Μια ισοπαλία "προάγγελος" τίτλου! (1976)

Σαν σήμερα στις 11/1/1976, για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο Εθνικό Στάδιο Πατρών, την πρωτοπόρο ΑΕΚ...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Μια ισοπαλία "προάγγελος" τίτλου! (1976)

Σε μια σεζόν το τέλος της οποίας βρήκε τον Δικέφαλο του Βορρά να πανηγυρίζει το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του, η ομάδα μας πήρε λευκή ισοπαλία στην Πάτρα (εκεί έγινε το ματς λόγω τιμωρίας της ΑΕΚ για επεισόδια στο ματς με τον Παναθηναϊκό), μπροστά σε 22.000 θεατές (20.105 τα εισιτήρια), σε ένα γήπεδο στο οποίο δεν έπεφτε καρφίτσα!

Η αθηναϊκή ομάδα εξ αιτίας αυτών των επεισοδίων είχε υποχρεωθεί να παίξει μακριά από την έδρα της με ΠΑΟΚ, Πανσερραϊκό (4-0) και ΠΑΣ Γιάννινα (1-0), σε Πάτρα, Άργος και Αίγιο αντίστοιχα.

Εκείνες τις μέρες είχε πέσει πολύ κλαψούρισμα από τους ανθρώπους της ΑΕΚ, καθώς το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ήταν ντέρμπι κορυφής και ήξεραν πολύ καλά πως αν δεν κέρδιζαν θα ... έμπλεκαν!

Ο ΠΑΟΚ παίζοντας ομαδικά, δε δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη με τον βαθμό της ισοπαλίας σε μια αναμέτρηση που δεν είχε να παρουσιάσει ιδιαίτερα καλό θέαμα, καθώς κυριάρχησε το πάθος των παικτών και η δύναμη.

 

Οι παίκτες του Λόραντ είχαν την υπεροχή στο πρώτο μισό του ημιχρόνου, στη συνέχεια έδωσαν γήπεδο στην ΑΕΚ, χωρίς όμως να απειληθούν ιδιαίτερα, με εξαίρεση δύο προσπάθειες του Δέδε, ενώ η καλύτερη στιγμή μας στο παιχνίδι ήταν μια κοντινή κεφαλιά του Σαράφη (αρχική εικόνα) που πέρασε άουτ!

Με το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Τσανακλίδη, οι 5.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στο γήπεδο καταλαμβάνοντας μάλιστα κεντρική θύρα καθώς μπήκαν από πολύ νωρίς (!), ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, πιστεύοντας πως η ομάδα μπορεί την υπέρβαση, καθώς η ΑΕΚ δεν ήταν κανένα θηρίο!

Ο ΠΑΟΚ με την ισοπαλία αυτή, έφτασε τους 17 βαθμούς, τρεις λιγότερους από την ΑΕΚ, έχοντας όμως ένα ματς λιγότερο με τον εκ των ουραγών Παναιτωλικό...

Κορυφαίοι παίκτες μας οι Φουντουκίδης, Πέλλιος, Αναστασιάδης, Αποστολίδης, Τερζανίδης

Πάρτε μια μικρή γεύση από το παιχνίδι στο διάρκειας 13" video που ακολουθεί...

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Σιδηρόπουλος, Θεοδωρίδης, Τόσκας, Νικολάου, Ραβούσης, Αρδίζογλου, Τσάμης, Τσανλάιτερ, Δέδες, Βάγκνερ, Παπαϊωάννου

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Πέλλιος, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Αναστασιάδης, Αποστολίδης, Σαράφης, Κούδας, Κερμανίδης, Τερζανίδης (76' Γκουερίνο)

* Οι παίκτες του Γκιούλα Λόραντ πέτυχαν σε σύνολο 30 αγώνων: 21 νίκες, 7 ισοπαλίες, ενώ ηττήθηκαν μόλις δύο φορές, από Γιάννινα εκτός και Ατρόμητο εντός, με την τελευταία ήττα να έρχεται την προτελευταία αγωνιστική από τον Ατρόμητο στην Τούμπα σε αδιάφορο παιχνίδι, καθώς το πρωτάθλημα ήταν ήδη εξασφαλισμένο.

* Ο ΠΑΟΚ τελείωσε τη χρονιά έχοντας πετύχει 60 τέρματα (καλύτερη επίθεση!), ενώ δέχτηκε 17 (καλύτερη άμυνα!). Είναι από τις περιπτώσεις που οι αριθμοί λένε την αλήθεια...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...