Οπαδός του ΠΑΟΚ θα κάνει 110 χιλιόμετρα για καλό σκοπό

Από sdna.gr: Ο Βαγγέλης Βασιλειάδης, που είναι γνωστός για την αγάπη του για τον ΠΑΟΚ και τα ταξίδια του σε όλο τον κόσμο, θα ταξιδέψει στη Βόρεια Σουηδία για καλό σκοπό, προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για να αποκτήσει ο μικρός Ραφαήλ ένα καινούριο αναπηρικό αμαξίδιο.
Πηγή: sdna.gr
Οπαδός του ΠΑΟΚ θα κάνει 110 χιλιόμετρα για καλό σκοπό

Ο Βαγγέλης Βασιλειάδης προχωράει σε μια σπουδαία κίνηση για να βοηθήσει ένα παιδί που έχει ανάγκη. Ο μικρός Ραφαήλ από την Κρήτη, έχει πρόβλημα αναπηρίας και χρειάζεται ένα καινούριο αναπηρικό καροτσάκι.

Έτσι, ο Βαγγέλης Βασιλειάδης θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Σουηδία σε ένα παγκόσμιο trekking, όπου θα περπατήσει 110 χιλιόμετρα κουβαλώντας στην πλάτη όλο τον εξοπλισμό του για τέσσερις ημέρες.

Μάλιστα ο Βαγγέλης, θα κάνει αυτό το ταξίδι φορώντας τη φανέλα του Δημήτρη Λημνιού από τον αγώνα του Δικεφάλου με τη Σπαρτάκ Μόσχας στο οποίο είχε χριστεί και σκόρερ. Η φανέλα του παίκτη των «ασπρόμαυρων» θα βγει σε δημοπρασία και τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του μικρού Ραφαήλ.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει το δελτίο τύπου:

«Για τον Ραφαήλ.

Ο Βαγγέλης ξαναπαίρνει το δρόμο για τον Αρκτικό Κύκλο αλλά αυτή τη φορά για να συμμετάσχει σε ένα παγκόσμιο trekking που γίνεται 1 φορά το χρόνο το Fjallraven Classic Sweden στην Βόρεια Σουηδία.

Θα περπατήσει μια διαδρομή 110 χλμ, κουβαλώντας στην πλάτη όλο τον εξοπλισμό του για 4 μέρες με έναν σκοπό. Να μαζέψει χρήματα για να αποκτήσει ο Ραφαήλ ένα αναπηρικό αμαξίδιο που τόσο χρειάζεται.

Σε συνεργασία με τo Umbali.org και το Charity Idols και μέσα από την συμμετοχή του στο Fjallraven Classic Sweden θα γίνει μια προσπάθεια για συγκέντρωση χρημάτων για τον 13χρονο Ραφαήλ Μπουρμπάκη απο τα Χανιά. Ο Ραφαήλ σε ηλικία 6 μηνών διαγνώστηκε με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία και σε ηλικία 13 μηνών υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση μυελού των οστών. Δυστυχώς τα φάρμακα για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση ήταν πολύ δυνατά και ο μικρός υπέστη εγκεφαλική ζημία που του απέφερε 95% σπαστική τετραπληγία.

Ο Ραφαήλ χρειάζεται τακτικούς ιατρικούς ελέγχους στην Αθήνα και σχεδόν καθημερινές φυσικοθεραπείες. Η ανάπτυξη του είναι απότομη και η ανάγκη για νέο αναπηρικό αμαξίδιο είναι επιβεβλημένη όπως μας είπε ο γιατρός.

Το κόστος του νέου αμαξιδίου είναι 2800 ευρώ εκ των οποίων τα 1100 ευρώ δικαιολογούνται από τον ΕΟΠΥΥ.

Στόχος μας είναι να μαζέψουμε τα υπόλοιπα 1700 ευρώ για να αποσυμφορήσουμε την δύσκολη καθημερινότητα του Ραφαήλ και της μητέρας του.

Το Fjallraven Classic Sweden θα ξεκινήσει στις 17 Αυγούστου και η βραχώδης διαδρομή του βρίσκεται σε μοναδικά παρθένα τοπία που ξεκινούν από την Κιρούνα και καταλήγουν στο Εθνικό Πάρκο του Abisko. Η διαμονή γίνεται σε σκηνές και για να τερματίσεις πρέπει να βρεις μόνος σου το δρόμο χρησιμοποιώντας πυξίδα. Η διαδρομή είναι χρονομετρημένη και πρέπει να ολοκληρωθεί σε πέντε μέρες για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο μονοπάτι και η διαδρομή περιλαμβάνει διάσχιση ποταμών,βουνών και παγετώνων που λιώνουν.

Το ταξίδι αυτό δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την στήριξη της Fjallraven Greece και του efood οι οποίες είναι κοντά στον Βαγγέλη στην προσπάθεια του να συγκεντρώσει χρήματα για τον μικρό Ραφαήλ».

Δείτε περισσότερα εδώ.

Διαβάστε ακόμη...