Εκδικάστηκαν οι διώξεις, αναμονή για τις αποφάσεις

Από paok24.com:Αποστολή στην Αθήνα: Γρηγόρης Ατρείδης. Το PAOK24 βρέθηκε στην εκδίκαση των διώξεων σε βάρος του ΠΑΟΚ και σας μεταφέρει όλα όσα ειπώθηκαν στην ακροαματική διαδικασία. Από αύριο (πιθανότατα) αναμένεται η απόφαση.
Πηγή: paok24.com
Εκδικάστηκαν οι διώξεις, αναμονή για τις αποφάσεις

Σε μία εκδίκαση που αφορούσε τις διώξεις σε βάρος του "Δικεφάλου" της ΑΕΚ για τα όσα έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και την νομική παρέμβαση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός σε βάρος του Μάτος για χτύπημα στον Μπεργκ, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκπροσωπήθηκε από το νομικό της επιτελείο (Μαυρομάτης, Μπίρδας) και τον αντιπρόεδρος της, Μάκη Γκαγκάτση.

Οι "ασπρόμαυροι" προσπάθησαν από την πλευρά τους και με τη σύμφωνη γνώμη της Ένωσης να ξεκαθαρίσουν ότι σε έναν τελικό που πραγματοποιείται από την ΕΠΟ και την Αστυνομία, δε γίνεται να επωμιστούν ευθύνες που δεν τους αναλογούν.

Οι δύο ομάδες ξεκαθάρισαν ότι έκαναν τα πάντα για να βοηθήσουν στη διοργάνωση του τελικού, τόνισαν ότι είχαν αναφέρει στην αστυνομία τα μέτρα που πρέπει να πάρει για την πεζογέφυρα και δεν εισακούστηκαν και διευκρίνισαν ότι δε σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου.

Η πλευρά του ΠΑΟΚ επικαλέστηκε την διορθωμένη έκθεση του παρατηρητή κ. Βακάλη, διευκρίνισε ότι σε όλες τις εκθέσεις των αξιωματούχων του αγώνα φαίνεται ότι υπάρχει σύγχυση και δε γίνεται να μείνει το δικαστήριο στις ώρες καταγραφές γιατί υπάρχουν ανακρίβειες στις καταγραφές.

Όσον αφορά στη νομική παρέμβαση του Παναθηναϊκού ο ΠΑΟΚ ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κανένα έννομο συμφέρον, ενώ τόνισε ότι δε γίνεται να υπάρχει παρέμβαση μόνο σε βάρος της μία ομάδας, με τον εκπρόσωπο του Παναθηναϊκού να απαντά ότι αυτό συνέβη γιατί και ο "Δικέφαλος" κινήθηκε ενάντια στους πράσινους.

Στην υπόθεση του Μάτος η πλευρά του ΠΑΟΚ διευκρίνισε ότι εκτός από τον διαιτητή, ο επόπτης και ο τέταρτος διαιτητής που είδαν τη φάση δεν έκριναν ότι χρήζει τιμωρίας, ενώ επικαλέστηκαν τη διγλωσσία του Παναθηναϊκού, ο οποίος για τη συγκεκριμένη φάση στην ανακοίνωση του μετά το παιχνίδι δεν είναι σίγουρος αν υπάρχει φάουλ και με καθυστέρηση 10 ημερών έκανε παρέμβαση ζητώντας την τιμωρία του Βραζιλιάνου του ΠΑΟΚ.

Από αύριο αναμένονται οι αποφάσεις, με τον χρόνο να πιέζει προκειμένου να υπάρχει χρονικό περιθώριο για ενδεχόμενες εφέσεις, ενώ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δέχτηκαν να μην καταθέσουν συμπληρωματικά υπομνήματα στην προσπάθεια να τρέξει γρήγορα η διαδικασία και να βγει άμεσα απόφαση για τη διώξη για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

 

Το live της εκδίκασης

Η εκδίκαση των υποθέσεων που αφορούν τον ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκαν.

17:30 ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δέχτηκαν να μην υπάρξουν υπομνήματα, εξαντλώντας τις πιθανότητες να βγει σήμερα απόφαση.

17:24 Ξεκινάει η υπόθεση του Μάτος. Ο κ. Μπίρδας τονίζει "Η φάση του Μάτος ξέφυγε της αντίληψης του διαιτητή ή το είδε και δεν το έδωσε. Ήταν φάουλ. Ο Μάτος ήταν ο τελευταίος στην γραμμή επίθεσης του ΠΑΟΚ και ο Μπεργκ ο τελευταίος στην άμυνα του Παναθηναϊκό. Ο Μάτος ακουμπά με τον αγκώνα τον Μπεργκ και πέφτει κάτω. Ο διαιτητής είδε τη φάση, αλλά και ο βοηθός και ο τέταρτος και δεν την αξιολόγησαν πειθαρχικά παρότι την είδαν. Ή δόθηκε πλεονέκτημα, σε μία καταγγελία δέκα ημέρες μετά το παιχνίδι. Σας επισημαίνω την ανακοίνωση του Παναθηναϊκού το ίδιο βράδυ. Η ανακοίνωση τους μιλάει για διαιτητική σφαγή και αναφέρει ότι ο Παναθηναϊκός λέει απλά ότι δε δίνεται φάουλ ή κίτρινη και στη συνέχεια αλλάζει δέκα ημέρες μετά. Κατά τη γνώμη μας δεν έκανε λάθος ο διαιτητής και να το είδε όμως δεν έκρινε πως πρέπει να τιμωρηθεί".

17:13 O κ. Μπίρδας διευκρινίζει πως δεν εξηγείται βάσει όσων λέει η πλευρά του Παναθηναϊκού παρέμβαση μόνο σε βάρος του ΠΑΟΚ. Ο Δικηγόρος του Παναθηναϊκού απαντά επειδή ο ΠΑΟΚ κινήθηκε σε βάρος μας.

17:19 Απαντά ο δικηγόρος του Παναθηναϊκού: "Άκουσα με πολλή προσοχή την προσπάθεια των δύο ομάδων να μειώσουν τις συνέπειες της τραγικής για το ποδόφαιρο σκηνής που ζήσαμε. Γίναν εξαιρετικά εκτεταμένα επεισόδια από οπαδούς των δύο ομάδων. Η προσπάθεια να ρίξουμε το φταίξιμο της ΕΠΟ, η ΈΠΟ διέθεσε εισιτήρια σε πολλούς οπαδούς των δύο ομάδων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η βάση όλων των κατηγορητηρίων είναι ότι κάθε ενέργεια που δημιουργεί απαξίωση προς το ποδόσφαιρο. Αν υπάρχει αποστροφή για το περιστατικό στο μεταξύ μας αγώνα στον μεταξύ μας αγώνα από το κενό κουτάκι μπύρας, σκεφτείτε πόσο απαξιώνει το ποδόσφαιρο όσαν έγιναν σε έναν τελικό Κυπέλλου. Υπάρχει υπαιτιότητα των δύο ομάδων και έχουν με την ΕΠΟ διοργανώτρια την όποια ευθύνη. Με βάση αυτά ο Παναθηναϊκός ζητά από εσάς να επιβάλλεται τις ποινές που πρέπει να επιβληθούν με την αυστηρότητα που έχει γίνει και σε βάρος της δικής μας ομάδας για το καλό του ποδοσφαίρου".

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δε δέχεται την αλλαγή έκθεσης του παρατηρητή.

17:07 Η ώρα των δικηγόρων του ΠΑΟΚ. Ο κ. Μπίρδας: "75 αναφέρει η προκήρυξη ότι δίνονται τα στοιχεία για να αρχίσει η συμπλήρωση του φύλλου αγώνα. Ο χρόνος δεν καλύφθηκε, δεν είχαν έρθει οι ομάδες. Αποδείχτηκε ότι δεν έγιναν νωρίτερα από το προβλεπόμενο επεισόδιο και δεν ήταν εκτεταμένα. Δεν πρέπει να θεωρηθούμε υπότροποι, δε βρήκα σχετική απόφαση που να το στοιχειοθετεί αυτό. Δεν έγιναν εκτεταμένα επεισόδια χρονικά και δεν προκύπτει από τις καταθέσεις των αξιωματούχων ότι θα μπορούσε να ασκηθεί σχετική δίωξη για εκτεταμένα επεισόδια. Η δίωξη του υπευθύνου παραλείπει να αναφέρει τους χρόνους κι εγώ κατάλαβα ότι είχα αδυναμία να θεμελιώσει δίωξη για εκτεταμένα επεισόδια βάσει των εκθέσεων. Δεν γίνεται να θεωρηθούν εκτεταμένα τα επεισόδια για ρίψη πυρσών, δεν μπορούμε τα υπόλοιπα μεμονωμένα να τα θεωρήσουμε εκτεταμένα επεισόδια".

Ο κ. Μαυρομάτης συνεχίζει: "Αν θεωρήσουμε ότι στον τελικό έλειπε η εικόνα της πεζογέφυρας δε θα μιλούσαμε για τελικό με επεισόδια, θα μιλούσαμε για έναν τελικό όπως έπρεπε. Τα επεισόδια επηρέασαν τους αξιωματούχους του αγώνα και φαίνεται αυτός στην καταγραφή των ωρών. Ο κ. Βακάλης γράφει αρχικά για 20:44 για ένα περιστατικό που έγινε 18:18. Δημιουργήθηκε μία διαφορετική εικόνα. Πρέπει να εξετάσουμε βάσει κανονισμών την ευθύνη των ομάδων. 7 παρά τελείωσαν τα επεισόδια και το αργότερο ως τις 7 έφτασαν οι ομάδες. Τα επεισόδια είναιι κατακριτέα, αλλά δεν έχουν την ευθύνη οι ομάδες, δεν πρέπει να τιμωρηθούν για την απόδοση δικαιοσύνης. Στο περιστατικό για είσοδο φιλάθλων του ΠΑΟΚ συνέβη 2 ώρες και πριν την έναρξη του αγώνα. Στα επεισόδια στους επισήμους καταλήγω ότι είναι ένα. Κι η αστυνομία από σύγχιση με διαφορά λίγων λεπτών γράφει το ίδιο περιστατικό. Εκεί όμως δεν διέθεσαν εισιτήρια οι δύο ομάδες. Στα υπόλοιπα στην είσοδο φιλάθλων του ΠΑΟΚ στον πανηγυρισμό του γκολ, αναγράφεται μόνο από τον διαιτητή κι είναι προφανές ότι δε συνέβη το παραμικρό. Η διαιτητής λέει ότι μπήκαν μόνο να πανηγυρίσουν και η αστυνομία δεν το θεωρεί καν σημαντικό συμβάν. O κ. Μίχελ είναι από τους κορυφαίους διαιτητές στον κόσμο, ήταν στη Σαχτάρ τώρα στον ΠΑΟΚ. Έχει δυσκολία στην έκφραση λόγω της αγγλικής γλώσσας. Η έκφραση που είπε δεν πήγαινε στον προπονητή. Παρερμηνεύτηκε από τους διαιτητές αυτό που έλεγαν άλλοι για τους διαιτητές. Ανέφερε απλά μία φράση που άκουσε. Το θέμα που αρχικά έγραψε λάθος ο παρατηρητής, με το που κατάλαβε το λάθος του έγραψε τη σωστή ώρα άμεσα με το που γύρισε στον τόπο καταγωγής του".

Συνεχίζει ο κ. Μπίρδας "Ο Παναθηναϊκός και η παρέμβαση του είναι απαράδεκτη γιατί δεν έχει έννομο συμφέρον. Η δική μας παρέμβαση αφορά τον δικό μας αγώνα γιατί θεώρησαν ότι άδικα διακόπηκε ο αγώνας. Το έννομο του Παναθηναϊκού λείπει στην παρέμβαση του σε αυτή την υπόθεση. Ήταν διαφορετική διοργάνωση, η βαθμολογία εδώ εκκρεμεί άρα ούτε έτσι έχει έννομο συμφέρον ο Παναθηναϊκός. Η Super League μερικά επικύρωσε τη βαθμολογία, ολική επικύρωση δεν έγινε ακόμα και μετά από προσφυγή του ΠΑΟΚ εκκρεμεί κι η πρώτη επικύρωση. Η βαθμολογία που είναι σημαντικό στοιχείο για να έχει μία άλλη ομάδα έννομο συμφέρον, είναι για την ώρα κάτι που εκκρεμεί. Βάσει του άρθρου 20 παράγραφος 1 και 2, λέει ότι τον βαθμολογικό πίνακα τον τηρεί η εκάστοτε διοργανώτρια και για την ώρα δεν έχει αποφανθεί.

17:04 Τον λόγο παίρνει η νομική εκπρόσωπος της ΑΕΚ, εξηγώντας γιατί δεν πρέπει η ΑΕΚ να έχει αντικειμενική ευθύνη, τονίζοντας πως η Ένωση έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα. Επαναλαμβάνει η εκπρόσωπος της ΑΕΚ ότι η Ένωση έκανε ό,τι μπορούμε μέχρι εκεί που είχε ευθύνη και διευκρινίζει για ό,τι έγινε στα vip δεν έχει καμία ευθύνη, όπως και στην περιοχή της αερογέφυρας. Τονίζει ότι δεν υπάρχει η υπαιτιότητα ούτε από αμέλεια ούτε από δόλο. Προσπαθεί να πείσει ότι η ΑΕΚ δεν είναι υπότροπη.

16:59 Ο κ. Γκαγκάτσης μιλάει. "Ήμασταν παρόντες στις συσκέψεις κι είχαμε επισημάνει το πρόβλημα της πεζογέφυρας. Η αστυνομία είχε δεσμευτεί να το προβλέψει. Με την απαγόρευση μετακίνησης στο μοναδικό ραντεβού συνάντησης οπαδών υπήρξε αυξημένος κίνδυνος να γίνουν επεισόδια. Μιλήσαμε μαζί με την ΑΕΚ στον ταξίαρχο και δεν έβαλε διμοιρίες. Μέχρι τις 7 παρά 10 τελείωσαν όλα τα επεισόδια. 7 και 15 θα έφταναν οι ομάδες. Η ΑΕΚ έφτασε πρώτη, εμάς κόλλησε το λεωφορείο στην κίνηση. Πήραμε βαν, υπάρχουν δημοσιεύματα. Αυτός ήταν από τους βασικούς λόγους καθυστέρησης της έναρξης του τελικού. Καταδικαστέα τα όποια επεισόδια. Κανείς μας δεν αισθάνεται περήφανος. Αλλά για αυτά δεν μπορεί να έχουν την ευθύνη οι ομάδες. Όταν η αστυνομία θα έπρεπε να έχει μία διμοιρία στις δύο πόρτες".

Προσθέτει ο κ. Λυσσάνδρου. "Για την ασφάλεια είχαμε υποδείξει βάσει κανονισμού της ΕΠΟ για την αναλογία σεκιούριτι-φιλάθλων. Το είχαμε ζητήσει να τηρηθεί βάσει υπουργικής απόφασης και το καταθέτω. Μας βγαίνει μία αδικία, το ζήσαμε και το καταθέτω. Για μία παράλειψη της αστυνομίας δεν γίνεται να δικαζόμαστε. Δεν αρνούμαστε τα περιστατικά, αλλά δεν έχουμε την ευθύνη για τα περιστατικά. Φέραμε τα σκάνερ".

Συνεχίζει ο κ. Γκαγκάτσης: "Εμείς φέραμε 30 άτομα για να κάνουμε αρίθμηση στα καρεκλάκια. Βοήθησαν οι δύο ομάδες στη διοργάνωση όσο μπορούσαν".

16:50 O κ. Λυσσάνδρου παίρνει τον λόγο από την πλευρά της ΑΕΚ. "Ήταν ένας τελικός της ΕΠΟ και όχι των ομάδων. Υπάρχει εταιρεία σεκιούριτι συμβαλλόμενη από την ΕΠΟ και τις ομάδες. Το τίμημα των εισιτηρίων το εισπράτει η ΕΠΟ. Έχει πέσει ένα φως στην υπόθεση πάνω σε δύο ομάδες σε έναν τελικό που ήταν φιλοξενούμενες. Υπάρχουν πράγματα ως απόδεξη της κακής οργάνωσης. Αλλά αυτό δεν αφορά τις ομάδες. Δεν μπορεί να πέφτει η ευθύνη σε δύο ομάδες. Περπατούσαμε στον στίβο με τον κ. Γκαγκάτση πριν τον τελικό και λέγαμε εκεί μπορεί να συναντηθούν. Είναι ακατανόητη η απόφαση να μη βάλει η αστυνομία διμοιρίες σε εκείνο το σημείο. Υπάρχει μία γυμνή αερογέφυρα με πρόσβαση για τους οπαδούς κι οι διμοιρίες ήταν κάτω. Αυτή είναι τεράστια παράληψη της αστυνομίας. Βάσει κανονισμού γηπέδου και ασφαλείας, υπάρχουν συγκεκριμένες αρμοδιότητες για το ποιος κάνει τα μέτρα τάξης. Στην προκειμένη περίπτωση ήταν η ΕΠΟ και η αστυνομία. Εμείς παίζουμε με τις ώρες ενώ υπάρχει παράρτητα και τελετουργικό της διοργάνωσης του τελικού. Έχουμε ένα βομβαρδισμό σχολίων για το τι δεν έκαναν καλά οι ομάδες σε αγώνα που δεν είναι διοργάνωση τους. Υπήρχε σχέδιο προσέγγισης του σταδίου που κύλησε άψογα. Σε αυτό το σχέδιο συμφωνήσαμε. Στο στάδιο χωρίστηκε σε δύο μέρη. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θα ερχόντουσαν από το Βελεστίνο και θα κατέληγαν στο πρώτο πέταλο κι η ΑΕΚ θα πήγαινε από Αγχίαλο στο άλλο πέταλο. Κύλησαν όλα ομαλά βάσει σχεδίου και υπήρχε κενό σημείο που βλέπαμε όλοι. Στο εφαρμοστέο γήπεδο πρέπει να υπάρξει ο κώδικας της ΟΥΕΦΑ γιατί είναι διοργάνωση που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Το άρθρο 16 λέει πως αν δε συμμετέχεις στη διοργάνωση ή αν δεν έχεις δείξει αμέλεια, λέει πως έχεις ευθύνη για τα σημεία που πηρες εισιτήρια. Δεν είναι θέμα μάρτυρα. Είναι της εταιρείας στη διάθεση των εισιτηρίων. Που πήραν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ. Υπήρξαν τέσσερις τομείς διάθεσης. Το 1/8 το είχε η ΕΠΟ. Εκεί στα vip υπήρξαν κάποια θέματα. Δεν μπορούμε να έχουμε παντού ευθύνη. Πρέπει να διαχωριστεί νομικά η θέση των ομάδων. Υπάρχει κενό στον κανονισμό. Με βάση την αρχή της αναλογικότητας θα πρέπει να υπάρξει αντικειμενική ευθύνη. Πήγαμε να παίξουμε έναν αγώνα. Φτάσαμε, ψάχναμε τον ταξίαρχο. Παίξαμε, μείναμε, χειροκροτήσαμε. Οι οπαδοί μας εκνευρισμένοι λόγω οφσάιντ θα μπορούσαν να κάνουν πολλά, αλλά δεν έκαναν τίποτα. Να κριθούμε με βάση λογικούς όρους".

16:49 "Εγώ έλεγα στον κ. Βακάλη τις ώρες. Δεν έχω διαβάσει τις εκθέσεις σας είπα", τελειώνει ο παρατηρητής.

16:46 Ερωτήσεις από τον δικηγόρο του Παναθηναϊκού για το αν ο μάρτυρας ξέρει τις εκθέσεις της αστυνομίας και του παρατηρητή. "Έχω λάβει γνώση, εγώ τα έλεγα στον κ. Βακάλη. Τη Δευτέρα το πρωί έγινε αυτό. Δε διάβασα δικογραφία, δεν ξέρω τις εκθέσεις".

16:45 Ερωτήσεις από τη δικηγόρο της ΑΕΚ. Ρωτά αν οι φίλαθλοι της ΑΕΚ επηρέαστηκαν από τα δημοσιεύματα μετά το τέλος του αγώνα γιατί αδικήθηκαν. Ο μάρτυρας απαντάει ναι. "Φύγαν ειρηνικά οι φίλαθλοι της ΑΕΚ. Έφυγαν και γρήγορα μάλιστα".

16:44 "20:44 μπήκαν οι ομάδες και μετά είχαμε φωτογραφίες και το τελετουργικό με το Κύπελλο".

16:42 "Στο επεισόδιο στα vip υπήρχαν σε χώρο των κερκίδων σε περιοχή που δόθηκαν εισιτήρια από την ΕΠΟ. Αν δεν υπήρχε το επεισόδιο στην αερογέφυρα δεν υπήρχε άλλο επεισόδιο. Δεν μπήκαν στο γκολ του ΠΑΟΚ φίλαθλοι του ΠΑΟΚ. Είμαι σίγουρος 100%. Είχα πάρει την πλευρά των επισήμων εγώ. Οι ομάδες μας βοήθησαν ευγενικά με το που ήρθαν. Τους ζητήσαμε να βγουν έξω να ασχοληθεί ο κόσμος με αυτούς, να τους χειροκροτήσει. Ήρθε μεγάλη ηρεμία από αυτό. Και οι φίλαθλοι των δύο ομάδων ασχολούνταν με τους παίκτες, τους χειροκροτούσαν". Συνεχίζει ο κ. Μπίρδας τις ερωτήσεις από την πλευρά του ΠΑΟΚ.

16:38 Συνεχίζει ο κ. Χατζησαρόγλου. Στα επίσημα υπήρχαν εισιτήρια που διέθεσε η ΕΠΟ. Στο τελείωμα των κερκίδων, στο κανάλι προστασίας των γηπέδων εκεί έγινε το περιστατικό. Πάνω από το κάγκελο έγινε. Ήταν παρεξήγηση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ και της αστονιμίας". Ο κ. Μαυρομάτης ρωτάει τον παρατηρητή κι εκείνος απαντά: "Μόλις χώρισε η αστυνομία τα επεισόδια, οι φίλαθλοι πήγαν στις πλευρές τους. Μία ώρα και ένα τέταρτο έφτασαν οι ομάδες στο γήπεδο. Οι ομάδες είχαν πρόβλημα. Όταν είδα την ομάδα του ΠΑΟΚ να έρχεται, ρώτησα και μου είπαν ότι κόλλησε το λεωφορείο σε ένα στενό που είχε παρκάρει ένα αυτοκίνητο. 7 και 15 έφτασε η ΑΕΚ και 7 και 20 έφτασε ο ΠΑΟΚ.

16:31 Εξετάζεται ο τρίτος παρατηρητής του αγώνα, ο κ. Χατζησαρόγλου. "Δεν είχε προβλέψει η αστυνομία να κλείσει την πλευρά προς την αερογέφυρα. Η αστυνομία βασίστηκε σε ένα συρμάτινο αγκάθι που γκρεμίστηκε εύκολα από τους οπαδούς. 7 παρά δέκα έκανε επέμβαση η αστυνομία 15 λεπτά μετά αφότου ξεκίνησαν τα επεισόδια. Κι εκεί δημιουργήθηκε πανικός γιατί εγκλωβίστηκαν φίλαθλοι του ΠΑΟΚ. Όταν έφυγαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ τα πράγματα ηρέμησαν. Ήταν παράλειψη και ρωτήσαμε την αστυνομία πως βρέθηκαν οικοδομικά υλικά στο γήπεδο. Καθυστέρησε ο αγώνας λόγω της σύσκεψης, δε βρίσκαμε τον ταξίαρχο της αστυνομίας. Μετά την έναρξη του αγώνα δεν έγινε κανένα επεισόδιο. Υπήρξε μία παρεξήγηση στα επίσημα, μέχρι να πάμε εκεί οι παρατηρητές είχε λήξει το επεισόδιο. Στα γκολ, όπως καταγράφθηκαν, έπεσαν πυρσοί. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεν υπήρχαν επεισόδια. Ακριβώς στην περίφραξη δεξιά από τη φυσούνα, 20-30 μέτρα από τη φυσούνα έγινε το πρώτο περιστατικό. Αυτή η είσοδος οδηγεί από το κενό του πυλώνα κι έχει μία μεγάλη πόρτα που εξυπηρετεί αυτοκίνητα, είναι χώρος που χωρίζει τις δύο κερκίδες. Δεν ήταν επεισόδια αυτά που έγιναν στα επίσημα. Ήταν ένας όχλος, νωρίς πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. Λίγο μετά τις 8 πρέπει να έγινε αυτό το επεισόδιο.

16:28 O μάρτυρας απαντά σε ερώτηση του δικηγόρου του Παναθηναϊκού ότι οι ομάδες καθυστέρησαν να αφιχθούν λόγω επεισοδίων που προηγήθηκαν. Διευκρινίζει επίσης ότι στους επίσημους κάτω από τα vip έγιναν επεισόδια, αλλά μακριά από τους πάγκους των ομάδων.

16:28 H πλευρά του Παναθηναϊκού μέσω του νομικού της εκπροσώπου έχοντας κάνει νομική παρέμβαση στην υπόθεση εξετάζει τον μάρτυρα.

Ο μάρτυρας διευκρινίζει ότι ό,τι συνέβη έγινε πριν την άφιξη των ομάδων. Ο κ. Νίκας καλείται μετά από ερώτηση του κ. Μπίρδα να απαντήσει αν γνωρίζει το πως διατέθηκαν τα εισιτήρια στα vip και λέει πως δεν ξέρει να απαντήσει.

16:26 Η δικηγόρος ρωτά τον μάρτυρα αν οι δύο ομάδες είχαν πάρει σωστά μέτρα για την αποφυγή επεισοδίων κι εκείνος ανταποκρίνεται θετικά. Ο κ. Μαυρομάτης ρωτάει τον μάρτυρα αν έγινε μετά τις 7 κάτι σοβαρό ως επεισόδιο, στη διάρκεια ή στη λήξη του αγώνα κι εκείνος απαντά όχι.

16:25 H συνήγορος της ΑΕΚ ρωτά τον μάρτυρα για την ώρα που τελείωσαν τα επεισόδια κι εκείνος διορθώνει το λάθος του πριν και λέει πως μέχρι τις 7 είχαν ολοκληρωθεί τα επεισόδια.

16:22 Ο μάρτυρας διευκρινίζει ότι οπαδοί και των δύο ομάδων μπήκαν μπροστά στα vip, αλλά όχι στον αγωνιστικό χώρο. Μετά τα επεισόδια στην αερογέφυρα υπήρξε ένταση στα vip. Έπεσαν στο γήπεδο πυρσοί, δεν έχω εικόνα για τον αριθμό. Γίνονται διευκρινιστικές ερωτήσεις στον μάρτυρα κι εκείνος απαντά ότι εντός αγωνιστικού χώρου δεν έγιναν επεισόδια. "Οι οπαδοί έκοψαν τα σύρματα τα επεισόδια στην αερογέφυρα.

16:17 Ο κ. Νίκας πρώτος μάρτυρας της ΑΕΚ και παρατηρητής των τηλεοπτικών είναι ο πρώτος που καταθέτει. Αναφέρει τα επεισόδια των συμπλοκών στην αερογέφυρα. Τονίζει ότι αναζητούσε τον υπεύθυνο της Αστυνομίας. Η πρώτη σύσκεψη ήταν άκαρπη, έγινε και δεύτερη. Τονίζει ότι στην αερογέφυρα υπήρξαν πολλά επεισόδια και πως μετά από πολλές παρακλήσεις προς την αστυνομία επενέβη η αστυνομία και με χρήση δακρυγόνων έληξε η σύρραξη. 18:30 με 19 παρά τονίζεται ότι έληξαν τα επεισόδια. Υπήρξαν κάποιοι τραυματισμοί. Ο αγώνας καθυστέρησε γιατί έπρεπε οι ομάδες να μπουν με ασφάλεια στον αγωνιστικό χώρο. Οι ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να ηρεμήσουν τους φιλάθλους και να ξεκινήσει το παιχνίδι. Υπήρξε μικρή είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δε θυμάμαι καλά. Άνοιξε μία πόρτα από τους επισήμους και μπήκαν οπαδοί και των δύο ομάδων. 18:30 μπήκαν οπαδοί μέχρι τις 19 παρά 15 και 8 η ώρα. Πετάχτηκαν και αντικείμενα. Πετάχτηκαν και τούβλα και πορσελάνες. Πετάχτηκαν νωρίς αυτά τα αντικείμενα. Άργησε, αλλά ήρθε ο ταξίαρχος της αστυνομίας, με εκείνον συνεννοηθήκαμε και διέταξε την επέμβαση των ματ.

16:16 O κ. Κάρμης και ο κ. Παπαντωνίου από την πλευρά του Παναθηναϊκού στην πρόσθετη παρέμβαση μόνο κατά του ΠΑΟΚ κι όχι και της ΑΕΚ.

16:15 O κ. Λυσσάνδρου, μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ και η κ. Ρίζου ως δικηγόρος εκπροσωπούν την πλευρά της 'Ενωσης.

16:13 Στην αίθουσα που εξετάζει σήμερα η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ τις διάφορες υποθέσεις εισήλθαν μόλις οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ. Εκτός από το νομικό επιτελείο αποτελούμενο από τους κυρίους Μπίρδα και Μαυρομάτη, το παρών δίνει και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Μάκης Γκαγκάτσης.

16:07 Η ακροαματική διαδικασία έχει ξεκινήσει και για την ώρα εξετάζεται η υπόθεση του Απόλλωνα Καλαμαρίας, συγκεκριμένα το γεγονός ότι δε διεξήχθη το παιχνίδι με την Καρδία.

15.50: Η πλευρά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, εκπροσωπείται από τους δύο δικηγόρους, Αχιλλέα Μαυρομάτη και Λάμπρο Μπίρδα, καθώς και από τον αντιπρόεδρο, Μάκη Γκαγκάτση.

15.48: Από πλευράς ΑΕΚ, εκτός από τους νομικούς, παρών στην αίθουσα είναι και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Μηνάς Λυσάνδρου.

15.48: Παρόντες είναι και νομικοί εκπρόσωποι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, για την εκδίκαση της υπόθεσης του Μάτος...

Διαβάστε ακόμη...