“Μας αρέσει η ατμόσφαιρα της Τούμπας”

Από thessports.gr: Για το παιχνίδι της Τούμπας και την ατμόσφαιρα που περιμένει να αντιμετωπίσει στο γήπεδο της Τούμπας μίλησε ο προπονητής της Μπενφίκα, Ρουι Βιτόρια.
Πηγή: thessports.gr
“Μας αρέσει η ατμόσφαιρα της Τούμπας”

Αναλυτικά όσα είπε:

"Περιμένω ένα ισορροπημένο παιχνίδι με τις δύο ομάδες να έχουν στόχο την νίκη. Ο ΠΑΟΚ θα μπει αμυντικά Γιατί ξέρει ότι η Μπενφίκα κάνει γκολ σε σχεδόν όλα τα παιχνίδια. Θα είναι ένας πολύ ενδιαφέρον αγώνας, και η κάθε ομάδα θα προσπαθήσει να επιβάλλει τον ρυθμό της. Πέρα από την ατομική ικανότητα που έχει ο κάθε παίκτης θα παίξει ρόλο και το συνολικό παιχνίδι κάθε ομάδας."

Με τόσα εκατομμύρια και όλο το σχεδιασμό να βρίσκονται σε ρισκο, αυτό το παιχνίδι είναι το πιο σημαντικό;

"Το κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό. Ξέρουμε ότι εκπροσωπούμε την φανέλα της Μπενφίκα και πρέπει πάντα να παίζουμε για να νικάμε. Δεν είναι ειδικός σε θέματα χρημάτων, ξέρω ότι στο παρελθόν η ομάδα είχε βγάλει επιπλέον χρήματα αλλά αυτό δεν είναι δικό μου θέμα.

Είναι ετοιμος ο Σαλβιο για να παίξει;

"Ο Σαλβιο έβγαλε όλο το πρόγραμμα της προπόνησης. Θα έχουμε μια συνάντηση με το ιατρικό επιτελείο. Θα είναι διαθέσιμος αλλά θα αποφασίσουμε την τελευταία στιγμή για το αν θα παίξει."

Σχετικά με την κόπωση;

"Η αλήθεια είναι ότι παίζουμε μαζεμένα παιχνίδια σε μικρό διάστημα. Βλέπω από τους παίκτες μου όμως ότι ανταποκρίνονται με φανταστικό τρόπο. Η κούραση δεν θα είναι δικαιολογία όμως, η ικανότητα τους θα βοηθήσει. Δεν θα αποκαλύψω την ενδεκάδα αλλά ξέρω ότι η κούραση δεν είναι δικαιολογία. Ο Ματος και ο Λουτσεσκου είπαν ότι δεν θα παίξει αμυντικά ο ΠΑΟΚ και ότι θα κάνει το παιχνίδι του. Ο ΠΑΟΚ θα ψάξει το γκολ Γιατί ξέρει ότι η Μπενφίκα σκοράρει με ευκολία. Αν έχουμε τις μισές ευκαιρίες από αυτές που είχαμε στην Πορτογαλία και σκοραρουμε πιστεύω θα προκριθούμε. Η ομάδα που θα εκμεταλλευτεί γενικά τις ευκαιρίες θα καταφέρει να προκριθεί.

Είμαστε μια μέρα πριν την μεγάλη μάχη αλλά θέλω να ρωτήσω σχετικά με την μεταγραφή του Ραμιρεζ.

"Δεν έχω να πω κάτι για παίκτες που δεν βρίσκονται στην ομάδα. Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ."

Η Μπενφίκα για να προκριθεί πρέπει να σκοράρει. Θα προσπαθήσει να πάρει το παιχνίδι από την αρχή;

"Ξέρουμε πως να παίξουμε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Είναι ένας τρόπος παιχνιδιού που δημιουργούμε ευκαιρίες με πολλούς τρόπους. Ξέρουμε πως πρέπει να επιτεθούμε και πως να αμυνθουμε. Έχουμε παίξει πολλά καλά ματς και έτσι δεν θα προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας στον ΠΑΟΚ."

Σχετικά με τους Έλληνες παίκτες της Μπενφίκα αλλά και με τον Βιεϊρίνια και άλλους παίκτες από την Πορτογαλια που έχουν παίξει στην Ελλάδα;

"Μας αρέσει γενικά η ελληνική ατμόσφαιρα και ιδιαίτερα αυτή της Τούμπας. Ξέρουμε όμως από τέτοια παιχνίδια καθώς έχουμε παίξει σε καυτές έδρες. Το γήπεδο μας εξάλλου είναι διπλάσιο από της Τούμπας. Παρακολουθώ την πορεία των πορτογαλων παικτών του ΠΑΟΚ. Υπάρχει στενή σχέση ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία στο αθλητικό κομμάτι".

Διαβάστε ακόμη...