«Ο Ίβιτς έχει ωραίες ιδέες για το ποδόσφαιρο»

Από paok24: O ΠΑΟΚ δοκιμάζεται την Κυριακή στην έδρα της ΑΕΚ, θέλοντας να φύγει νικητής από ακόμα ένα ντέρμπι τη φετινή σεζόν.
Πηγή: paok24.com
«Ο Ίβιτς έχει ωραίες ιδέες για το ποδόσφαιρο»


Ο Μπρούνο Τσιρίλο, ο οποίος ενώνει τις δύο ομάδες έχοντας φορέσει τις φανέλες τους, σχολίασε στο ραδιοφωνικό PAOK24 στον «Libero 107,4» τη γρήγορη και πετυχημένη εξέλιξη του προπονητή του «Δικεφάλου» και πρώην συμπαίκτη του, Βλάνταν Ίβιτς, αλλά και το παιχνίδι της Κυριακής στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Αναλυτικά:

Για όσα του άφησε η χτεσινή βραδιά από το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με την Παρί Σεν Ζερμέν: Αυτό που συνέβη χτες είναι το πιο όμορφο πράγμα που συνέβη στο ποδόσφαιρο. Όχι μόνο για το άθλημα, αλλά και για τη ζωή. Είναι ένα μήνυμα που βγαίνει από το παιχνίδι πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, στο ποδόσφαιρο αλλά και στη ζωή. Όταν έχεις ένα όνειρο και έχει δύναμη και πάθος τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Για το γεγονός ότι ο μέχρι πρότινος συμπαίκτης του, Βλάνταν Ίβιτς, έχει καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα τόσα πράγματα προπονητικά: Σίγουρα είναι μία έκπληξη γιατί άλλοι προπονητές προσπαθούν καιρό για να καταφέρουν κάποια πράγματα. Αυτό όμως που μπορώ να πω για τον Βλάνταν έτσι πως τον ξέρω και από ποδοσφαιριστή ακόμα είναι πως έχει ισχυρή προσωπικότητα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Τον βοηθάει να πετύχει σαν προπονητής. Έχω ξαναπεί σε συνέντευξη μου πως είναι πολύ καλός προπονητής για τον ΠΑΟΚ. Σε ένα κλαμπ με πίεση και απαιτήσεις όπως ο ΠΑΟΚ ο Βλάνταν έχει αποδείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο του προπονητή και το κλειδί σε αυτή την επιτυχία είναι ο δυνατός του χαρακτήρας.

Για την ποδοσφαιρική εξήγηση των επιτυχιών του Ίβιτς ως προπονητή: Είναι εύκολη αυτή η απάντηση. Ένα στοιχείο είναι ο χαρακτήρας κι αυτό ήταν το στοιχείο κλειδί. Αλλά ο Βλάνταν ξέρει πολύ καλά το ποδόσφαιρο και το αποδεικνύει αυτό στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό φέρνει αποτελέσματα της δουλειάς του και πέρυσι στα πλέι οφ και φέτος με την εικόνα του ΠΑΟΚ. Ο Βλάνταν έχει ενδιαφέρουσες ιδέες για το ποδόσφαιρο και αυτό εξηγεί τα πολύ καλά του αποτελέσματα ως προπονητή σε μικρό χρονικό διάστημα.

Για το αν πιστεύει ότι ο Ίβιτς έχει επιρροές από τις ιδέες του Φερνάντο Σάντος: Κάθε παίκτης που γίνεται προπονητής έχει επιρροές από συγκεκριμένους προπονητές που είχε στην καριέρα του. Παίρνει μικρά πράγματα από τον καθένα. Ο Βλάνταν πιστεύω ότι έχει τις δικές του ενδιαφέρουσες ιδέες, εκτός από τις επιρροές που έχει. Θα προχωρήσει με τον τρόπο σκέψης του και τον χαρακτήρα του. Εννοείται πως ο Βλάνταν έχει συνεργαστεί με τον Φερνάντο Σαντος, όπως κι εγώ, κι ήταν ένας από τους μεγαλύτερους προπονητές που είχα και είναι λογικό να έχει επηρεαστεί από εκείνον και να έχει πάρει συγκεκριμένα πράγματα από τον Σάντος στην προπονητική του καριέρα.

Για την ενίσχυση ΠΑΟΚ και ΑΕΚ τον Γενάρη και την άποψη του για το ντέρμπι που έρχεται: Σίγουρα και οι δύο ομάδες έκαναν καλή δουλειά στις μεταγραφές του Ιανουαρίου κι έγιναν πιο δυνατές. Επίσης είναι δεδομένο πως ο ΠΑΟΚ έχει πολύ θετική αύρα από τη νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που του έδωσε ψυχολογία. Αλλά όπως συνηθίζω να λέω τα ντέρμπι είναι μία εντελώς διαφορετική ιστορία από μόνη της. Είναι ένα ντέρμπι, ένα όμορφο μεγάλο παιχνίδι. Θα είναι καλά προετοιμασμένες οι δύο ομάδες και θα δούμε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Η ΑΕΚ έχει μεγαλύτερο στρες και πίεση γιατί είναι αυτή τη στιγμή εκτός πλέι οφ και θέλει να μπει σε αυτά. Θα δούμε ένα καλό παιχνίδι.

Διαβάστε ακόμη...