Το έωλο σκεπτικό και η χαώδης διαφορά στην ποινή!

Από sdna.gr: Στο αυθαίρετο συμπέρασμα ότι οι ομάδες έχουν ευθύνη για τα επεισόδια που έγιναν πριν φτάσουν οι αποστολές στο γήπεδο, κατέληξε η Πειθαρχική της ΕΠΟ! Πώς εξηγείται η διαφορά στην ποινή ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.
Πηγή: sdna.gr
Το έωλο σκεπτικό και η χαώδης διαφορά στην ποινή!

Σε ένα έωλο σκεπτικό το οποίο μάλλον δύσκολα θα σταθεί σε δεύτερο βαθμό, κατέληξε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, αναφορικά με τα επεισόδια του τελικού του Κυπέλλου και τις ποινές που εν τέλει επιβλήθηκαν σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Το Πειθαρχικό όργανο, υιοθετεί την κατάθεση του παρατηρητή ραδιοτηλεοπτικών, Κωνσταντίνου Νίκα, που κατέθεσε στο δικαστήριο ότι οι ομάδες καθυστέρησαν να φτάσουν στο γήπεδο λόγω των επεισοδίων!

Από αυτό, οι δικαστές συνάγουν το αυθαίρετο συμπέρασμα ότι στις 18:20 περίπου που ξεκίνησαν τα εκτεταμένα επεισόδια (εισβολή οπαδών ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο), είναι χρόνος κατά τον οποίο «ήταν προγραμματισμένη και αναμενόμενη η άφιξη των ομάδων»!!! Οι ομάδες στην πραγματικότητα έφτασαν στις 19:15 (η ΑΕΚ) και 19:25 (ο ΠΑΟΚ) και βάσει Κανονισμού, δεν φέρουν ευθύνη για ό,τι συνέβη προγενέστερα.

Με τον τρόπο αυτό, τους επιρρίπτει ευθύνη για γεγονότα που συνέβησαν ακόμα και πριν την άφιξη των αποστολών στον Πανθεσσαλικό!

Παράλληλα, σημειώνεται ότι η καθυστερημένη έναρξη της αναμέτρησης, έγινε λόγω των επεισοδίων, ενώ η συμπληρωματική έκθεση του παρατηρητή Βακάλη έγινε δεκτή και δεν λήφθηκαν υπόψη τα –κακώς καταγραμμένα- «επεισόδια» στις 20:44.

Η εξήγηση για την διαφορά στην ποινή

Ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με αφαίρεση 6 βαθμών από τα πλέι οφ, 7 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 282.500 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, στην ΑΕΚ δεν επιβλήθηκε αφαίρεση βαθμών, παρά μόνο 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 170.000 ευρώ πρόστιμο.

Πολλοί αναρωτήθηκαν από την πρώτη στιγμή πού οφείλεται η μεγάλη διαφορά στις ποινές των δύο ομάδων και η εξήγηση που δίνεται βάσει του σκεπτικού είναι η εξής:

Ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε για εκτεταμένα επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου και για το γεγονός αυτό του επιβλήθηκε αφαίρεση 3 βαθμών και 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Παράλληλα, όμως, θεωρήθηκε και υπότροπος για εκτεταμένα επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου από τον περσινό ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Γι' αυτό του επιβλήθηκε επιπλέον αφαίρεση 3 βαθμών (σύνολο 6) και επιπλέον 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών (σύνολο 7).

Η ΑΕΚ από την άλλη δεν τιμωρήθηκε για εκτεταμένα εντός αγωνιστικού χώρου, παρά μόνο για εκτεταμένα στις κερκίδες. Η ποινή της ήταν 3 αγωνιστικές και 170.000 ευρώ πρόστιμο.

Παράλληλα, δεν κρίθηκε υπότροπη λόγω των περσινών επεισοδίων με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, διότι εκείνα ήταν «εκτεταμένα επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου», δηλαδή το παράπτωμα ήταν διαφορετικό. Γι' αυτό και η ποινή της έμεινε ως έχει.

Διαβάστε ακόμη...