Κύριε Λισγάρα, το πρότυπό σας είναι ο Μποτία; (vids)

Ο Χρήστος Λισγάρας με αντιεπαγγελματικό τρόπο πήγε να κόψει την μπάλα και το πόδι του Σεμπά.
Πηγή: sdna.gr
Κύριε Λισγάρα, το πρότυπό σας είναι ο Μποτία; (vids)

Μήπως όμως είδε αυτά τα αντιαθλητικά μαρκαρίσματα στην τηλεόραση από τον Αλμπέρτο Μποτία σε φάσεις που μάλιστα έμειναν ατιμώρητες;

Δεν τίθεται καν θέμα. Η ενέργεια του Χρήστου Λισγάρα είναι κατάπτυστη. Αντιεπαγγελματική. Δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο, αλλά μόνο με πολεμικές τέχνες, όπου επιτρέπονται κάθε είδους χτυπήματα.

Η ενέργεια του αμυντικού της Ξάνθης να προσγειώσει τις ακονισμένες τάπες του στο πίσω μέρος από το γόνατο του Σεμπά συνιστά λόγω... ποδοσφαιρικής απέλασης, αφού ήταν τόση η δύναμη και η επικινδυνότητα του χτυπήματος που θα μπορούσε να επιφέρει πολύ σοβαρό τραυματισμό στον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού.

Ένα λεπτάκι όμως. Μήπως ανάλογα εγκληματικά μαρκαρίσματα έχουν γίνει και στο πρόσφατο παρελθόν, δίχως την ανάλογη επιβεβλημένη τιμωρία που είναι η κόκκινη κάρτα;

Μήπως κύριε Λισγάρα το πρότυπο σας είναι ο Αλμπέρτο Μποτία; Λίγο αν «ξύσει» κανείς την μνήμη του θα θυμηθεί δύο ανάλογα αντιαθλητικά μαρκαρίσματα του Ισπανού στόπερ του Ολυμπιακού συμπτωματικά στις δύο επισκέψεις του ΠΑΟΚ στο Στάδιο Καραϊσκάκης.

Στην πρώτη περίπτωση στο περσινό ματς, ο Μποτία με εγκληματική αγκωνιά σημαδεύει τον κρόταφο του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, ο οποίος σωριάζεται στον αγωνιστικό χώρο. Καραμπινάτη κόκκινη, στην οποία ο διαιτητής έκλεισε τα μάτια, κι έδειξε μόνο κίτρινη.

Τα ίδια ακριβώς έγιναν και στο φετινό παιχνίδι. Με το ρολόι να σημαδεύει το 87ο λεπτό και το σκορ ακόμα στο 1-1, ο Γκάρι Ροντρίγκες φεύγει στην αντεπίθεση, περνάει την μπάλα μπροστά και ο Ισπανός με ανάλογο δολοφονικό τάκλιν (όπως αυτό του Λισγάρα) και τις τάπες πολύ ψηλά πάει να διαλύσει το γόνατο του Αφρικανού επιθετικού!

Άλλη μία ξεκάθαρη αποβολή βάσει κανονισμού, η οποία ως διά μαγείας μεταμορφώθηκε σε κίτρινη κι εντέλει αλλοίωσε το αποτέλεσμα, αφού δίχως το αριθμητικό μειονέκτημα που θα έπρεπε να έχει, ο Ολυμπιακός βγήκε μπροστά και πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το γεγονός ότι επί εγκληματικής οργάνωσης αυτά τα μαρκαρίσματα ήταν κίτρινη δε σημαίνει ότι μπορούν να αποτελούν πρότυπο ποδοσφαιρικής συμπεριφοράς κι αυτό ας το βάλει καλά στο μυαλό του τόσο ο Χρήστος Λισγάρας κι όποιος άλλος έχει κατά νου να χρησιμοποιήσει τέτοιες αντιποδοσφαιρικές μεθόδους μες στο γήπεδο.

Διαβάστε ακόμη...