Τα βασικά συμπεράσματα από την τακτική ανάλυση της Σπαρτάκ ενόψει ΠΑΟΚ (pics)

Από sdna.gr:Άκρως ενδιαφέρουσα τακτική ανάλυση από τους Ρώσους για το τρόπο παιχνιδιού και την εικόνα που είχε η Σπαρτάκ απέναντι στην Λοκομοτίβ λίγα 24ωρα πριν το ματς της Τούμπας. Παρά την καλή εικόνα που είχε σε μεγάλο διάστημα του παιχνιδιού, η Σπαρτάκ έμεινε στο 0-0 με την Λοκομοτίβ Μόσχας, την οποία αντιμετώπισε και κοίταξε στα μάτια μέσα στην έδρα της. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο προπονητής της ομάδας, Μάσιμο Καρέρα, εμφανίστηκε άκρως ικανοποιημένος από την εικόνα της Σπαρτάκ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως δεν σκέφτεται να προβεί σε αλλαγές με φόντο τον ΠΑΟΚ. Την επόμενη της αναμέτρησης, οι Ρώσοι προχώρησαν στην τακτική ανάλυση του παιχνιδιού, επισημαίνοντας με εικόνες και σχεδιαγράμματα, τα συμπεράσματα που βγαίνουν από την εικόνα και από τον τρόπο ανάπτυξης της Σπαρτάκ καθώς και τις αδυναμίες της.
Πηγή: sdna.gr
Τα βασικά συμπεράσματα από την τακτική ανάλυση της Σπαρτάκ ενόψει ΠΑΟΚ (pics)

Αναλυτικά:

«Τα ανεβάσματα του Ζομπνίν και του Γκλουσακόφ είναι επικίνδυνα για πιθανές επιθέσεις, αλλά μπορεί να είναι πολύ επιζήμια για τη Σπαρτάκ στη μεταφορά από την επίθεση στην άμυνα. Οι μέσοι είναι πολύ ψηλά και τις αντεπιθέσεις της Λοκομοτίβ, είχαν να τις αντιμετωπίσουν μόνο ο Φερνάντο και οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Για το λόγο αυτό, στο τέλος του αγώνα, το κέντρο της Σπαρτάκ ήταν γεμάτο από κίτρινες κάρτες.

Ίσως να μην είναι ακόμα ώρα να αξιολογηθούν οι αμυντικές ικανότητες του τερματοφύλακα, Μαξιμένκο, αλλά μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι παίζει άσχημα με τη μπάλα στα πόδια του.

Οι περισσότεροι τα βάζουν με τον Κριχόβιακ, αλλά ο Ιγκόρ Ντενίσοφ είναι έμμεσα... ένοχος για τις περισσότερες επικίνδυνες στιγμές της Λοκομοτίβ. Σε κάθε μία από αυτές... «χασμουριόταν» στη σύνδεση Γκλουσακόφ και Ζομπνίν. Ένα κλασσικό παράδειγμα ήταν ότι δεν έτρεχε για να κλείσει στην περιοχή.

«Παρακαλούμε, μη γίνεται κακομεταχείριση του Αλεξάντερ Τασάεφ». Στο πρώτο ημίχρονο, ήταν παίκτης ρόλου και έκανε πολλές σημαντικές ενέργειες χωρίς της μπάλα (στην πίεση, στη ζώνη του Ζομπνίν κτλ.) και στο δεύτερο ημίχρονο, η Σπαρτάκ, αποφάσισε ξαφνικά ότι είναι καλύτερο να παίξει από την αριστερή πλευρά και να ψάχνει διαγώνια από δεξιά, στ' αριστερά. Με τέτοιον τρόπο ανάπτυξης, ο Τασάεφ δεν είχε καμία ευκαιρία.

Η κάθετη ανάπτυξη παραμένει σημαντική για τη Σπαρτάκ. Σοκαριστική πληροφορία: Ο Ζε Λουίς κολλάει καλύτερα στις μεγάλες μπαλιές από το Φαρφάν, στον οποίο για κάποιο για κάποιο λόγο οι αμυντικοί της Λοκομοτίβ, τον έψαχναν διαρκώς έτσι».

Διαβάστε ακόμη...