«Να τους εξηγήσουν Κούδας, Ζαγοράκης τι εστί ντέρμπι με Ολυμπιακό»

Από metrosport.gr: Ο Τάσος Τασιόπουλος μίλησε για τον ΠΑΟΚ και το ντέρμπι που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό στο Metropolis 95.5
Πηγή: metrosport.gr
«Να τους εξηγήσουν Κούδας, Ζαγοράκης τι εστί ντέρμπι με Ολυμπιακό»

Απαραίτητη είναι η νίκη στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό σύμφωνα με τα όσα είπε ο βετεράνος παίκτης του ΠΑΟΚ στο Metropolis 95.5 

Ο παλαίμαχος άσος του Δικεφάλου υποστήριξε ότι είναι απαραίτητο να μάθουν οι ξένοι παίκτες την ιστορία της ομάδας και οι μεγάλες μορφές της ομάδας να μπουν στα αποδυτήρια και να τους εξηγήσουν σε ποια ομάδα έχουν έρθει.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την παράδοση του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ηρακλή: «Είναι λίγο περίεργο. Είναι κάτι το ιδιαίτερο να μην μπορεί να πάρει νίκη στο Καυτανζόγλειο. Είδα κάποιες φάσεις του προχθεσινού παιχνιδιού. Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ μπορούσε να πάρει το παιχνίδι αλλά ήταν θέμα ρέντας. Έχει κάνει μια κοιλιά και εάν δεν είχαν χαθεί κάποιοι βαθμοί την Κυριακή θα μπορούσαμε να μιλάμε και για ντέρμπι τίτλου. Σίγουρα προβληματίζει γιατί όταν η ομάδα δεν έχει άγχος και πλησιάζει να κάνει απώλεια και με τον Ηρακλή, που δεν είναι τόσο δυνατός, χάνει την ευκαιρία να δει με άλλο μάτι το ματς της Κυριακής».

Για το εάν επηρεάζει ψυχολογικά ο ΠΑΟΚ: «Κάνει βαθμολογική κοιλιά αλλά αυτά τα παιχνίδια είναι ιδιαίτερα παιχνίδια. Θες να κερδίσεις. Δεν χωρά άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη αλλά θα ήταν πολύ σημαντικό η νίκη να έβαζε τον Ολυμπιακό στα δύσκολα και να μπορούσες να διεκδικήσεις πρωτάθλημα».

Για τον εάν ο ΠΑΟΚ που χτίζεται πρέπει να πάρει τη νίκη: «Πρέπει να κερδηθεί αυτό το παιχνίδι. Πρέπει να αισθανθούν ότι είναι ανταγωνιστικοί και μπορούν να κερδίσουν τον πρωταθλητή των τελευταίων ετών. Πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όσοι έρχονται στην ομάδα. Αυτό σημαίνει βαριά φανέλα. Όταν είσαι στον ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίζεις. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα».

Για το εάν μπορούν να μπουν οι ξένοι παίκτες στο κλίμα για το ντέρμπι: «Είναι εύκολο κάτω από συνθήκες ψυχολογικής προετοιμασίας. Πρέπει οι ξένοι παίκτες που έρχονται να μαθαίνουν ελληνικά και μετά οι μεγάλες μορφές της ομάδας, όπως ο Κούδας, ο Ζαγοράκης, ο Βρύζας, να μπαίνουν μέσα στα αποδυτήρια και να τους εξηγούν που έχουν έρθει. Μπορεί να λένε ότι η ομάδα είναι μεγάλη αλλά πρέπει να ξέρουν και την ιστορία της. Είναι απαραίτητο. Έτσι θα καταλάβουν τι σημαίνει ένα ντέρμπι με τον Άρη, με τον Ολυμπιακό. Κάτι που γίνεται και στο εξωτερικό».

Για το εάν ο ΠΑΟΚ μπορεί να ανακάμψει: «Εφόσον το έχουν καταλάβει και το έχουν παραδεχτεί έχουν κάνει και το πρώτο βήμα. Το παιχνίδι αυτό είναι ότι καλύτερο για να επανέλθουν. Οι ξένοι πρέπει να σκεφτούν ότι παίζουν με τον πρώτο. Πιστεύω θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό».

Για το εάν θα πρέπει να κοιτάνε τα παιχνίδια ξεχωριστά: «Ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να βλέπει συνολικά τα παιχνίδια αλλά όταν ξεκινά το παιχνίδι σκέφτεται μόνο το παιχνίδι αυτό».

Τέλος, σχολίασε: «Το κύπελλο είναι ένας μεγάλος στόχος. Ένα πρωτάθλημα λείπει πάρα πολύ εάν και φέτος από την αρχή πίστευα ότι θα παιχτεί μέχρι το τέλος αλλά στην πορεία πήρε διαφορά ο Ολυμπιακός».

Διαβάστε ακόμη...