«Προβλέπονται οι -6 για Ολυμπιακό, να βγει ως την Παρασκευή η απόφαση»

Απο paok24.com : Με την απολογία του Ολυμπιακού για όσα συνέβησαν στον ημιτελικό με την ΑΕΚ παρουσία δικηγόρων του ΠΑΟΚ να είναι προγραμματισμένη για τις 16:00 σήμερα το απόγευμα, ο δικηγόρος, Γιώργος Παναγόπουλος, μίλησε στο ραδιοφωνικό PAOK24 στον «Libero 107,4» για τη συγκεκριμένη νομική μάχη.
Πηγή: paok24.com
«Προβλέπονται οι -6 για Ολυμπιακό, να βγει ως την Παρασκευή η απόφαση»

Ο κ. Παναγόπουλος ξεκαθάρισε ότι ο ΠΑΟΚ σωστά παρεμβαίνει στη διαδικασία για να αναδειχθούν όλα τα στοιχεία που θα βοηθήσουν στη διαλεύκανση της και στη λήψη μίας σωστής απόφασης, στην οποία έχει έννομο συμφέρον, ξεκαθαρίζοντας πως η αφαίρεση 6 πόντων από τον Ολυμπιακό προβλέπεται βάσει κανονισμών, σε μία απόφαση που θα πρέπει να ληφθεί άμεσα πριν τα πλέι οφ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την περσινή τιμωρία του ΠΑΟΚ με -3 στο Κύπελλο Ελλάδας: Καλώς ο ΠΑΟΚ δεν κατέβηκε στον ημιτελικό, αλλά είχα ζητήσει να προσβάλλει την τιμωρία 3 βαθμών. Ο ΠΑΟΚ δεν το έκανε, δε συγκρούστηκε, θα μπορούσε τώρα να το είχε εφόδιο. Υπήρχε τρόπος νομικά να το κρατάς ζωντανό και το εκμεταλλευτείς όταν το δεις.

Για την κινητοποίηση του ΠΑΟΚ: Χαροποιήθηκα ιδιαίτερα ότι είδα ότι ο ΠΑΟΚ κινητοποιήθηκε. Μετά το τέλος του ματς καταλάβαμε τι έγινε παρότι πολύς κόσμος εδώ στην Αθήνα δεν αντιλήφθηκε. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν κατάλαβαν τι έγινε.

Για την ταχύτητα με την οποία ενήργησε η ΕΠΟ: Έκπληξη θα ήταν με τα προηγούμενα δεδομένα να κινηθεί άμεσα η ΕΠΟ. Με τη νέα ΕΠΟ όχι. Παρότι διαφωνώ εγώ με τη διοικούσα Επιτροπή.

Για την πρωτοβουλία του ΠΑΟΚ: Ο ΠΑΟΚ καλώς κάνει και παρίσταται στη σημερινή υπόθεση. Προθεσμιακά δεν ξέρω πως ενήργησε η νομική υπηρεσία του ΠΑΟΚ. Νομίζω ότι κανονικά σήμερα θα ακουστούν οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ και θα κριθεί αν είναι νόμιμη ή όχι η παρέμβαση.

Για το πώς μπορεί να παρέμβει ο ΠΑΟΚ στη διαδικασία: Έχουν δικαιώματα. Εγώ θα ζήταγα να κληθούν μάρτυρες, ο κ. Λασκαράκης. Να κληθούν παίκτες του Ολυμπιακού. Οι κάμερες, τα φωτογραφικά στοιχεία. Οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ είναι έμπειροι. Φαντάζομαι ότι η παρουσία του ΠΑΟΚ θα βοηθήσει για παραπάνω στοιχεία. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να καλέσει εκπροσώπους της ΑΕΚ. Η ΑΕΚ έπρεπε να έχει ήδη κινηθεί, μη σας πω κι ο Παναθηναϊκός. Απορώ με τον κ. Βασιλειάδη που έχει τα χαρτιά μία εβδομάδα και δεν κάνει τίποτα. Μπροστά του έγινε επίθεση και δεν έχει πάρει θέση.

Για τις ποινές που προβλέπονται: Αν σε αυτές τις ποινές που προβλέπει ο απαράδεκτος κανονισμός για τον οποίο φωνάζω χρόνια, ο ΠΑΟΚ το βρήκε μπροστά του πολλές φορές και τιμωρήθηκε σε πολλές περιπτώσεις κι έχασε τίτλους κι υπέστη ζημιές. Καλώς συγκρούστηκε ο ΠΑΟΚ. Υπάρχουν βάσει νομοθεσίας έξι βαθμοί που μπορεί να αφαιρεθούν από τον Ολυμπιακό.

Για την κλήση σε απολογία του παρατηρητή του αγώνα: Έχει ξανακληθεί σε απολογία ο παρατηρητής. Στο Ολυμπιακός Άρης και στο Ολυμπιακός Ατρόμητος. Δύο περιπτώσεις παρατηρητών φίλα προσκείμενων στη συγκεκριμένη ομάδα. Έχει ενδιαφέρον αν υπάρχουν συμπληρωματικές εκθέσεις από τον κ. Λασκαράκη ή τον διαιτητή. Αν δεν έχουν κάνει συμπληρωματική είναι αδικαιολόγητοι.

Για το πότε πρέπει να υπάρξει απόφαση: Με τα πλέι οφ να είναι μπροστά και τις επικυρώσεις θα πρέπει αν η ποινή του Ολυμπιακού είναι εφέσιμη μέχρι την Παρασκευή να έχει βγει. Να υπάρχει δυνατότητα να εξεταστεί στην εφέσεων την άλλη Τετάρτη και αν θέλει να πάει στο διαιτητικό ο Ολυμπιακός. Ο ΠΑΟΚ έχει έννομο συμφέρον και μπορεί να ζητήσει από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα να επαναφέρει την υπόθεση αν υπάρξει άδικη ποινή.

Για τους ελέγχους αδειοδοτήσεων: Υπάρχει θέμα με τις αδειοδοτήσεις με μεγάλα κενά και παραλήψεις. Πρέπει να ρωτήσουμε τους αρμόδιους γιατί δεν μπήκαν στην προκήρυξη. Επιστημονικά και νομικά είναι διάτρητα όλα.

Διαβάστε ακόμη...