Η Εθνική Εφήβων στο... μικροσκόπιο (pics)

Απο sdna.gr : Η Εθνική Εφήβων ξεκινάει σήμερα το… ταξίδι της στο Πανευρωπαϊκό της Σλοβακίας και το SDNA σας παρουσιάζει τα 12 «μωρά» που επέλεξε ο Γιώργος Βλασσόπουλος.
Πηγή: sdna.gr
Η Εθνική Εφήβων στο... μικροσκόπιο (pics)

Στην Μάχη του Πανευρωπαϊκού ρίχνεται σήμερα η Εθνική εφήβων, η οποία αντιμετωπίζει την Σλοβενία στης 21:30, για την πρεμιέρα της διοργάνωσης της Σλοβακίας.

Ο Γιώργος Βλασσόπουλος έχει στα χέρια του μια πολύ ταλαντούχα γενιά, εκείνη των 1999-2000 και στόχος της ομάδας είναι η καλύτερη δυνατή πορεία και γιατί όχι, ένα μετάλλιο.

Το αστέρι της ομάδας είναι ο Δημήτρης Μωραΐτης της ΑΕΚ, ενώ ξεχωρίζουν τα ονόματα των Καλαϊτζάκη του Παναθηναϊκού, Αρσενόπουλου του Ολυμπιακού, Λιούνη του Δούκα και Καμπουρίδη του ΠΑΟΚ

Δείτε το ρόστερ της Εθνικής εφήβων, όπως σας το παρουσιάζει το SDNA:

 Νίκος Αρσενόπουλος (Ολυμπιακός-1,96μ.-19/05/2000)
Ξεκάθαρα ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ του Ελληνικού μπάσκετ και παράλληλα ένας παίκτης που σίγουρα θα μας απασχολήσει έντονα τα επόμενα χρόνια. Ο νεαρός γκαρντ μετά τα απίστευτα πραγματα που έκανε ως έφηβος με την Ακαδημία Αθηνων, πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό, το εφηβικό του οποίου οδήγησε μέχρι το πανελλήνιο πρωτάθλημα και την 2η θέση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναμένεται να τον πάρει μαζί του στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας του Ολυμπιακού τον Αύγουστο.

Παναγιώτης Βύρλας (Προμηθέας Πατρών-2,06μ.-30/03/1999)
Ο νεαρός φόργουορντ αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά του Προμηθέα Πατρών για το μέλλον, με τον νεαρό να έχει αποδείξει πως μπορεί να αντέξει την… πίεση, όντας ο πρωταγωνιστής της πορείας της ομάδας μέχρι τα τελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Η ομάδα της Πάτρας ήδη έχει φροντίσει να τον «δέσει» για τα επόμενα χρόνια, με τον ίδιο να περιμένει να αποδείξει στο συλλογο του ότι έκανε την σωστή επίλογή.

Βασίλης Γάργαλης (Πρωτέας Βούλας-2,03μ.-02/01/2000)
Ο φόργουορντ του Πρωτέα Βούλας αποτελεί το πλέον «καυτό» μεταγραφικό όνομα, με τον Ολυμπιακό να έχει ήδη κινήσει τα νήματα, προκειμένου να τον φέρει στο Λιμάνι. Στην Βούλα πιστεύουν πολύ στο ταλέντο του, δίνοντας του χρόνο στο αντρικό, ενώ την νέα σεζόν, σε περίπτωση που ο νεαρός δεν μεταγραφεί στον Ολυμπιακό, τότε αναμένεται να έχει σημαντική θέση στο ροτέισιον της ομάδας, στο πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Β Εθνικής.

Θανάσης Δομπρογιάννης (Περιστέρι-2,03μ.-15/01/1999)
Ξεκίνησε από τον Αστέρα Πατησίων, δείχνοντας πως είναι για μεγαλύτερες… προκλήσεις, με το Περιστέρι να τον κάνει δικό του το καλοκαίρι του 2015 και τον ίδιο να εξελίσεται σε έναν από τους ηγέτες τον εφηβικών τμημάτων, με τους ανθρώπους της πρώτης ομάδας να τον έχουν στο νου τους ενόψει της νέας σεζόν.

Γιώργος Δούβλης (Δούκας-1,89μ.-12/02/1999)
Ένα από τα βασικά στελέχη του εφηβικού του Δούκα, με το οποίο έφτασε μέχρι την κατάκτηση του Πανελληνίου στους Εφήβους. Διαθέτει εξαιρετική αντίληψη του παιχνιδιού, ενώ έχει και έφεση στη δημιουργία. Ένα από τα παιδιά που θα απασχολήσουν τον Δούκα ενόψει των επόμενων ετών.

Παναγιώτης Καλαϊτζάκης (Άρης Θ.-1,95μ.-02/01/1999)
Ο πρώτος από τους δίδυμους αδελφούς, με τον Παναγιώτη να είναι στον Άρη και την Θεσσαλονίκη. Ο νεαρός είναι από τα μεγάλα ταλέντα και αυτός, ενώ φέτος θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει μαζί με τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Με αυτό τον τρόπο ο νεαρός έχει  μεγάλη ευκαιρία να ανεβάσει κατά πολύ το επίπεδο του παιχνιδιού του, καθώς θα μάθει από τον ίδιο τον «Δράκο».

Γιώργος Καλαϊτζάκης (Παναθηναϊκός-1,98μ.-02/01/1999)
Ο έτερος αδελφός της οικογένειας αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό και έχει προλάβει να αποροφήσει πράγματα από τον Δημήτρη Διαμαντίδη, πριν εκείνος αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Μάλιστα ο 18χρονος έχει πάρει ηδη τις πρώτες του… παραστάσεις από αντρικό, δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία.

Γιώργος Καμπερίδης (Μανδραϊκός/Δούκας-1,96μ.-01/10/1999)
Ο κορυφαίος του Πανελληνίου πρωταθλήματος αναμένεται να είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες της πορείας της Εθνικής μας. Ο αδερφός του Μιχάλη, που πέρσι βρέθηκε στο Ρέθυμνο, έκανε καταπληκτική χρονιά στο εφηβικό του Δούκα, ενώ με το Αντρικό άφησε ελπιδοφόρα μηνύματα για το μέλλον του.

Κώστας Καμπουρίδης (ΠΑΟΚ-2,05μ.-24/01/1999)
Μέλος της καλύτερης πεντάδας του Πανελληνίου εφήβων και παράλληλα ένας από τους πιο αξιόπιστους φόργουορντ της γενιάς του. Ο νεαρός παίκτης του ΠΑΟΚ αποτελεί έναν από τους πλέον ολοκληρωμένους παίκτες της φουρνιάς του, με τον ίδιο να μπορεί να σκοράρει είτε με πλάτη είτε με πρόσωπο, έχοντας καλό μακρινό σουτ.

Χάρης Λιούνης (Δούκας-2,10μ.-03/01/1999)
Ο σέντερ του Δουκα είναι ένα κορμί που δεν συναντάς εύκολα, με τον ίδιο να βλέπει τον κόσμο από τα 210 εκατοστά. Αυτό δεν είναι όμως το μεγαλύτερο προσόν του. Ο νεαρός ξεκίνησε από τον Πανιώνιο, όπου μαζί με τον Μωραϊτη το 2015 πήραν το πανελλήνιο των παίδων, για να μετακομίσει στη συνέχεια στην Μπανταλόνα κια μετά στον Δούκα, όπου κρέμασε ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο το 2017. Θεωρείται από τους πολύ έξυπνους σέντερ και το κορμί του ακόμα αναπτύσσεται. Είναι δεδομένο πως πάνω στον 18χρονο η Εθνική θα στηρίξει πολλά.

Δημήτρης Μωραΐτης (ΑΕΚ-1,92μ.-03/02/1999)
Το μεγάλο «αστέρι» αυτής της Εθνικής. Ο Δημητρης Μωραϊτης στην ΑΕΚ είναι το μεγαλύτερο πρότζεκτ της «Ένωσης» και παράλληλα ένας παίκτης που πάνω στον οποίο οι άνθρωποι της ομάδας βλέπουν τον επόμενο ηγέτη τους. Ο Μωραΐτης ξεκίνησε από τον Πανιώνιο, από όπου το 2015 μετακόμισε στην ΑΕΚ, η οποία τον… κέρδισε από τις άλλες ομάδες. Αναμένεται να είναι ο απόλυτος ηγέτης του συνόλου του Γιώργου Βλασόπουλου.
Το format της διοργάνωσης

Όπως και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 της Κρήτης, έτσι και σε αυτό, οι 16 ομάδες που συμμετέχουν στην Α' Φάση προκρίνονται στα νοκ-άουτ. Συγκεκριμένα, τα ζευγάρια της φάσης των «16» προκύπτουν με βάση τη βαθμολογία των ομάδων στους ομίλους, από τους οποίους δεν υπάρχει κάποια ομάδα που να μην συνεχίζει στη διοργάνωση.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο τρίτο γκρουπ μαζί με την Φινλανδία, την Σλοβενία και τη Λιθουανία και στα νοκ-άουτ θα «ζευγαρώσει» με μια ομάδα από το Group D (Γαλλία, Σλοβακία, Λετονία, Βοσνία).

Οι διασταυρώσεις της Β' Φάσης έχουν ως εξής: C1-D4, C2-D3, C3-D3, C4-D1.

Διαβάστε ακόμη...