περσινό Youth League, η Τότεναμ έφτασε μέχρι τους "8" όπου και αποκλείστηκε από την Πόρτο γνωρίζοντας την εντός έδρας ήττα με 2-0, έχοντας νωρίτερα ξεπεράσει στην παράταση το εμπόδιο της Μονακό στην παράταση με σκορ 3-1 (1-1 κανονική διάρκεια)

Φέτος, τα "Σπιρούνια" κατόρθωσαν να προκριθούν από τη φάση των ομίλων έχοντας απέναντί τους την Ίντερ, την Μπαρτσελόνα και την PSV Aϊντχόφεν, ξεκινώντας με εκτός έδρας ισοπαλία κόντρα στην Ίντερ (1-1), εντός έδρας ισοπαλία απέναντι στην Μπαρτσελόνα (1-1) και ισοπαλία στην Ολλανδία κόντρα στην Αϊντχόφεν (2-2).

Στον δεύτερο γύρο ωστόσο, κέρδισαν τους Ολλανδούς με 2-0 στο Λονδίνο, ηττήθηκαν εντός έδρας από την Ίντερ με σκορ 4-2 αλλά κατέκτησαν το "διπλό" εις βάρος της Μπαρτσελόνα στην Ισπανία (2-0).

Στον πάγκο της Τότεναμ βρίσκεται ο Άγγλος Ματ Ουέλς, ο οποίος έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα ομοιογενές σύνολο με γνώμονα είτε το 4-2-3-1 είτε το 4-3-3.

Σε ότι αφορά το έμψυχο δυναμικό των Λονδρέζων, το ξένο στοιχείο είναι κάτι περισσότερο από έντονο. Εκτός των Άγγλων ποδοσφαιριστών, υπάρχουν σε αυτό ποδοσφαιριστές με ρίζες από Ινδία, Βενεζουέλα, Ηνωμένες Πολιτείες, Κύπρο, Κονγκό, Τζαμάικα, Σκωτία, Ιρλανδία, Αργεντινή και Γκάνα, αλλά και μεταξύ άλλων ένας Βέλγος, ένας Φινλανδός, ένας Ιρλανδός και ένας Αργεντινός με ισπανικό διαβατήριο, ο... Μαουρίτσιο Ποτσετίνο τζούνιορ, ενώ πρώτος σκόρερ της ομάδας είναι ο 17χρονος Ιρλανδός, Τρόι Πάροτ, με 11 γκολ στο πρωτάθλημα U18 και 3 στο Υouth League.

Διαβάστε ακόμη...