«Όταν είσαι ΠΑΟΚ, δεν υπάρχει τίποτα πέρα από την νίκη»

Από metrosport.gr : Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Τάσος Τασιόπουλος, μίλησε στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο»
Πηγή: metrosport.gr
«Όταν είσαι ΠΑΟΚ, δεν υπάρχει τίποτα πέρα από την νίκη»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Τάσος Τασιόπουλος, μίλησε στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο», για τον αποκλεισμό του «Δικεφάλου» από την Ευρώπη και την επόμενη μέρα στην δύσκολη συνέχεια της χρονιάς.

Για τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από την Ευρώπη: «Με εξέπληξε ο αποκλεισμός και κοιταζόμουν με τους τριγύρω, λέγοντας τι έγινε τώρα; Το ματς με την Έστερσουντ ήταν από τα χειρότερα που έχει παίξει στην ιστορία της η ομάδα και χωρίς να γίνομαι υπερβολικός, το χειρότερο που έχει κάνει ποτέ. Μου έκανε εντύπωση πως κανένας από τους παίκτες δεν είπε τίποτα λες και δεν έγινε κάτι».

Για την προβληματική εικόνα της ομάδας παρά τον ενθουσιασμό μετά και την κατάκτηση του Κυπέλλου: «Είναι οξύμωρη εικόνα για αυτό που βλέπεις σε σχέση με αυτό που τελείωσε. Για την φυσική κατάσταση δεν μπορείς να ξέρεις αν δεν είσαι εκεί, καθώς πλέον με τα μηχανήματα και τις μετρήσεις δεν είναι κάτι δύσκολο να το γνωρίζεις. Από εκεί και πέρα το ότι δεν μιλούσαν μου κάνει τρομερή εντύπωση. Μπορεί να ήταν ψυχικά άδειοι εκείνη τη στιγμή, αλλά είναι και το πώς αντιδράς στις δύσκολες συνθήκες».

Για το αν μπορεί να συνέλθει ο ΠΑΟΚ, καθώς είναι ακόμα η αρχή της χρονιάς: «Ναι μεν πρέπει να αναλύσεις στο τι έγινε, αλλά αν θες να κάνεις πρωταθλητισμό πρέπει να πάρεις κάτι θετικό από αυτό. Αναλύεις, βρίσκεις τα αίτια, τα διορθώνεις αλλά δεν μένεις μόνο εκεί. Πρέπει ότι γίνεται ακόμη και αν είναι κάτι κακό να το δουλέψεις για να πάρει μόνο θετικά πράγματα η ομάδα».

Για τον λάθος προγραμματισμό του καλοκαιριού και αν με τις καινούργιες μεταγραφές και την διακοπή προλαβαίνει ο ΠΑΟΚ να αλλάξει: «Αυτή η κατάσταση σαφώς και είναι δύσκολη, αλλά από εδώ και πέρα όλα μπορούν να γίνουν. Αυτό που θα μπορούσε να βοηθήσει και ο προπονητής το ξέρει καλύτερα είναι κάποια αποτελέσματα που μπορούν να έρθουν με μισό μηδέν, χωρίς ποιοτικό ποδόσφαιρο αλλά το οποίο θα σου εξασφαλίσει τη νίκη. Τα αποτελέσματα παίζουν τον ρόλο τους στην ψυχολογία. Αν καταφέρει να δημιουργήσει ο Λουτσέσκου μια τέτοια κατάσταση, καθώς είναι ικανότατος προπονητής, θα μπορέσει να ορθοποδήσει η ομάδα. Δεν είναι κάτι δύσκολο, αλλά θέλει πολύ δουλειά από όλους. Όταν είσαι ΠΑΟΚ και κάνεις πρωταθλητισμό, δεν υπάρχει περιθώριο για οτιδήποτε πέρα από τη νίκη. Γιατί άμα μείνεις πίσω στο πρωτάθλημα από την αρχή θα αρχίσουν οι δικαιολογίες πάλι πως φταίει ο προπονητής, οι παίκτες, τα σάιτ που τα είπαν έτσι και πολλά άλλα πράγματα, αλλά στο τέλος και είναι αυτό που μετράει, είναι πως δεν θα μείνει τίποτα».

Για το ότι η ομάδα δεν έχει αποκτήσει ακόμα έναν παίκτη τύπου Κοντρέρας: «Δεν έχει πάρει και σαφώς φαίνεται αυτό. Άμα ήταν ο Κοντρέρας στο 2-0, θα τους είχε αρπάξει όλους από τον λαιμό. Όταν μια ομάδα είναι δεμένη και είναι μια γροθιά, υπάρχουν αυτοί οι παίκτες οι ηγέτες, οι οποίοι αυτό το πράγμα το κάνουν γιατί το έχουν κερδίσει μέσα από τις προπονήσεις και τα παιχνίδια».

Για τον αφελληνισμό στον ΠΑΟΚ: «Πρέπει να υπάρχει το ελληνικό στοιχείο που θα δίνει τον τόνο στην ομάδα. Την επόμενη μέρα αν ήσουν Έλληνας, χωρίς να θέλω να το παίξω Ελληνάρας, θα έκανες δυο μήνες να πας να πιείς καφέ. Ο ξένος έχει άλλη νοοτροπία, ο Έλληνας όμως θα έλεγε πού πάμε; Δεν θα μπορέσουμε να βγούμε από τα σπίτια μας ή από το αεροδρόμιο. Όσο και αν ακούγεται υπερβολικό, αυτή είναι η πραγματικότητα».

Διαβάστε ακόμη...