«Στον ΠΑΟΚ υπάρχει σταθερότητα, μπορείς να δουλέψεις απερίσπαστα»

Απο paok24.com : O ΠΑΟΚ θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο Ελλάδας, αντιμετωπίζοντας τους «πράσινους» και στα πλέι οφ.
Πηγή: paok24.com
«Στον ΠΑΟΚ υπάρχει σταθερότητα, μπορείς να δουλέψεις απερίσπαστα»

Ο Κώστας Φραντέσκος, ο οποίος έχει φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων, δουλεύοντας πλέον στις ακαδημίες του «τριφυλλιού» φιλοξενήθηκε στο ραδιοφωνικό PAOK24 και έκανε το δικό του σχόλιο για τα παιχνίδια στο Κύπελλο, για τη σημερινή κατάσταση του «Δικεφάλου», αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τα 17 χρόνια που έχουν περάσει από τότε που ήταν στον ΠΑΟΚ: Για μένα δεν πέρασε κανένας χρόνος από τότε που έφυγα από τον ΠΑΟΚ. Έχω επαφές με παιδιά από πάνω, το μόνο που μου λείπει είναι ότι δεν πατάω τον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας. Η αλήθεια είναι ότι εμένα με βοήθησε πολύ ο ΠΑΟΚ και εγώ προσπάθησα να γράψω κάτι για τον ΠΑΟΚ με την απόδοση μου.

Για το αν θεωρεί ότι ο ΠΑΟΚ μεγαλώνει κι εξελίσσεται: Είναι σε πάρα πολύ καλό δρόμο ο ΠΑΟΚ. Υπάρχει σταθερότητα στη διοίκηση. Το βλέπουν κι αυτοί που δουλεύουν μέσα στον ΠΑΟΚ, όλα είναι πιο ήρεμα. Μπορείς να δουλέψεις απερίσπαστα και να κάνεις έργο.

Για το φινάλε της σεζόν και το πώς το περιμένει: Πραγματικά, πιστεύω ότι θα έχουμε ένα καλό φινάλε γιατί η αρχή ήταν τραγική. Θα έχει ενδιαφέρον και θα κρατήσει τον κόσμο σε εγρήγορση, γιατί θέλει να το δει και να το θαυμάσει. Πιστεύω ότι θα δούμε καλό ποδόσφαιρο και θα έχει σασπένς. Όλα η αβεβαιότητα στο ποδόσφαιρο, οι αλλαγές προπονητών κι οι κρίσεις σε κάθε ομάδα μετράνε για την κακή εικόνα. Η φετινή χρονιά με τις αλλαγές προπονητών είναι κάτι που δεν έχω ξαναζήσει εγώ.

Για όσα έχει πετύχει ο Ουζουνίδης από τότε που ανέλαβε τον Παναθηναϊκό: Έχει βάλει τα πιστεύω του και τα υλοποιεί. Δεν πρέπει να αλλάζεις τα πιστεύω σου ανάλογα με τις συνθήκες ανά αγώνα. Αυτό συνέβαινε. Ο Μαρίνος έχει συγκεκριμένα πιστεύω, θέλει να δημιουργήσει και να χτίσει κάτι που το υλοποιεί. Μπορεί να μην το πετυχαίνει από την αρχή. Αλλά δε θα φύγει ποτέ από τα πιστεύω του.

Για τις προπονητικές αρχές του Ουζουνίδη: Πιστεύει ότι είναι σε μία μεγάλη ομάδα και το περνάει στους ποδοσφαιριστές αυτό, τονίζοντας τους ότι όποιος έρχεται θα πρέπει να φτύσει αίμα για να μας κερδίσει.

Για το αν τώρα είναι καλύτερος ο ΠΑΟ από τον ΠΑΟΚ ή αν είναι νωρίς για συμπεράσματα ενόψει των ημιτελικών: Τα παιχνίδια του Κυπέλλου είναι δύο. Δε θα κριθεί στην καλή στιγμή μόνο η πρόκριση, είναι στρατηγική και παίζονται πολλά και δεν μπορείς να κάνεις προγνωστικά γιατί έχουμε δύο πολύ καλές ομάδες. Ο Παναθηναϊκός είναι στο ανέβασμα του, αλλά κι ο ΠΑΟΚ βρίσκει ξανά τα πατήματα του και προχωράει. Μπορεί να μην έχουν έρθει κάποια αποτελέσματα, αλλά δεν έχει πισωγύρισμα.

Για την κατάσταση του ΠΑΟΚ φέτος: Υπάρχει καλό κλίμα από όσα βλέπω εγώ από μακριά. Δείχνει ότι υπάρχει εμπιστοσύνη από τη διοίκηση σε όλους όσους δουλεύουν μέσα στον ΠΑΟΚ. Κι όταν θα σου έρθει η στραβή αυτό που έχεις χτίσει θα μείνει όρθιο. Αυτό πιστεύω εγώ.

Για αυτό που λείπει από τον ΠΑΟΚ: Δεν μπορώ να στο πω 100% επειδή δεν το ζω από κοντά. Όταν ήμουν ποδοσφαιριστής και μόνο τότε που ήμουν σε καθημερινή τριβή έβλεπα αδυναμίες ή προτερήματα. Από μακριά βλέπεις πράγματα που μπορεί να κάνεις λάθος στην κρίση σου. Το τι χρειάζεται ο ΠΑΟΚ το ξέρουν οι άνθρωποι του.

Για το αν η επόμενη χρονιά θα είναι διαφορετική και οι τίτλοι θα κριθούν στις λεπτομέρειες: Η επόμενη χρονιά νομίζω πως θα είναι ακόμα καλύτερη για τις ομάδες. Αν ο Παναθηναϊκός μείνει με τον Ουζουνίδη κι ο ΠΑΟΚ προσθέσει κάτι στην ομάδα που έχει, η ΑΕΚ συνεχίσει όπως είναι τελευταία συγκροτημένη. Με τις μεγάλες ομάδες να δυναμώνουν θα δούμε ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Δε θέλω καν να σχολιάσω για τη διαιτησία. Εγώ βλέπω μία βελτίωση προς τον διαιτητή κι ένα πρόβλημα προς τους επόπτες. Σε όλες τις ομάδες, όχι μόνο σε μία ή δύο ομάδες. Το ενθαρρυντικό είναι αυτό, αλλά μήπως από αυτά τα λάθη δημιουργήθηκαν διαφορές; Μπορεί να είναι ανθρώπινα λάθη, αλλά όταν είναι συνεχόμενα; Για αυτό δε θέλω να μιλάω για τη διαιτησία.

Διαβάστε ακόμη...