«Εκεί θα κριθεί το ντέρμπι…»

Από arenafm.gr: Ο Μπρούνο Τσιρίλο, πρώην ποδοσφαιριστής τόσο του ΠΑΟΚ όσο και της ΑΕΚ, μίλησε στον ArenaFM 89.4 για το κυριακάτικο ντέρμπι των «δικεφάλων». Αναφέρθηκε στα σημεία που θα κριθεί το παιχνίδι, στα «όπλα» των δυο ομάδων αλλά και στον Βλάνταν Ίβιτς.
Πηγή: arenafm.gr
«Εκεί θα κριθεί το ντέρμπι…»

Όσα είπε ο Μπρούνο Τσιρίλο στον ArenaFM 89.4:

Οι σκέψεις του Μπρούνο Τσιρίλο πριν το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ: «Θα είναι ένα πολύ ωραίο ντέρμπι ανάμεσα σε δυο ομάδες που βρίσκονται σε διαφορετική κατάσταση. Ο ΠΑΟΚ είναι πιο ήρεμος γιατί διανύει μια καλή περίοδο φορμαρίσματος, όσο για την ΑΕΚ, η νίκη είναι μονόδρομος γιατί απέχει κάποιους 2-3 βαθμούς από την πέμπτη θέση και την ζώνη των πλέι οφ».

Ποια είναι τα «όπλα» των δυο ομάδων;

«O ΠΑΟΚ έχει το ψυχολογικό αβαντάζ, γιατί κέρδισε και το τελευταίο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ έχει προβάδισμα γιατί παίζει στην έδρα της και σε όλα τα ντέρμπι, έχει βαρύνουσα σημασία. Η τακτική και η τεχνική συνήθως έχουνε δευτερεύοντα ρόλο σε τέτοια ντέρμπι. Μετράει η καρδιά, το πάθος, η δύναμη και η θέληση».

Αναφορικά με την άμυνα του ΠΑΟΚ: «Οι αμυντικές επιδόσεις του είναι καλές, υπάρχει συγχρονισμός και αλληλοκάλυψη. Βοηθάει ο ένας τον άλλον πάρα πολύ και σε ατομικό επίπεδο βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο, υπάρχει ποιότητα.

O ΠΑΟΚ το καλοκαίρι αλλά και τον Ιανουάριο δημιούργησε μια πάρα πολύ ανταγωνιστική ομάδα, όλοι ακολουθούν τις ιδέες και τις σκέψεις του προπονητή. Είναι μια ομάδα που ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο».

Για τον Βλάνταν Ίβιτς, με τον οποίο ήταν συμπαίκτες: «Ήταν πάντα μια πολύ δυνατή προσωπικότητα, παρεμβατική και στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια».

Μια πρόβλεψη για το ντέρμπι: «Το παιχνίδι ξεκινάει 50-50. Όποιος έχει καρδιά πάθος και βρεθεί στην μέρα του θα έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίζει».

Προλαβαίνει κάποια ομάδα να φτάσει το Ολυμπιακό;

«Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλο προβάδισμα, νομίζω μόνο με θαύμα θα το καταφέρει κάποιος».

Διαβάστε ακόμη...