"Να μην ανησυχούν οι οπαδοί για τους τραυματισμούς"

Από paok24.com: Ο Έλληνας προπονητής που ξέρει καλά από το NCAA τον Μαλίκ Πόουπ και τον έχει δει ως αντίπαλο μιλά για το νέο παίκτη του ΠΑΟΚ που έχει αντιμετωπίσει μέσα στη σεζόν.
Πηγή: paok24.com
"Να μην ανησυχούν οι οπαδοί για τους τραυματισμούς"

Τα βασικά στοιχεία του Πόουπ που στάθηκε ο Δημήτρης Κυριακού:

Για τη θέση του παίκτη που ξεκίνησε σαν "τριάρι", πήγε στο "4" και πέρσι έπαιξε σαν σέντερ:

"Ο Πόουπ ξεκίνησε πολύ καλά και με μεγάλες προσδοκίες, αλλά ήταν άτυχος με κάποιους τραυματισμούς, που τυχαίνουν σε πολλούς παίκτες στις ΗΠΑ και έχει να κάνει κατά κύριο λόγο με τους προπονητές στο high school, αλλά και στο NCCA. Αυτό συμβαίνει γιατί πολλές φορές οι αθλητές πιέζονται σε αυτές τις ηλικίες, ενώ το σώμα τους ακόμα και στα 18 στα 19 ή και στα 20 αναπτύσσεται και έτσι δημιουργούνται πολλά προβλήματα και οι αθλητές χάνουν τον ρυθμό τους όπως συνέβη και με τον Πόουπ. Όπως ξέρετε κιόλας οι προσδοκίες ήταν πολύ μεγάλες, μιας και είχε λογιστεί ως "αντι-Ντουράντ" και όλοι περίμεναν ότι σε όποιο πανεπιστήμιο πήγαινε θα έκανε τη διαφορά από την πρώτη στιγμή.

Όντως στο πανεπιστήμιο που πήγε οι ανάγκες τον έκαναν να αγωνιστεί και στη θέση του σέντερ, αλλά είναι αυτό που λέμε στην Ευρώπη "στρετς 4 προς 5". Βέβαια εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι εάν τον δει κάποιος να σουτάρει ή να πασάρει θα τον κάνει περισσότερο στρετς 3 προς 4, παρά έναν εν δυνάμει σέντερ. Πάντως αυτές οι έννοιες δεν υπάρχουν στην Αμερική και στη θέση 5 αγωνίστηκε πέρσι που ήταν και η χρονιά που δεν τραυματίστηκε καθόλου και ήταν και πάρα πολύ καλός.

Πάντως αυτό που πρέπει να ξέρουν οι οπαδοί που φοβούνται ότι ο παίκτης μπορεί να μην αποδώσει γιατί είχε τραυματισμούς, αλλά και χαρακτηρισμούς που μπορεί να τον χαρακτηρίσουν μέχρι και "κουτσό άλογο", είναι ότι σχεδόν όλοι παίκτες από τις ΗΠΑ που πηγαίνουν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και σε επίπεδο Ευρωλίγκας, είχαν τέτοιους τραυματισμούς στην περίοδο του κολεγίου."

Διαβάστε ακόμη...