«Αργός για δεκάρι ο Μπίσεσβαρ, η ομάδα είναι λίγη»

Από metrosport.gr: .Στο Metropolis 95.5 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Νίκος Αλαβάντας και σχολίασε την εμφάνιση του ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά, αλλά και την αναγκαιότητα μεταγραφικής ενίσχυσης.
Πηγή: metrosport.gr
«Αργός για δεκάρι ο Μπίσεσβαρ, η ομάδα είναι λίγη»

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την αναγκαιότητα μεταγραφικής ενίσχυσης: «Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ποδοσφαιριστές που θα είναι σε θέση να τον βοηθήσουν. Εκεί που πονάει και το επισημαίνουμε είναι πως ο ΠΑΟΚ θέλει ενίσχυση στη θέση του δεκαριού. Από εξάρια και οκτάρια είναι καλά. Δεν υπάρχει δεκάρι στον ΠΑΟΚ και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορούμε να βρούμε ένα καλό δεκάρι. Τόσοι άνθρωποι δουλεύουν».

Για την εμφάνιση του ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά: «Ήταν μια παρωδία του ποδοσφαίρου. Λες και έκαναν αγγαρεία. Ήταν ομάδα του ΠΑΟΚ αυτή; Είναι δυνατόν κόντρα σε μια ομάδα που συγκροτήθηκε πριν 20 μέρες να μην μπορείς να κάνεις μια φάση; Και όχι μόνο αυτό, αλλά σου κάνουν και τρεις φάσεις για να σε κερδίσουν. Αδιανόητα πράγματα. Πώς θα χτυπήσουμε πρωτάθλημα έτσι; Πρέπει κάτι να αλλάξει. Ίσως η νοοτροπία, η ψυχολογία».

Για τον Μπίσεσβαρ: «Είναι δεκάρι ο Μπίσεσβαρ, αλλά είναι αργός. Δεν προωθεί τη μπάλα γρήγορα, δεν έχει το ξεπέταγμα που πρέπει να έχει ένα δεκάρι. Δεν γίνεται να μην μπορούν να βρουν ένα δεκάρι. Ας τον πληρώσουν καλά».

Για τον Πέλκα: «Είναι δεκάρι και πρέπει να του δώσουν ευκαιρίες. Δεν μπορεί να αγωνίζεται ένα ματς και μετά να μένει εκτός. Είναι ένα νεαρό παιδί με καλά στοιχεία. Έκανε και κάποια λάθη πέρσι, βέβαια, και τιμωρήθηκε με κάποια τιμωρία. Είναι καλό ταλέντο και πρέπει να αξιοποιηθεί. Πιο πολύ προτιμώ τον Πέλκα από τον Μπίσεσβαρ. Είναι πιο γρήγορος, έχει μακρινά σουτ, βγαίνει στην κόντρα γρήγορα, είναι πιο αεράτος παίκτης. Πρέπει να πάρει ευκαιρίες και να τον εμπιστευθούν. Όχι με την πρώτη άσχημη να πηγαίνει στην κερκίδα».

Για την απουσία Ελλήνων από τη βασική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ: «Το ίδιο λέγαμε κάποτε για τον Άρη και κάνουμε το ίδιο κι εμείς. Είμαι αντίθετος. Αυτοί είναι χειρότεροι από τους δικούς μας. Για ποιον λόγο να μην παίζουν οι δικοί μας;».

Για τον ρόλο των ακαδημιών: «Τους δίνουν δανεικούς από εδώ και από εκεί. Δεν υπάρχει παίκτης που βγήκε από τις ακαδημίες και να μονιμοποιήθηκε. Παλιά όποιος έβγαινε από την εφηβική ομάδα γίνονταν βασικός».

Για το τι θα συμβούλευε τον Ιβάν Σαββίδη: «Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει η ομάδα να έχει έναν σταθερό κορμό από 6-7 παίκτες και κάθε χρόνο να ψάχνει το πολύ για 3-4 αλλαγές. Εδώ έχουμε τρεις βασικούς και ψάχνουμε τους 7-8. Έτσι δεν φτιάχνεις ομάδες. Όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες έχουν σταθερό κορμό. Έλεγα στον Γκουερίνο "δεν μπορείτε να βρείτε ένα καλό δεκάρι στη Βραζιλία;" και μου απαντούσε "δεν ξέρουμε με ποιον να συνεννοηθούμε". Τα λεφτά πάνε στον βρόντο. Έχουν ξοδευτεί τόσα χρήματα και η ομάδα είναι λίγη».

Διαβάστε ακόμη...