Αναβολή στη δίκη της κάρτας υγείας

Από sdna.gr: Η αγόρευση από τον Εισαγγελέα έδρας για τους κατηγορούμενους της υπόθεσης θα γίνει, πιθανότατα, στις 15 Νοεμβρίου.
Πηγή: sdna.gr
Αναβολή στη δίκη της κάρτας υγείας


Υπομονή για ακόμη τρεις εβδομάδες θα χρειαστεί να κάνουν οι 30 κατηγορούμενοι της υπόθεσης της κάρτας υγείας της ΕΠΟ, που είναι σε εξέλιξη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας.

Για το πρωί της Πέμπτης (25/10) ήταν προγραμματισμένο να κάνει την αγόρευση του ο εισαγγελέας έδρας Χαράλαμπος Τζιώνης.

Η δίκη όμως, θα πάρει αναβολή (πιθανότατα) για τις 15 Νοεμβρίου, λόγω της 24ης απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι δικαστικοί υπάλληλοι όλης της χώρας.

Η δίκη έχει ξεκινήσει από τον Μάιο του 2017 με κατηγορούμενους 22 πρώην παράγοντες της ΕΠΟ, μεταξύ των οποίων οι πρώην πρόεδροι Βασίλης Γκαγκάτσης, Σοφοκλής Πιλάβιος, Γιώργος Σαρρής και Γιώργος Γκιρτζίκης και οχτώ στελέχη των εταιρειών Pc Systems και Opentec.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν, όλοι οι κατηγορούμενοι είναι ηθική αυτουργία κατά συναυτουργία σε απιστία, με ενέργεια και παράλειψη, με ζημιά που υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ, κατ' εξακολούθηση και κατά συναυτουργία. Συγκεκριμένα, κατηγορούνται ότι προκάλεσαν ζημία στην ΕΠΟ, ύψους 29 εκατομμυρίων ευρώ καθώς κάλυπταν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις προς τις δύο εταιρείες, χωρίς όμως, να υλοποιούνται οι μετρήσεις που είχαν συμφωνηθεί στους ποδοσφαιριστές.

Διαβάστε ακόμη...