ΠΑΟΚ με τρία δεκάρια…

Από paok24.com: Ήταν ένα από τα περσινά προβλήματα του Δικεφάλου. Μία ομάδα και ένα ρόστερ όπου το κλασσικό δεκάρι ήταν μόνο ο Δημήτρης Πέλκας. Φέτος και μετά τις μεταγραφές χειμώνα, ο ΠΑΟΚ διαθέτει πλέον τρεις καλές λύσεις και σε αυτή τη θέση.
Πηγή: paok24.com
ΠΑΟΚ με τρία δεκάρια…

Το 4-2-3-1 είναι το πιο δουλεμένο σύστημα για τον ΠΑΟΚ του Ίβιτς, ο οποίος έχει χρησιμοποιήσει δεκάρι και σε 4-4-2 με ρόμβο, αλλά και στο 3-5-2. Άρα, στις πιο πολλές περιπτώσεις ο ΠΑΟΚ θα χρειάζεται τον τεχνίτη παίκτη που θα ενώνει κέντρο και επίθεση, αυτόν που θα κάνει την τελική πάσα, θα σκοράρει, θα εκτελέσει και στημένες μπάλες εφόσον έχει αυτή την ικανότητα.

Ο ΠΑΟΚ έχει πλέον τον Μπίσεσβαρ, τον Πέλκα και τον Ουάρντα που χθες τόνισε ότι αυτή είναι η θέση του.

Μέχρι στιγμής ο Μπίσεσβαρ σε 27 ματς και σε 1771 λεπτά μετράει τρία γκολ και έχει το ρεκόρ ασίστ με οκτώ!

Ο Πέλκας έχει παίξει σε 17 αγώνες και σε 733 λεπτά έχει πέντε γκολ και μία ασίστ.

Ο Ουάρντα φέτος έχει 17 ματς. Τα 15 βέβαια με τον Παναιτωλικό. Ενδεικτικά λοιπόν ο Αιγύπτιος έχει 1285 λεπτά συμμετοχής με πέντε γκολ και έξι ασίστ.

Εκτός όλων των άλλων θυμίζουμε ότι ο Ουάρντα παίζει σίγουρα και στα άκρα, κάτι το οποίο φέτος προσπάθησε και ο Πέλκας. Ο Μπίσεσβαρ ήρθε (από την Τουρκία) με μερικές παρουσίες στις πλευρές, εκεί όπου ο Ίβιτς –μέχρι τώρα- δεν τον έχει χρησιμοποιήσει.

Και κάτι τελευταίο για την θέση πίσω από τον φορ. Υπήρχε η εντύπωση (λόγω βιογραφικού) ότι εκεί θα μπορούσε να παίξει και ο Σάκχοφ, κάτι όμως που δεν γίνεται από τον Ίβιτς, είτε για λόγους τακτικής, είτε γιατί θεωρεί τον Ουκρανό πιο χρήσιμο στα αμυντικά χαφ ή απλά γιατί ο Σάκχοφ δεν έπεισε τον προπονητή ότι μπορεί να προσφέρει στη συγκεκριμένη θέση με γκολ και ασίστ ή ότι άλλο χρειάζεται από το δεκάρι.

Διαβάστε ακόμη...