Γιασεμάκης: «Ο ΠΑΟΚ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την ΑΕΚ»

Από metrosport.gr:Ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ σύγκρινε τις δύο ομάδες του τελικού και έχρισε φαβορί τον Δικέφαλο του Βορρά
Πηγή: metrosport.gr
Γιασεμάκης: «Ο ΠΑΟΚ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την ΑΕΚ»

Ο Γιασεμής Γιασεμάκης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του Metropolis 95.5 και μίλησε για τις πιθανότητες του ΠΑΟΚ να πάρει το Κύπελλο, για τα δυνατά σημεία και τις αδυναμίες των δύο ομάδων, αλλά και για την προπονητική του καριέρα.

Αναλυτικά:

Για το τι του θυμίζει ο θεσμός του Κυπέλλου: Θυμάμαι ότι είχα βάλει ένα γκολ κόντρα στην ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια στον ημιτελικό του 2003. Σίγουρα έζησα μεγάλες στιγμές και έχω καλές αναμνήσεις, ιδιαίτερα από τη στιγμή που πήραμε και το Κύπελλο κόντρα στον Αρη. Εύχομαι και ελπίζω παρόμοιες στιγμές να επαναληφθούν και το Σάββατο.

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Κύπελλο: Είναι ιδιαίτερο παιχνίδι, από τη στιγμή που δεν υπάρχει επαναληπτικός. Πάντα είναι ιδιαίτερα παιχνίδια οι τελικοί. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει να φοβηθεί ή να ζηλέψει κάτι από την ΑΕΚ. Χρόνο με το χρόνο ο ΠΑΟΚ γίνεται πιο δυνατός και πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είναι στην καλύτερή του περίοδο. Σίγουρα σημαντικό ρόλο θα παίξει και ποια από τις δύο ομάδες θα είναι στη μέρα της, ενώ θα επηρεάσει και ο παράγοντας τύχη. Ωστόσο το πλεονέκτημα το έχει η ΑΕΚ καθώς ο τελικός θα γίνει στην έδρα της, αλλά αυτό πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να ξεπεράσει κι αυτό το εμπόδιο αν παίξει με πάθος.

Για το πόσο μπορεί να πορώσει τους παίκτες του ΠΑΟΚ αυτό που έγινε στο Πρωτάθλημα: Σίγουρα όλο αυτό μπορεί να επηρεάσει, όμως είναι πιθανόν να επηρεάσει και αρνητικά. Μπορεί το υπέρμετρο πάθος να φέρει περιττά νεύρα που είναι ικανά να επηρεάσουν αρνητικά την ομάδα. Χρειάζεται καθαρό μυαλό. Ότι έγινε στο παιχνίδι του Πρωταθλήματος πρέπει να ξεχαστεί. Αυτό το παιχνίδι θα είναι εντελώς διαφορετικό και θεωρώ ότι εμείς θέλουμε το Κύπελλο περισσότερο απ' ότι η ΑΕΚ και θα πρέπει να το δείξουμε μέσα στο γήπεδο. Δεν θα πρέπει να τους δώσουμε το δικαίωμα να πιστέψουν ότι μπορούν να πάρουν κάτι από τον αγώνα.

Για τη σύγκριση των δύο ομάδων: Και οι δύο ομάδες έχουν πολύ καλούς προπονητής. Η ΑΕΚ είχε ένα καλό σύνολο με αρκετούς Έλληνες παίκτες. Ο Χιμένεθ κατάφερε με τη μεγάλη εμπειρία του να περάσει στην ομάδα του το πλάνο και το παιχνίδι του. Από την άλλη ο Λουτσέσκου είχε πιο έμπειρους παίκτες. Η ομάδα έδειξε μία σταθερότητα που δεν την είχε τα προηγούμενα χρόνια. Πιστεύω ότι αυτή η χρονιά ήταν η πιο μεστή των τελευταίων ετών. Επίσης παράσημο για τον προπονητή είναι ότι η ομάδα δεν είχε απώλειες εντός έδρας, παρά το γεγονός ότι σε πολλά ματς αγωνίστηκε χωρίς κόσμο.

Για τον Πρίγιοβιτς: Στους τελικούς μπορεί και ο πιο ασήμαντος σκορερ να βάλει το γκολ και να γίνει ο ήρωας της αναμέτρησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Γιώτης Εγκωμίτης ο οποίος παρά το γεγονός πως ήταν δεξί μπακ, πέτυχε το γκολ στον τελικό του 2001. Σίγουρα τα δυνατά χαρτιά των δύο ομάδων θα πρέπει να προσεχθούν πολύ από τους αντίπαλους προπονητές, αλλά αυτό μπορεί να δώσει το πλεονέκτημα σε παίκτες δεύτερης γραμμής για να χριστούν σκόρερ.

Για το αν κρίνει την έκβαση της αναμέτρησης η μάχη της μεσαίας γραμμής: Σίγουρα όποιος επικρατήσει στο κέντρο θα έχει ένα σαφές προβάδισμα, όμως οι προπονητές διαβάζουν την αντίπαλη ομάδα και θα χτυπήσουν στα αδύναμα σημεία της.

Για την προπονητική του καριέρα: Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην ομάδα από την οποία ξεκίνησα και είμαι προπονητής στις ακαδημίες της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου. Εδώ και δύο χρόνια βρίσκομαι στη διαδικασία απόκτησης του διπλώματος UEFA Pro και μόλις το πάρω θα δω τι θα κάνω. Έχω υπάρξει και βοηθός προπονητή και θέλω να συνεχίσω να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο γιατί είναι κάτι που μου αρέσει.

Για το αν θα τον ενδιέφερε να κάνει προπονητική καριέρα στην Ελλάδα: Η αλήθεια είναι πως κάποια στιγμή θα ήθελα πάρα πολύ να γίνω προπονητής στον ΠΑΟΚ. Αρχικά θα ξεκινήσω από την Κύπρο και στη συνέχεια θα δούμε που θα καταλήξω.

Διαβάστε ακόμη...