Τώρα έχει και πικ εν ρολ

Από paok24: Έκπληξη το σημερινό με τον Ιβάν Ασκα, αν και ο ΠΑΟΚ έψαχνε ψηλό στην αγορά εδώ και καιρό. Τώρα όμως του… «κάθισε» αυτός που περίμενε τόσο καιρό.
Πηγή: paok24.com
Τώρα έχει και πικ εν ρολ

Από τη στιγμή που λύθηκε η συνεργασία με τον Μπράντον Τέιλορ (αλήθεια τον θυμάται κανείς;), αντικαταστάτης μέσα στη ρακέτα δεν είχε έρθει. Σε πρώτη φάση, ήταν ο Βαγγέλης Μαργαρίτης, δεδομένου ότι άρχισε να παίζει τον Δεκέμβριο και να που ο ΠΑΟΚ ο οποίος ταλαιπωρήθηκε όλη τη σεζόν με τέσσερις (αριθμητικά) ψηλούς, 21 Μαρτίου ανακοίνωσε την απόκτηση του Ιβάν Ασκα.

Ο «Florida Boy» έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τον ΠΑΟΚ, τότε που μετά την εξαιρετική σεζόν του στον Ίκαρο Καλλιθέας, η επιλογή του να πάει στην Αλμπα Βερολίνου δεν του βγήκε καλή και ήταν ελεύθερος. Τότε δεν «έκατσε», αλλά ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να βάλει τα ασπρόμαυρα.

Με ύψος 2.01 παίζει κυρίως στο «4» αλλά σε χαμηλά σχήματα πάει άνετα και στο «5». Η αλήθεια είναι ότι μετά το πρώτο πέρασμα του από την Ελλάδα, που ήταν πολύ καλό, οι περισσότεροι θα περίμεναν άλλη εξέλιξη στην καριέρα του. Η παρουσία του σε Α2 Ισραήλ και Νότια Κορέα, δείχνουν ότι οι επιλογές του δεν ήταν και οι καλύτερες, ωστόσο στον ΠΑΟΚ του δίνεται η ευκαιρία να δείξει εκείνα τα προσόντα, που έκαναν την Αλμπα Βερολίνου να τον εμπιστευτεί μετά την πειστικότατη σεζόν του στον Ικαρο.

Ο Ασκα αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ, για να καλυφθεί το κενό που υπάρχει στη ρακέτα, όταν δεν είναι σε αυτήν ο Κλάντον (για να μη ξεχνιόμαστε και αυτός από Α2 Ισραήλ ήρθε), αλλά τα στοιχεία του είναι διαφορετικά. Ο 27χρονος είναι από τους ψηλούς που παίζουν πικ εν ρολ και μετά το σκριν «βουτάνε» στο καλάθι. Αυτό, ο ΠΑΟΚ μέχρι τώρα δεν το είχε και του έλειπε πολύ, καθώς είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια του σύγχρονου μπάσκετ. Σε κάποια σημεία μέσα στη σεζόν, το επιθετικό του παιχνίδι ήταν μονοδιάστατο, κάτι που μετά την έλευση του Σόμπι και του Ασκα τώρα, αλλάζει. Οι «άξονες» στην επίθεση είναι περισσότεροι και μάλιστα ποιοτικοί…

Το γεγονός ότι έχει παίξει ξανά στην Ελλάδα είναι στα θετικά του, όπως επίσης στα θετικά του είναι ότι μετά από το πέρασμα του από ένα πρωτάθλημα της Νότιας Κορέας, στο οποίο πήρε καλά χρήματα, έρχεται στον ΠΑΟΚ με κίνητρο και όρεξη να επιστρέψει στο καλό ευρωπαϊκό επίπεδο στο οποίο ήταν πριν τρία χρόνια. Οι πληροφορίες που έρχονται για το χαρακτήρα του και την προσαρμοστικότητα του είναι αισιόδοξες, οπότε μένει να τον δούμε στο γήπεδο.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΑΟΚ πηγαίνει στην τελική ευθεία της σεζόν, ενισχυμένος και με καλή ποσότητα και ποιότητα επιλογών στο ρόστερ του, αν όλα πάνε καλά και δεν έχει πάλι κάποια ατυχία με τραυματισμό. Οι πραγματικές «μάχες» των πλέι οφ είναι μπροστά του και κρίμα που επιλογές σαν τον Σόμπι και τον Ασκα, δεν ήταν διαθέσιμες, μετά την πρόκριση στο Βελιγράδι και πριν τα παιχνίδια με την Τενερίφη…

Διαβάστε ακόμη...