Ο υπ' αριθμόν 1 κίνδυνος και τα τρωτά σημεία της Σάλκε

Από metrosport.gr: Ποια είναι τα συμπεράσματα της ανάλυσης της γερμανικής ομάδας από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ.
Πηγή: metrosport.gr
Ο υπ' αριθμόν 1 κίνδυνος και τα τρωτά σημεία της Σάλκε

Η «κατασκοπεία» της Σάλκε ολοκληρώθηκε και στον ΠΑΟΚ καταστρώνουν τα πλάνα τους για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της γερμανικής ομάδας, προκειμένου ο Δικέφαλος να εξασφαλίσει το πρώτο θετικό αποτέλεσμα, στην προσπάθεια που θα κάνει για να προκριθεί.

Το πρώτο βασικό συμπέρασμα από την ανάλυση του παιχνιδιού των Γερμανών, είναι πως η Σάλκε ανεβάζει ρυθμούς στα τελευταία παιχνίδια και αυτό φαίνεται τόσο από την απόδοσή της όσο και από τα αποτελέσματα. Η Σάλκε ενισχύθηκε τον Ιανουάριο επιθετικά με την απόκτηση του Αυστριακού Γκίντο Μπουργκστάλερ και του Καλιγκιούρι, όπως βεβαίως και με την προσθήκη του κεντρικού αμυντικού Μπαντστούμπερ.

Έχει τα κλασικά χαρακτηριστικά μίας γερμανικής ομάδας, δηλαδή συνεχές τρέξιμο των παικτών, αλληλοκάλυψη και προσπάθεια από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο κάθε αναμέτρησης. Δεν έχει όμως το ταλέντο προηγούμενων ετών. Είναι εμφανές πως από την Σάλκε, λείπει ένας παίκτης του επιπέδου του Ντράξλερ, ο οποίος είχε αποκλείσει τον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2013 από τους ομίλους του Champions League.

Στον ΠΑΟΚ εκτιμούν πως εάν η Σάλκε προσπαθήσει να παίξει «ανοιχτά», τότε θα δημιουργηθούν κενά στα μετόπισθεν και εκεί μπορεί να την «χτυπήσει». Σε κάθε περίπτωση η πρόκριση θα κριθεί και στους δύο αγώνες και φυσικά στις λεπτομέρειες.

Μάλιστα πρέπει να αναφέρουμε, πως από τους παίκτες που ξεχωρίζουν, ο Νο 1 κίνδυνος για τον ΠΑΟΚ είναι ο Βόσνιος Σάντ Κολάσινατς.

Ο συμπαίκτης του Τσίμιροτ στην Εθνική Βοσνίας, που λέγεται ότι τον έχει κλείσει η Γιουβέντους για το καλοκαίρι, καλύπτει εξ' ολοκλήρου την αριστερή πλευρά στην Σάλκε, θεωρείται και πρέπει να δοθεί πολύ μεγάλη προσοχή στην αντιμετώπισή του.

Επικίνδυνος είναι και ο νεαρός μέσος Λέο Γκορέτσκα και ο ιδιαίτερα φορμαρισμένος το τελευταίο διάστημα, Αλγερινός Ναμπίλ Μπενταλέμπ.

Διαβάστε ακόμη...