Καλοκαιρινό... σαφάρι του ΠΑΟΚ για τερματοφύλακα

Από metrosport.gr:Ο ΠΑΟΚ μπαίνει σε ένα ακόμη καλοκαίρι που η αναζήτηση τερματοφύλακα είναι στον μεταγραφικό του σχεδιασμό.
Πηγή: metrosport.gr
Καλοκαιρινό... σαφάρι του ΠΑΟΚ για τερματοφύλακα

Προφανώς και σε αυτό το καλοκαίρι ο Γλύκος έμπαινε πιο βασικός από ποτέ. Από τη μια όμως ο τραυματισμός του διεθνούς τερματοφύλακα και από την άλλη, ο Μπρκιτς που δεν έπεισε, κάνουν τον ΠΑΟΚ να ξαναβγεί στην αγορά.

Κι αυτό είναι κάτι που συνήθως συμβαίνει τα τελευταία καλοκαίρια. Θα πρέπει να γυρίσει κάποιος πίσω έξι χρόνια (το 2011) για να συναντήσει έναν ΠΑΟΚ που δεν τον απασχολούσε η εστία. Ο Χαλκιάς (τότε) έμπαινε στην τέταρτη (και τελευταία του, εν τέλει, στον ΠΑΟΚ, σεζόν), υπήρχε ο Κρέσιτς (για τρίτη σεζόν), ο Γλύκος έμπαινε στο ρόστερ για τα καλά καθώς τα προηγούμενα χρόνια είχε πάει σε Ολυμπιακό Βόλου και Αγροτικό Αστέρα, υπήρχε μια τριάδα έτοιμη και τον Μπόλονι δεν τον απασχολούσε αυτό το θέμα. Από το 2012 και μετά, αλλάζει το σκηνικό.

Καλοκαίρι 2012: Χαλκιάς και Κρέσιτς αποχωρούν, ο ΠΑΟΚ παίρνει τον Χακόμπο ενώ τον χειμώνα θα προσθέσει στο ρόστερ του και τον Ιτάνζ. Προπονητής στον ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Δώνης.

Καλοκαίρι 2013: Ο Ιτάνζ που έχει κάνει 12 παιχνίδια (από Φεβρουάριο μέχρι Μάιο) φεύγει δανεικός στην Καϊσερισπόρ. Πάλι αλλαγές. Χακόμπο και Γλύκος είναι η δυάδα και τον χειμώνα θα προστεθεί και ο Γκσμπούρνινγκ. Προπονητής ο Στέφενς.

Καλοκαίρι 2014: Ο Ιτάνζ επιστρέφει και μπαίνει στο τημ, η δυάδα είναι Ιτάνζ, Γλύκος, προπονητής είναι ο Αναστασιάδης, αυτός που αρχίζει το Πρωτάθλημα βασικός είναι ο Γλύκος.

Καλοκαίρι 2015: Ο ΠΑΟΚ παίρνει τον Ολσεν, η δυάδα είναι Ολσεν-Γλύκος, προπονητής είναι ο Τούντορ, ο Ολσεν είναι αυτός που αρχίζει βασικός. Μένει στην εστία μέχρι την 7η αγωνιστική. Γενικώς, η συνεργασία δεν πάει όπως θα ήθελαν οι δύο πλευρές, ο Σουηδός τον χειμώνα αναχωρεί για Κοπενχάγη, προστίθεται στο τημ ο Βελλίδης.

Καλοκαίρι 2016: Ο Ολσεν οριστικά έχει γυρίσει "σελίδα" στην καριέρα του (Κοπενχάγη), ο Ιβιτς που είναι προπονητής δεν δείχνει να υπολογίζει τον Βελλίδη (κάνει μόνο το ματς Κυπέλλου με τον Πανελευσινιακό), ο ΠΑΟΚ παίρνει τον Μπρκιτς και η δυάδα είναι ο Γλύκος με τον Σέρβο τερματοφύλακα. Ο Γλύκος είναι, σε όλη σεζόν, ξεκάθαρα, η πρώτη επιλογή του προπονητή και κάνει 47 παιχνίδια έναντι 11 του Μπρκιτς.

Γλύκος με 109

Τα τελευταία χρόνια των αλλαγών στα τημ των τερματοφυλάκων του ΠΑΟΚ, επί της ουσίας, η δυάδα που ξεχωρίζει με τα παιχνίδια που έπαιξε είναι του Κώστα Χαλκιά και του Παναγιώτη Γλύκου. Σε ό,τι αφορά σε παιχνίδια Πρωταθλήματος, ο Χαλκιάς σην 4ετία που συνεργάστηκε με τον ΠΑΟΚ (από το 2008 μέχρι το 2012) έκανε 106 παιχνίδια ενώ ο Γλύκος από αυτή τη σεζόν, έχει τρία παραπάνω και είναι στα 109. Οι υπόλοιποι τερματοφύλακες είναι αρκετά πιο κάτω. Ο Κρέσιτς έχει 36, ο Ιτάνζ 35, ο Χακόμπο είναι στα 21, ο Βελλίδης έχει 11, όσα έχει και ο Ολσεν (11), ο Μπρκιτς είναι στα 7 ενώ ο Γκσμπούρνινγκ έχει κάνει μόνο 1. Υπάρχουν και οι συμμετοχές των νεαρών, οι 2 του Μελίσσα, οι 2 του Σιαμπάνη και η μία του Γιακουμή.

Διαβάστε ακόμη...