Το κύπελλο και το ευρωπαϊκό εισιτήριο

Απο inpaok.com : Η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας από τον ΠΑΟΚ έχει διαμορφώσει κάποια δεδομένα ενόψει της νέας σεζόν και της συμμετοχής του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA.
Πηγή: inpaok.com
Το κύπελλο και το ευρωπαϊκό εισιτήριο

Αυτό δε σημαίνει ότι είναι κάτι οριστικό καθώς υπάρχουν και τα play off, μέσω των οποίων θα ολοκληρωθεί η εικόνα για το ποιες ελληνικές ομάδες θα πάρουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο και σε ποιο θεσμό.

Σε προηγούμενες σεζόν, ο Κυπελλούχος Ελλάδας είχε το προνόμιο της απευθείας συμμετοχής του στους ομίλους του Europa League, κάτι που όμως δεν ισχύει πια. Με την Ελλάδα πλέον στη 14η θέση της κατάταξης της UEFA, ο ΠΑΟΚ ως κάτοχος, κέρδισε απλά ένα εισιτήριο για την 3ο προκριματικό γύρο των play off του Europa League (27 Ιουλίου), το ίδιο δηλαδή που θα καρπωθούν ο 2ος και ο 3ος των play off της Super League.

Από εκεί και πέρα, ο τελευταίος των ελληνικών play off θα καταλήξει στο 2ο προκριματικό γύρο του Europa League και αυτός που θα τερματίσει πρώτος θα παίξει, ως γνωστόν, στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, στην πλευρά των μη πρωταθλητών.

Φυσικά, ο Δικέφαλος έχει στόχο την πρωτιά στα play off που ξεκινούν την προσεχή Κυριακή (14/5) για να συμμετάσχει στον κορυφαίο ευρωπαϊκό διασυλλογικό θεσμό, απλά πλέον το χειρότερο σενάριο για αυτόν είναι ο 3ος προκριματικός γύρος του Europa League και όχι ο 2ος, ακόμα κι αν καταλήξει τελευταίος στο μίνι πρωτάθλημα της Super League.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, στην πλευρά των πρωταθλητών.

Διαβάστε ακόμη...