«Ό,τι καταφέραμε εξαφανίστηκε σε λίγες μέρες»

Από gazzetta.gr: Τις πρώτες του δηλώσεις μέσα από την φυλακή έκανε ο Ρολάντο Σεπέδα με τον Κουβανό πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ να στέκεται στο πως έγινε η δίκη τους στη Φινλανδία.
Πηγή: gazzetta.gr
«Ό,τι καταφέραμε εξαφανίστηκε σε λίγες μέρες»

2 Ιουλίου, μια μέρα που άλλαξε εντελώς την ζωή και δυστυχώς γι' αυτούς προς το χειρότερο, πέντε διεθνών Κουβανών. Οι Σεπέδα, Κάλβο, Ουριάρτε, Σόσα, Σιέρα και Γκαβιλάν κατηγορήθηκαν για βιασμό μιας 19χρονης Φιλανδής στο Τάμπερε. Πάνω από δύο μήνες μετά και συγκεκριμένα στις 20 Σεπτεμβρίου ο πέλεκυς της δικαιοσύνης έπεσε βαρύς με τους διεθνείς αθλητές να καταδικάζονται σε 5 χρόνια φυλάκισης, εκτός του Σιέρα στον οποίο η ποινή ήταν 3.5 χρόνια.

Όλοι κρατούνται στην Φινλανδία, οι Σόσα και Ουριάρτε σε φυλακή του Τούρκου και οι υπόλοιποι 230 χιλιόμετρα μακριά και συγκεκριμένα στο Κιλμακόσκι που βρίσκεται λίγο έξω από το Τάμπερε. Κανείς έως τώρα δεν είχε μιλήσει, ωστόσο η ιταλική ιστοσελίδα gazzetta.it βρέθηκε στο Κιλμακόσκι και μίλησε με τον Ρολάντο Σεπέδα. Τον άνθρωπο που κατέκτησε το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ όντας πολυτιμότερος παίκτης της Volley League, πήρε μεταγραφή στην Κορέα με πάνω από 400.000 ευρώ τον χρόνο και είδε τα πάντα να διαλύονται.

Ο πρώην διαγώνιος του... δικεφάλου ανέφερε τα εξής: «Είναι τρομερό αυτό που συνέβη. Ό,τι καταφέραμε στο βόλεϊ εξαφανίστηκε μέσα σε λίγες μέρες. Ήμουν περήφανος που είδα τους συμπαίκτες μου στο Ρίο απέναντι στη Ρωσία και φώναζα μέσα από το κελί μου».

Για την δίκη και την οικογένειά του: «Στη δίκη έγιναν πολλά περίεργα. Κατέστρεψαν μία δυνατή ομάδα, όταν όλοι μας είχαμε ξεκινήσει να παίζουμε εκτός Κούβας. Η δίκη έγινε σε εχθρικό περιβάλλον. Μόνο και μόνο επειδή ήμασταν ξένοι με σκούρο δέρμα, μερικές λέξεις δεν έγιναν καλά μετάφραση. Έχασα όλα τα λεφτά που κέρδισα στη Ελλάδα. Στη Κούβα δεν υπάρχει Skype. Η γυναίκα μου, η μητέρα μου και τα δύο μου παιδιά πήγαν στη Μόσχα για να με καλέσουν. Την επόμενη βδομάδα θα κάνω τα πρώτα μου γενέθλια στη φυλακή».

Διαβάστε ακόμη...