Ο απολογισμός των διεθνών

Από inpaok.com : Ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης (5/9) τα παιχνίδια για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί στην Ρωσία την ερχόμενη χρονιά, αλλά και τα δυο πρώτα ματς για τα προκριματικά του Euro U-21, όπου και οι δυο διοργανώσεις είχαν ασπρόμαυρο χρώμα.
Πηγή: inpaok.com
Ο απολογισμός των διεθνών

Συνολικά οι διεθνείς του ΠΑΟΚ ήταν οκτώ με κάποιους να έχουν ρόλο πρωταγωνιστή και άλλους να μένουν θεατές στην άκρη του πάγκου. Πάμε να δούμε αναλυτικά τι έπραξαν οι παίκτες που πήραν κλήση από το αντιπροσωπευτικό τους συγκρότημα για τις προαναφερθείσες διοργανώσεις.

Γκόικο Τσίμιροτ

Ο Βόσνιος μέσος αγωνίστηκε για 75 λεπτά στην ήττα της ομάδας του με 3-2 από την Κύπρο, ενώ στην αναμέτρηση κόντρα στο αδύναμο Γιβραλτάρ βρέθηκε στον πάγκο για να δοκιμάσει άλλους παίκτες ο ομοσπονδιακός τεχνικός του, Μεχμέτ Μπαζντάρεβιτς. Ακόμα, σε περίπτωση που οι Βόσνιοι δεν χάσουν βαθμούς στα δυο εναπομείναντα ματς θα πανηγυρίσει την είσοδο της στους αγώνες μπαράζ για το Μουντιάλ, αφήνοντας την Ελλάδα στη τρίτη θέση.

Ρόμπερτ Μακ

Ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός μπορεί να μην σκόραρε στη νίκη με 1-0 επί της Σλοβενίας, ωστόσο ήταν αυτός που έδωσε την τελική πάσα προς τον Νέμεκ για να πετύχει το νικηφόρο τέρμα. Επίσης, αγωνίστηκε ξανά για ολόκληρο το 90λεπτο στην ήττα της Σλοβακίας κόντρα στην Αγγλία με σκορ 2-1, ενώ «κληρονόμησε» και έναν τραυματισμό προς το τέλος του ματς στη προσπάθεια του να μαρκάρει κάποιον αντίπαλό του.

Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς

Ο Σέρβος επιθετικός πέρασε ως αλλαγή στη νίκη με 3-0 επί της Μολδαβίας, χωρίς να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, ενώ αγωνίστηκε και δέκα λεπτά στη μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 1-0 της Σερβίας κόντρα στην μέχρι τότε αήττητη Ιρλανδία, κάτι που της έδωσε το δικαίωμα να ονειρεύεται απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ, αφού πλέον θέλουν μια νίκη απέναντι σε Αυστρία (εκτός) ή Γεωργία (εντός).

Εβγέν Σάχοφ

Μηδενική η προσφορά του μέσου του ΠΑΟΚ, καθώς δεν κατέγραψε κάποια συμμετοχή στα παιχνίδια κόντρα σε Τουρκία και Ισλανδία. Μάλιστα, στο ματς εναντίον των Ισλανδών ο προπονητής του, Αντρέι Σεβτσένκο, τον άφησαν εκτός αποστολής, καθώς δεν υπολόγιζε καθόλου στις υπηρεσίες. Προφανώς η αιτία ήταν που δεν τον χρησιμοποίησε καθόλου ήταν η κακή εικόνα που παρουσίασε στις μέχρι τώρα εμφανίσεις του με τον Δικέφαλο.

Κουλούρης, Λημνιός, Λάμπρου και Δεληγιαννίδης

Το δυο στα δυο έκανε η Εθνική Ελπίδων κόντρα στην Λευκορωσία (0-2) και Μολδαβία (5-1) αντίστοιχα, όπου και οι δυο αναμετρήσεις είχαν άρωμα ΠΑΟΚ.

Κόντρα στην Λευκορωσία την ασίστ για το πρώτο γκολ την έδωσε ο Λάζαρος Λάμπρου (αγωνίζεται στον Πανιώνιο με μορφή δανεισμού από τον Δικέφαλο), ενώ το δεύτερο γκολ το πέτυχε ο Ευθύμης Κουλούρης, έπειτα από πάσα του Δημήτρη Λημνιού. Τέλος, ο Παναγιώτης Δεληγιαννίδης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή λίγο πριν το τέλος.

Στο... πάρτι που έστησε κόντρα στην Μολδαβία ο Κουλούρης βρήκε δίχτυα για το 2-1 στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ενώ στο ξεκίνημα της επανάληψης έδωσε την ασίστ για το 3-1 από τον Λημνιό. Ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 4-1 με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Κουλούρη.

Διαβάστε ακόμη...