«Αν ήμουν Λουτσέσκου θα έδιωχνα τον Ουάρντα»

Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ και νυν προπονητής της Νίκης Βόλου, Γιώργος Κούτσης μίλησε στον ARENA FM 89.4 για τον ΠΑΟΚ, τις εμφανίσεις του «δικεφάλου» στα ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, το παιχνίδι με την Μπατέ Μπορίσοφ στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και τον Αμρ Ουάρντα.
Πηγή: arenafm.gr
«Αν ήμουν Λουτσέσκου θα έδιωχνα τον Ουάρντα»

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τις νίκες του ΠΑΟΚ με ΑΕΚ και Ολυμπιακό: «Αυτό που μετράει στο ποδόσφαιρο είναι το αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ έχει βγάλει ένα δύσκολο πρόγραμμα μέχρι στιγμής, κατάφερε να κερδίσει ΑΕΚ και Ολυμπιακό και έχει ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα στο πρωτάθλημα. Η εικόνα του δεν είναι ιδανική, όμως παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει. Πρέπει να διαχειριστεί τα παιχνίδια με Μπατέ και Απόλλωνα τώρα. Ο Λουτσέσκου μπορεί να δώσει και χρόνο σε παίκτες που δεν παίζουν αρκετά».

Για την περίπτωση Αμρ Ουάρντα: «Ο Ουάρντα είναι ένας εξαιρετικός παίκτης και πρέπει να σκεφτούμε πολύ σοβαρά πως τον διαχειριζόμαστε. Δεν είναι πάνω από τον ΠΑΟΚ όμως, κι αν δεν καταλάβει το παιδί που βρίσκεται, το ότι είναι πρότυπο για τα μικρά παιδιά και το ότι δεν κοσμεί το σωματείο με αυτά που κάνει, αν ήμουν στην θέση του Λουτσέσκου και δεν συμμορφωνόταν, θα τον έδιωχνα. Θα του έδινα το πολύ μια ευκαιρία. Όσο καλός παίκτης κι αν είναι, δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια συνέχεια. Έκανε αυτό που έκανε στο ματς με την Τσέλσι, αν το κάνουν όλοι οι παίκτες αυτό από μια φορά, κάπου θα χαθεί το μέτρο. Αν δεν είχε συμμορφωθεί με αυτά που του έλεγα, θα τον έδιωχνα. Όποιος και να το κάνει μέσα από την ομάδα θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Δεν πρέπει κανείς παίκτης να βάζει τον εαυτό του πάνω από την ομάδα. Κάνει κακό στην ομάδα. Είναι εξαιρετικά δύσκολες οι αποφάσεις, αλλά όσο ακραίο κι αν ακούγεται, πρέπει να είναι αμίληκτες. Δεν κάνει ο καθένας ότι γουστάρει.

Για την συμπεριφορά του Αλέξανδρου Πασχαλάκη στο ματς με τον ΟΦΗ: «Όσον αφορά τον Πασχαλάκη, η κίνηση που έκανε είναι απαράδεκτη. Εξαιρετικός τερματοφύλακας, αλλά όπως και να το κάνουμε πρέπει να υπάρχουν τιμωρίες. Φοράει ένα σήμα στη φανέλα, το οποίο καλείσαι να εκπροσωπείς, δεν έχεις δικαίωμα να βρίζεις οπαδούς. Έχεις κληθεί για να κάνεις κάτι άλλο, δεν είναι δουλειά σου να ασχολείσαι με οπαδούς».

Για την κακή απόδοση του ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής, που παρ' όλα αυτά του δίνει τις νίκες που θέλει: «Όλες οι ομάδες που παίρνουν πρωταθλήματα έχουν διαστήματα που δεν παίζουν καλά, όμως παρ' όλα αυτά παίρνουν τις νίκες. Η ουσία είναι ότι μένουν οι τρεις βαθμοί και τίποτε άλλο. Αν ο ΠΑΟΚ βρει τα πατήματά του θα είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. Και σήμερα είναι το φαβορί, αλλά γιατί προβληματίζει η απόδοσή του, το συζητάμε. Εγώ πιστεύω πως θα αλλάξει αυτό και ο ΠΑΟΚ θα παίζει πολύ όμορφο ποδόσφαιρο. Μπορεί να βλέπεις μια ομάδα να παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο όμως μετά να κάνει κοιλιά».

Για τους διεκδικητές του τίτλου στην Σούπερ Λιγκ και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις: «Νομίζω ότι η ΑΕΚ θα προβληματίσει περισσότερο φέτος τον ΠΑΟΚ, από ότι θα το κάνει ο Ολυμπιακός. Είναι ένα πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων, και θα πρέπει να συμπεριλάβουμε στις σκέψεις μας και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ κατέβαλλε μεγάλη προσπάθεια για να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, που δυστυχώς δεν το κατάφερε. Σπατάλησε δουλειά, κόπο, ενέργεια, όμως δεν τα κατάφερε. Θεωρώ λοιπόν φυσιολογικό να υπάρχει κοιλιά τώρα».

Διαβάστε ακόμη...