Δεν αρκεί μόνο η Τούμπα

Από inpaok: Εντός έδρας φέτος, ο ΠΑΟΚ έχει 8Χ8 νίκες στο πρωτάθλημα (5), στην Ευρώπη (2) και στο Κύπελλο (1) και έχει αποδώσει κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο (σταδιακά μεγαλώνει αυτά τα διαστήματα).
Πηγή: inpaok.com
Δεν αρκεί μόνο η Τούμπα

Ωστόσο εκτός έδρας έχει «θέματα» καθώς σε 7 εξόδους έχει μόλις μια νίκη (με τον Απόλλωνα Πόντου στην Καλαμαριά, άρα εντός Θεσσαλονίκης), τέσσερις ισοπαλίες (1-1 με Ολιμπίκ και Λάρισα, 0-0 με Λεβαδειακό και Απόλλωνα Σμύρνης) και δύο ήττες (2-0 από την Έστερσουντ και 1-0 από τον Ολυμπιακό).

Η μία ήττα κόστισε τον αποκλεισμό στην Ευρώπη και η άλλη την πρώτη θέση (προς το παρόν) στο πρωτάθλημα. Η κορυφή στη Super League θα ήταν στα χέρια του ΠΑΟΚ αν είχε πάρει έστω κάποιο άλλο διπλό (με Λεβαδειακό και ειδικά με Απόλλωνα και Λάρισα που ήταν σαφώς ανώτερος), αλλά του έλειψε και η τύχη σε ματς που ήταν μέτριος αλλά συγκριτικά καλύτερος από τους αντιπάλους του.

«Συν Αθηνά και χείρα κίνει» όμως, καθώς πρέπει να βελτιώσει κι άλλο ο Δικέφαλος την εικόνα του και την απόδοσή του εκτός έδρας για να διεκδικήσει με περισσότερες αξιώσεις τον τίτλο.

Διότι πρωτάθλημα χωρίς νίκες και μακριά από τη Θεσσαλονίκη δεν πρόκειται να έρθει ποτέ στον Λευκό Πύργο, ακόμη και αν κάνει 15Χ15 νίκες ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Τη σεζόν 2013-14 ο ΠΑΟΚ είχε 16 νίκες και μία ισοπαλία σε 17 ματς στην Τούμπα στο πρωτάθλημα, αλλά εκτός έδρας είχε 5 νίκες, 5 ισοπαλίες και 7 ήττες.

Φέτος ακόμη δεν έχει διπλό. Του μένουν άλλα 11 εκτός έδρας ματς. Θα χρειαστεί 6-8 νίκες μακριά από την Τούμπα για να κτυπήσει τον τίτλο ή τουλάχιστον 22-25 βαθμοί εκτός Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ακόμη...