Νταρνέλ Τζάκσον: Ένα... θηρίο για τον ΠΑΟΚ! (vids)

Από sdna.gr: Ο Νταρνέλ Τζάκσον ετοιμάζεται να φέρει εμπειρία, ποιότητα και σκληράδα στον ΠΑΟΚ, έχοντας ως... οδηγό μία ιστορία που του άλλαξε την ζωή!
Πηγή: sdna.gr
Νταρνέλ Τζάκσον: Ένα... θηρίο για τον ΠΑΟΚ! (vids)

Εδώ και λίγες ώρες, ο Νταρνέλ Τζάκσον είναι ο νέος ψηλός του ΠΑΟΚ, αντικαθιστώντας τον Όουεν Κλάσεν. Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να δώσει δύναμη, ενέργεια και εμπειρία στην front line της ομάδας του Ηλία Παπαθεοδώρου αλλά και να προσφέρει κάτι διαφορετικό σε σχέση με τον Καναδό σέντερ που αποχώρησε από τον «Δικέφαλο».

Το who is who

Μπορεί να μην το γνωρίζουν πολλοί, όμως ο Νταρνέλ Τζάκσον υπήρξε ένας από τους καλύτερους παίκτες του NCAA το 2008. Εκείνη τη χρονιά, ο δυναμικός άσος βρέθηκε ανάμεσα στους πρωταγωνιστές του Kansas στον δρόμο για τον τίτλο, έχοντας 11,2 πόντους, 6,7 ριμπάουντ και 1,1 ασίστ ανά παιχνίδι.

Μάλιστα, στον τελικό απέναντι στο Memphis των Ντέρικ Ρόουζ και Τζόι Ντόρσει, ο Τζάκσον σημείωσε οκτώ πόντους και οκτώ ριμπάουντ, την ώρα που από τους νικητές ξεχώρισαν οι -μέχρι και σήμερα NBAers- Νταρέλ Άρθουρ (20 πόντοι, 10 ριμπάουντ), Μάριο Τσάλμερς (18 πόντοι) και Μπράντον Ρας (12 πόντοι, 6 ριμπάουντ).

Αμέσως, το όνομα του Τζάκσον απέκτησε μεγάλη δυναμική και οι Μαΐάμι Χιτ τον επέλεξαν για χάρη των Κλίβελαντ Καβαλίερς στην 52η θέση του Draft του 2008. Από τότε μέχρι και το 2011, ο θηρίωδης άσος αγωνίστηκε στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, χωρίς πάντως να κάνει.... θόρυβο ή να αφήσει το στίγμα του. Παρόλα αυτά, ο Τζάκσον πρόλαβε να μετρήσει 138 συμμετοχές στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου (με Καβαλίερς, Μπακς και Κινγκς), έχοντας 3,2 πόντους και 1,6 ριμπάουντ μέσο όρο.

Από το 2011 ξεκίνησε η... περιπλάνηση του Αμερικανού φόργουορντ/σέντερ στα παρκέ όλου του κόσμου, με τον Τζάκσον να περνά μεταξύ άλλων από Ουκρανία (Ντόνετσκ), Κίνα (Τάιγκερς, Σαρκς), Φιλιππίνες (Μεράκλο Μπολτς), Βενεζουέλα (Μαρίνος), Τουρκία (Γεσιλγκιρεσούν), G-League (Bighorns, Knicks), Πολωνία (Ρόζα Ράντομ) και Γαλλία (Μπουλαζάκ).

Όπως είναι προφανές, ο 32χρονος άσος έχει μεγάλη εμπειρία και παραστάσεις από πρωταθλήματα υψηλού αλλά και πιο χαμηλού επιπέδου, γεγονός που σε συνδυασμό με τα αγωνιστικά του στοιχεία, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τον ΠΑΟΚ.

Η ιστορία που άλλαξε την ζωή του

Βέβαια, ο Τζάκσον δεν έχει γίνει γνωστός μόνο από τις μπασκετικές του ικανότητες, αλλά και από μία συγκλονιστική ιστορία. Τι ακριβώς συνέβη και... άλλαξε την ζωή του έμπειρου φόργουορντ;

Το 2005, ένας μεθυσμένος οδηγός προκάλεσε ένα σοβαρό δυστύχημα, με την γιαγιά του Τζάκσον να φεύγει ακαριαία από την ζωή και την μητέρα του να έρχεται αντιμέτωπη με ένα σοβαρό και ανεπανόρθωτο πρόβλημα. Τελικά, το 2010 επέλεξε να αυτοκτονήσει, αφήνοντας έναν φάκελο για τον Νταρνέλ, κάτω από το μαξιλάρι της.

Αυτός ο φάκελος δεν ανοίχτηκε ποτέ, καθώς ο Τζάκσον φοβάται πως δεν θα αντέξει να διαβάσει όσα γράφτηκαν από τη μητέρα του. Παρόλα αυτά, επέλεξε να κάνει ένα τατουάζ στο δεξί του χέρι, το οποίο αναφέρει πως «η αυτοκτονία δεν είναι επιλογή».

Φυσικά, το συγκεκριμένο γεγονός άλλαξε για πάντα την ζωή και την κοσμοθεωρία του Νταρνέλ Τζάκσον, ο οποίος έγινε ακόμα πιο σκληρός και δυνατός, εκτός και εντός παρκέ.

Αυτή η... σκληράδα, μαζί με την ποιότητα, την εμπειρία, την δυνατή άμυνα και το καλό τελείωμα κοντά στο καλάθι, συνθέτουν το πλήρες πακέτο του Νταρνέλ Τζάκσον, που είναι έτοιμος να... γεμίσει την ρακέτα του ΠΑΟΚ σε Stoiximan.gr Basket League και Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμη...