«Οι παίκτες λειτουργούν σαν δημόσιοι υπάλληλοι»

Από metrosport.gr : Ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ, Χρήστος Τερζανίδης, μίλησε στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο»
Πηγή: metrosport.gr
«Οι παίκτες λειτουργούν σαν δημόσιοι υπάλληλοι»

Ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ, Χρήστος Τερζανίδης, μίλησε στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο», για τον αποκλεισμό, τις ευθύνες και το μέλλον της ομάδος.

Για το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ την νέα σεζόν: «Σίγουρα δεν ήταν ευχάριστο, καθώς όλοι περιμέναμε και ελπίζαμε να περάσει ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League. Δεχτήκαμε μια ταπεινή ήττα και μετά το πρώτο αποτέλεσμα με σκορ 3-1, δεν δικαιολογείται η ομάδα να μην περνάει στον επόμενο γύρο. Δεν έγιναν πολλές αλλαγές παικτών, οπότε και συνοχή είχανε και γνωριζόντουσαν μεταξύ τους, δίνοντας κάτι παραπάνω για να περάσουν στους ομίλους. Δεν υπάρχει δικαιολογία! Είναι θέμα των παικτών και της ομάδας. Δεν μπορούν οι παίκτες να είναι επαγγελματίες στα συμβόλαια, να παίρνουν τα χρήματά τους και να μην παίζουν καλά. Λειτουργούν σαν δημόσιοι υπάλληλοι που περιμένουν τέλος του μήνα να πάρουν τον μισθό τους. Οι ποδοσφαιριστές έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη για αυτήν την ήττα».

Για τα λάθη που έγιναν το καλοκαίρι στην προετοιμασία: «Δεν θα έλεγα λάθη, αλλά συντονισμός. Για το πώς συνεργάζεται η τεχνική ηγεσία με την διοίκηση και τι στόχους έχουν βάλει. Δεν μπορούμε να λέμε πως πάμε για πρωτάθλημα και να έχουμε την ίδια ομάδα με πέρσι. Με την περσινή απόδοση, φέτος θα έπρεπε να ανέβει τουλάχιστον 20-30% για να μπορείς να διεκδικείς κάτι καλύτερο. Προφανώς συμφώνησαν να ξεκινήσουν με αυτούς τους παίκτες, αλλά το θέμα είναι τι ζητάς από την ομάδα για να διεκδικήσεις τους στόχους. Πίστευαν ότι με την προσθήκη του τερματοφύλακα, ή του Μακ και αργότερα αν βρισκόταν κάτι καλύτερο, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να τα καταφέρει».

Για τις νέες προσθήκες παικτών στην ομάδα και για το αν προλαβαίνει ο ΠΑΟΚ να τα καταφέρει στο τέλος της χρονιάς: «Φυσικά και προλαβαίνει. Έχουν παιχτεί μόλις δυο αγωνιστικές και υπάρχει το κενό με την Εθνική. Πρέπει φυσικά να είναι ικανοί και οι παίκτες που θα έρθουν, βοηθώντας την ομάδα ουσιαστικά και όχι για να λέμε ότι κάναμε μεταγραφές. Κάποια στιγμή ας σταματήσουν οι φίλαθλοι να βγάζουν αυτήν την πίκρα. Σίγουρα όλοι πικραθήκαμε αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να βλέπουμε μπροστά και να προσπαθήσουμε. Ήταν μια κακιά στιγμή. Άλλωστε και οι Τούρκοι την πάτησαν από αυτήν την ομάδα. Εφόσον ανεβάσουν στροφές οι ποδοσφαιριστές και το θέλουν, καθώς έχουν την δυνατότητα, όταν μπαίνουν στο γήπεδο πρέπει να δίνουν το 100%».

Για τον αφελληνισμό που υπάρχει στην ομάδα, αλλά και για την προτίμηση ξένων αντί Ελλήνων τεχνικών διευθυντών: «Αυτό αποφάσισε ο μεγαλομέτοχος, με αυτούς συνεργάζεται, αλλά σίγουρα θα ήταν καλύτερα να υπήρχε ένας Έλληνας εκεί, ο οποίος θα γνωρίζει την νοοτροπία και την κουλτούρα».

Διαβάστε ακόμη...