«Ο Χατσερίντι μπορεί ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ΠΑΟΚ»

Από arenafm.gr: Ο Έλληνας προπονητής, Γιάννης Χριστόπουλος, μίλησε στον Arena FM 89,4 με αφορμή τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και την απόκτηση του Χατσερίντι από τον ΠΑΟΚ.
Πηγή: arenafm.gr
«Ο Χατσερίντι μπορεί ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για τον τελικό: «Η απουσία του Σαλάχ ήταν πολύ δυνατή και στο ψυχολογικό κομμάτι. Η Ρεάλ παρουσιάστηκε πολύ δυνατή, έχει ποσοστό επιτυχίας πάνω από 93% απέναντι σε μία ομάδα που έχει μόλις 73% βρέθηκε σε πολύ καλή βραδιά και λειτούργησε καλά. Η Ρεάλ τα κατάφερε επειδή ένα από τα δυνατά της χαρτιά είναι η πίεση ψηλά, φέρνοντας τρία αμυντικά χαφ μπροστά για να κυκλοφορήσει με μεγάλη ευκολία αυτές τις πάσες. Η Ρεάλ δεν είχε σε καλή βραδιά τον Ρονάλντο. Ήταν ένα επίπεδο πάνω από τη Λίβερπουλ. Όλοι μέσα μας θέλαμε να πάρει και ένα τρόπαιο η Λίβερπουλ και ο κύριος Κλοπ, αλλά οι διαφορές ήταν μεγάλες».

Για την απουσία του Σαλάχ: «Σίγουρα έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο, όχι μόνο στη λειτουργία τη ομάδας, αλλά και στην ψυχολογία αυτής. Όταν χάνεις έναν παίκτη, που μπορεί να ηδμιουργήσει ανά πάσα ώρα και στιγμή πολλά προβήματα στον αντίπαλο και δεν σου βγαίνουν και αυτά που θέλεις στο γήπεδο, τότε λογικό είναι να επηρεαστείς».

Για τα δύο λάθη του τερματοφύλακα: «Δεν έχω δει πολλές φορές φέτος τον Κάριους και δυστυχώς και τη Λίβερπουλ, αλλά όσες φορές και αν τον έχω δει, δεν νομίζω ότι εμπνέει καμία σιγουριά. Και παλαιότερα στη Γερμανία, πάντα υπήρχε κάποια αστάθεια. Ένα πράγμα που πρέπει να προσέχουμε σ' έναν τερματοφύλακα είναι η σταθερότητά του και η αξιοπιστία του.

Επειδή μου έχει τύχει να δουλέψω με πολλά παιδιά σε ακαδημίες τα πιο δύσκολα χαρακτηριστικά που μπορείς να βελτιώσεις είναι τα ψυχοπνευματικά. Σε κάποιον δεν μπορείς να του προσφέρεις καρδιά, χαρακτήρα ή οι τομές που κάνεις είναι σ' ένα μικρό ποσοστό. Σ' έναν ποδοσφαιριστή δεν μπορείς να προσθέσεις αξιοπιστία. Ίσως χρειάζεται η Λίβερπουλ και ένα καλύτερο σκάουτινγκ στους τερματοφύλακες».

Για τον Κάριους: Η εικόνα του που βλέπουμε – πέρα από τον τελικό – πιστεύω ότι είναι επίφοβος, είναι επικίνδυνος».

Για το τέλος μίας εκπληκτικής πορείας της Λίβερπουλ: «Ήταν μία πολύ συμπαθής ομάδας, γιατί όλοι οι υγιείς φίλαθλοι όταν βλέπουν ένα πολύ όμορφο θέαμα, με πολλά γκολ, τους αρέσει να το παρακολουθούν».

Για τον Χατσερίντι: «Σίγουρα μπορεί ν' ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ΠΑΟΚ. Τον παρακολούθησα και του έκανα σκάουτινγκ όταν ήμουν στην Ουκρανία. Τα τελευταία δύο χρόνια δεν τον έχω παρακολουθήσει καλά. Είναι ένα πολύ δυνατό παιδί, που διακρίνεται για τα φυσικά του χαρακτηριστικά, έχει καλή ταχύτητα, είναι πολύ σκληρός και πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι. Στο δημιουργικό του κομμάτι, θα του έβαζα γύρω στο 6,5-7 με άριστα το 10. Δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά. Σε γενικές γραμμές θα τον χαρακτήριζα περισσότερο σαν στόπερ παρά σαν λίμπερο. To αν είχε τραυματισμούς τα τελευταία δύο χρόνια δεν το γνωρίζω. Το δυνατό του σημείο ήταν να κάνει άμυνα.

Οι Ουκρανοί είναι ποδοσφαιριστές που στηρίζονται στα αθλητικά τους προσόντα, είναι πολύ ψηλά παιδιά. Μπορεί ν' αντέξει στο ελληνικό πρωτάθλημα, εξάλλου υπάρχουν και άλλα παραδείγματα, όπως ο Σάκχοφ, ο Μάτος και άλλοι».

Διαβάστε ακόμη...