Στον Μαρινάκη ο ΔΟΛ

Από paokrevolution.net: marinakis2016Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι εδώ και λίγα λεπτά ο νέος ιδιοκτήτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη καθώς κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά στον πλειοδοτικό διαγωνισμό.
Πηγή: paokrevolution.net
Στον Μαρινάκη ο ΔΟΛ

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι προσφορές που κατατέθηκαν ήταν του Βαγγέλη Μαρινάκη, του Ιβάν Σαββίδη, της κυπριακής εταιρείας Vegata και της εταιρείας Centric του Ροδόλφου Οντόνι.​

Η προσφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη, μέσω της εταιρείας Alter Ego, που συμμετείχε και στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ήταν ύψους 22.892.000 ευρώ, της κυπριακής εταιρείας Vegata ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ και αυτή του Ιβάν Σαββίδη 11 εκατομμύρια ευρώ.

Τι αποκτά ο νέος ιδιοκτήτης:

-To 22,11% των μετοχών του MEGA CHANNEL
-Τις εφημερίδες ΒΗΜΑ και ΝΕΑ.
-Τις ιστοσελίδες IN.GR, BHMA.GR, και NEA.GR
-Τον ραδιοφωνικό σταθμό BHMA.FM
-To 50% των μετοχών της «IRIS ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ»
-Το 41,22% των μετοχών του πρακτορείου διανομής «ΑΡΓΟΣ»

Από τα χρήματα του πλειοδότη, το 75% θα πάει στις τράπεζες (65%) και στους προμηθευτές (10%), ενώ το υπόλοιπο 25% του τιμήματος θα διατεθεί για τις υποχρεώσεις του ΔΟΛ σε Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία καθώς και για την εξόφληση των εργαζομένων.

Αναμένονται ενστάσεις από τους επιχειρηματίες και τον τελευταίο λόγο θα έχει η δικαιοσύνη. Κατόπιν αυτών θα γίνει γνωστός ο νέος ιδιοκτήτης του ΔΟΛ.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...