Πήρε τη νίκη με εκτελεστή τον Κερμανίδη! (1981)

Σαν σήμερα στις 4/1/1981 για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1980-1981, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Χαριλάου τον ουραγό Ατρόμητο.
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Πήρε τη νίκη με εκτελεστή τον Κερμανίδη! (1981)

Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε περίπου 10.000 θεατές (7.997 τα εισιτήρια) και ο Δικέφαλος έκανε τα εύκολα δύσκολα, καθώς πραγματοποίησε μια πολύ μέτρια εμφάνιση, απέναντι σε έναν αντίπαλο που εκείνη τη χρονιά παραπατούσε, ενώ στο παιχνίδι αυτό είχε και σημαντικές απουσίες στην ενδεκάδα του!

Ο ΠΑΟΚ απείλησε τον Σιδηρόπουλο σε τρεις όλες κι όλες περιπτώσεις στο πρώτο 45λεπτο, και στις τρεις πρωταγωνιστής ήταν ο Νέτο Γκουερίνο, στο 4' με σουτ, στο 15' με κεφαλιά ψαράκι και στο 37' με εκτέλεση φάουλ. Όλες οι προσπάθειές του πέρασαν άουτ!

Η εικόνα της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο έφερε δυσφορία στην κερκίδα, καθώς η ομάδα είχε σε κακή μέρα τα χαφ της (Κούδας – Δαμανάκης - Σαράφης), με τον Λόραντ να αποφασίζει στο 55' να περάσει τον Βασιλάκο στη θέση του Δαμανάκη, μια κίνηση που έδωσε πνοή στην ομάδα, καθώς στο 61' ο Γεωργόπουλος ξέφυγε από τα αριστερά, σέντραρε, στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε ο Κερμανίδης και με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ (αρχική εικόνα).

Με τα πόδια λυμένα πλέον από το άγχος, η ομάδα άρχισε να δημιουργεί επικίνδυνες φάσεις με τους Κούδα στο 65', Κερμανίδη στο 68', Βασιλάκο στο 78' και 80', για να έρθει στο 86' ο Παναγιώτης Κερμανίδης με εξαιρετική ατομική προσπάθεια να κλειδώσει τη νίκη, κάνοντας το 2-0...

Η φάση ξεκίνησε από το κέντρο που γηπέδου, με τον Κερμανίδη να κινείται ταχύτατα προς την αντίπαλη περιοχή, να αποφεύγει τον Τόσκα και τον τερματοφύλακα Σιδηρόπουλο και στη συνέχεια να μπαίνει με την μπάλα στα δίχτυα, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα!

Ο Ατρόμητος δημιούργησε τη μία και μοναδική ευκαιρία του στο 88', με τον Φίλη να αποκρούσει δύσκολα με διπλή προσπάθεια το σουτ του Τάσου.

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Σάλαμον, Σϊγγας, Κερμανίδης, Γεωργόπουλος, Γκουερίνο

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα (46' Φίλης), Αλαβάντας, Σάλαμον, Ιωσηφίδης, Σίγγας, Δαμανάκης (55' Βασιλάκος), Κερμανίδης, Σαράφης, Γκουερίνο, Κούδας, Γεωργόπουλος

Ατρόμητος: Σιδηρόπουλος, Μισαηλίδης, Ριμικής, Μαρής, Τόσκας, Κάπουας, Τάσος, Κότσαλος, Μητράκος, Βασιλόπουλος, Παγκάκης

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 16ης αγωνιστικής ...

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1980-1981 τερμάτισε στην 4η θέση, με 42 βαθμούς (2-1-0 η βαθμολογία) και τέρματα 52-31, έχοντας 15 νίκες, 12 ισοπαλίες και 7 ήττες

* Η ομάδα μας στα 32 από τα 34 ματς είχε στον πάγκο της τον Γκιούλα Λόραντ και στα τελευταία δύο τον Αρίστο Φουντουκίδη, λόγω θανάτου του Ούγγρου τεχνικού στο ματς με τον γάβρο στις 31/5/1981...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...