Οι τέσσερις όροι για τους υποψήφιους προπονητές του ΠΑΟΚ

Από metrosport.gr : Ποιες είναι οι βασικές προϋποθέσεις τις οποίες πρέπει να αποδεχθούν οι υποψήφιοι προπονητής για να αναλάβουν τις τύχες του Δικεφάλου;
Πηγή: metrosport.gr
Οι τέσσερις όροι για τους υποψήφιους προπονητές του ΠΑΟΚ

Τα δεδομένα για να διεκδικήσει και να πετύχει ο ΠΑΟΚ τους βασικούς του στόχους τη νέα αγωνιστική περίοδο έχουν καθορίσει ο Ιβάν Σαββίδης και ο Λούμπος Μίχελ.

Και αυτά τα δεδομένα θα κληθεί να αποδεχθεί αφενός και να αξιοποιήσει αφετέρου ο νέος προπονητής που θα έρθει στην Τούμπα. Μετά την φετινή σεζόν στην οποία ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας, ο πήχης έχει ανέβει. Ο στόχος είναι ξεκάθαρα το Πρωτάθλημα, όπως άλλωστε ζήτησε ο Σαββίδης σε πρόσφατη συνάντησή του με τους συνεργάτες του.

Ποιοι όμως είναι οι βασικοί όροι, τους οποίους πρέπει να αποδεχθεί ο νέος προπονητής για να αναλάβει τις τύχες του ΠΑΟΚ;

Πρώτος και καλύτερος δεν είναι άλλος από την διεκδίκηση του Πρωταθλήματος και την κατάκτησή του, από την διεκδίκηση και κατάκτηση του Κυπέλλου και από μία καλύτερη ευρωπαϊκή πορεία. Με λίγα λόγια στόχος είναι να ανέβει επίπεδο ο ΠΑΟΚ και να προχωρήσει πιο ψηλά από τους «32» του Europa League που είναι και το «ταβάνι» της ομάδας.

Ο δεύτερος όρος αφορά την αξιοποίηση όλων των παικτών που θα πλαισιώσουν το ρόστερ ανεξαιρέτως και μέσα από την συμμετοχή τους στα επίσημα παιχνίδια της ομάδας θα καταφέρουν να δημιουργήσουν υπεραξία, την οποία και θα εκμεταλλευτεί ο σύλλογος στο μέλλον. Ουτως ή άλλως ο ΠΑΟΚ για να ανταποκριθεί σε τρείς διοργανώσεις, θα πρέπει όλοι οι παίκτες του ρόστερ να συμμετέχουν ενεργά και να βοηθήσουν την ομάδα.

Τρίτον, η δουλειά σε βάθος που θα κάνει ο νέος προπονητής με κύριο στόχο την ανάδειξη νέων παικτών από τα τμήματα υποδομής. Αυτός βεβαίως ο όρος είναι συνδυαστικός και αφορά την εποικοδομητική συνεργασία που πρέπει να έχει ο νέος κόουτς με τους υπευθύνους των τμημάτων υποδομής. Θα πρέπει να παρακολουθεί ενεργά για να ξεχωρίσει νέους παίκτες και με ορθολογικό τρόπο να γίνει η προώθησή τους.

Τέλος, η επιθετική φιλοσοφία που πρέπει να διέπει τον νέο τεχνικό. Να επιμείνει στην αξιοποίηση της διάταξης 4-3-3 που παίζει ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, να εφαρμόσει μία φιλοσοφία που θα χαρακτηρίζει τον Δικέφαλο και θα αποτελέσει σήμα κατατεθέν για την μελλοντική πορεία της ομάδας. Αυτοί είναι οι βασικοί όροι που πρέπει να γίνουν αποδεκτοί για να ταιριάξει ο νέος προπονητής στην φιλοσοφία που έχουν οι Σαββίδης και Μίχελ.

Οι βασικοί υποψήφιοι για τον ΠΑΟΚ είναι δύο και άμεσα θα γίνει η τελική επιλογή.

Διαβάστε ακόμη...