Η αστυνομία είχε προειδοποιηθεί για την αερογέφυρα!

Απο gazzetta.gr : Μολονότι οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν να αποποιούνται τις ευθύνες, είχαν προειδοποιηθεί τόσο από την ΑΕΚ, όσο και από τον ΠΑΟΚ για την αερογέφυρα στο Πανθεσσαλικό και είχαν δεσμευτεί για την φύλαξή της!
Πηγή: gazzetta.gr
Η αστυνομία είχε προειδοποιηθεί για την αερογέφυρα!

Ήταν το μοναδικό σημείο όπου θα μπορούσαν να υπάρξουν συγκρούσεις σώμα με σώμα σε τέτοια κλίμακα. Η κάμερα κατέγραψε τις ορδές των οπαδών να συγκρούονται για τόση ώρα χωρίς κανείς να κάνει κάτι. Κι όμως, η αστυνομία συνεχίζει να διαρρέει ότι δεν ήταν δική της ευθύνη και να νίπτει τας χείρας της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του gazzetta.gr, οι δύο φιναλίστ του τελικού είχαν προειδοποιήσει τις αρχές για τον υψηλό βαθμό επικινδυνότητας της αερογέφυρας και είχαν ζητήσει τη συνδρομή τους προκειμένου να βρεθεί η κατάλληλη λύση. Μάλιστα, είχαν ακούσει διαβεβαιώσεις ότι θα τοποθετηθεί μια διμοιρία, η οποία θα μοιραζόταν στις δύο πλευρές. Κάτι αντίστοιχο είχαν κάνει και οι υπεύθυνοι του γηπέδου, αφού είναι γνωστό σε όλους ότι το συγκεκριμένο σημείο του Πανθεσσαλικού αποτελεί μια πηγή κινδύνου, η οποία μπορεί να κοπεί με την περιφρούρηση των δύο πλευρών. Τα περάσματα ήταν τόσο στενά ώστε να μπορεί με την κατάλληλη στρατηγική να προστατευτεί επαρκώς.

Φυσικά αυτό δεν έγινε ποτέ. Οι πληροφορίες του gazzetta.gr αναφέρουν ότι λίγες μέρες πριν είχαν κρούσει «ακόμα» ένα καμπανάκι προς τους επικεφαλής του σχεδιασμού, αφού μια πιθανή σύγκρουση στο σημείο της αερογέφυρας είχε συζητηθεί και μάλιστα είχαν εντοπιστεί και σχετικές διαδικτυακές αναφορές. Είναι χαρακτηριστικό πως μετά το τέλος του αγώνα, βρέθηκαν σίδερα κομμένα με εργαλείο. Ήξεραν, λοιπόν, που θα χτυπούσαν οι χούλιγκαν. Το ότι πέρασαν δε τα μέσα που τους βοήθησαν, είναι μια ακόμα απόδειξη του ανύπαρκτου ελέγχου, για τον οποίο υπάρχουν αρκετές μαρτυρίες. Και όπως αναφέρουν άνθρωποι που ξέρουν πρόσωπα και πράγματα, είναι αδύνατον η αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας να μην σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να προετοιμαστεί κατά αυτόν τον τρόπο, από τη στιγμή που περίμεναν ότι η φωτιά θα ανάψει στη γέφυρα.

Τελικά, το μόνο που έκαναν ήταν να τοποθετήσουν σιδεριές, οι οποίες όχι μόνο δεν απέτρεψε το «ντου», αλλά αποτέλεσαν και εμπόδιο για την εκ των υστέρων επέμβαση...

Διαβάστε ακόμη...