Λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου!

Απο paok24.com : Ανάμεσα στους βασικούς στόχους του Λούμπος Μίχελ σε ότι αφορά τον αντικαταστάτη του Βλάνταν Ίβιτς στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας του ΠΑΟΚ, βρίσκεται ο Όσκαρ Γκαρσία όπως αποκαλύπτει η FORZA που κυκλοφόρησε σήμερα.
Πηγή: paok24.com
Λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου!

Η περίπτωση του 44χρονου Ισπανού, που ως ποδοσφαιριστής έγινε γνωστός τη δεκαετία του ΄90 με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, δεσμεύεται βέβαια με συμβόλαιο με τη Red Bull Σάλτσμπουργκ μέχρι τον Ιούνιο του 2018, όμως φαίνεται πως ο ίδιος αναζητεί μία νέα πρόκληση στην καριέρα του έχοντας κατακτήσει πέρσι και φέτος το νταμπλ στην Αυστρία!

Ο Όσκαρ Γκαρσία, θιασώτης του επιθετικού ποδοσφαίρου και του 4-4-2 επηρεασμένος από τη θέση που αγωνιζόταν όταν έπαιζε ποδόσφαιρο (επιτελικός μέσος και δεύτερος επιθετικός), ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στα τμήματα υποδομής της Μπαρτσελόνα και αφού κατάφερε να φτάσει μέχρι τη Μπαρτσελόνα Β έκανε το μεγάλο βήμα στην πρώτη ομάδα των Καταλανών τη σεζόν 1993-94 στην οποία και παρέμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 1999 όποτε και "μετακόμισε" στη Βαλένθια, ενώ εν συνεχεία αγωνίστηκε στην Εσπανιόλ και κρέμασε τα παπούτσια του στην καταλανική Λέιντα, το καλοκαίρι του 2006.

Ως ποδοσφαιριστής, κατέκτησε 4 Πρωταθλήματα Ισπανίας, 2 Κύπελλα και 3 Σούπερ Καπ, το Κύπελλο Κυπελλούχων τη σεζόν 1996-97 και 2 ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, όλα φυσικά με την Μπαρτσελόνα.

Τα πρώτα του προπονητικά βήματα, τα έκανε στην ομάδα U19 της Μπαρτσελόνα από τον Ιούλιο του 2010 έως τον Ιούνιο του 2012, ενώ εν συνεχεία ανέλαβε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ την οποία οδήγησε με το... καλημέρα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Την αμέσως επόμενη χρονιά εργάστηκε στην Μπράιτον και τη σεζόν 2014-15 επέστρεψε στη Μακάμπι. Όμως, μετά από 4 παιχνίδια (2 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα), αποδέχθηκε την πρόταση της Γουότφορντ και δοκίμασε την τύχη του στην Τσάμπιονσιπ, όμως πρόλαβε να κάτσει στον πάγκο της σε μόλις 4 παιχνίδια (1 νίκη, 1 ισοπαλία και 2 ήττες).

Τελικά, ο Όσκαρ Γκαρσία βρήκε την... Ιθάκη του στην Αυστρία και δη στην Red Bull Σάλτσμπουργκ, της οποίας τις τύχες ανέλαβε τον Δεκέμβριο του 2015 και στο τέλος της σεζόν βρέθηκε να πανηγυρίζει την κατάκτηση του νταμπλ! Ο Ισπανός προπονητής παρέμεινε στον πάγκο της Σάλτσμπουργκ και την οδήγησε και φέτος στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, ενώ έφτασε μαζί της μέχρι τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ όπου και αποκλείστηκε από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και πήρε μέρος στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ όπου έχασε την πρόκριση στους "32" στην ισοβαθμία με την Κράσνονταρ, στον όμιλο που πρώτη τερμάτισε η Σάλκε και τελευταία η Νις.

Ασφαλώς, η θητεία του Γκαρσία στη Red Bull Σάλτσμπουργκ μόνο ως επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί. Συνολικά, στην έως τώρα προπονητική του καριέρα, ο Γκαρσία έχει καταγράψει 170 παιχνίδια με απολογισμό 100 νίκες, 36 νίκες και 34 ήττες, ενώ είναι το λιγότερο εντυπωσιακό πως συνολικά οι ομάδες του έχουν πετύχει 298 γκολ και έχουν δεχθεί 139!

Τις τελευταίες ημέρες πάντως, το όνομα του Ισπανού ακούγεται έντονα στη Γαλλία και μάλιστα η "L'Equipe" τον παρουσιάζει ως τον επόμενο προπονητή της Σεντ Ετιέν, με τον ίδιο τον Γκαρσία να αποφεύγει να σχολιάσει το παραμικρό, τη στιγμή που είναι δεδομένη η πρόθεση και η επιθυμία των ανθρώπων της Σάλτσμπουργκ να παραμείνει στην ομάδα τους...

Διαβάστε ακόμη...