«Αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων αν γίνει δεκτή η προσφυγή Μαλάτου»

Aπό sdna.gr: Η ΕΠΟ ανέδειξε τον κίνδυνο του αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας για την προσφυγή του Ανδρέα Μαλάτου.
Πηγή: sdna.gr
«Αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων αν γίνει δεκτή η προσφυγή Μαλάτου»

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την προσφυγή του κ. Μαλάτου περί διορισμού προσωρινής διοίκησης, η ΕΠΟ επισήμανε τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές ομάδες για αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από τις FIFA και UEFA σε περίπτωση που η προσφυγή γίνει δεκτή.

Παρέμβαση υπέρ της ΕΠΟ έκανε το Ηράκλειο, ο εκπρόσωπος του οποίου υποστήριξε ότι ο Μαλάτος έχει διαγραφεί από το σωματείο, ενώ υπέρ του Μαλάτου έγιναν παρεμβάσεις από τους ποδοσφαιριστές Νταμιάνο, Μότζο και Φρίμπονγκ.

Ο Γιώργος Δημητρίου, ο διευθυντής του τμήματος αδειοδότησης, παρουσιάστηκε ως μάρτυρας από την πλευρά της ΕΠΟ, υποστηρίζοντας πως η διοίκηση που υπάρχει στην Ομοσπονδία είναι απολύτως νόμιμη και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου υπογραμμίζοντας πως θα υπάρξει αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε περίπτωση που γίνει δεκτή η προσφυγή. Μάλιστα πρόσθεσε πως η ΕΠΟ υποχρεούται να εφαρμόζει το καταστατικό των FIFA και UEFA.

Από τη δική του μεριά ο Ανδρέας Μαλάτος τόνισε ότι μόνο τα δικαστήρια είναι εκείνα που μπορούν να ορίζουν διοίκηση, αναφέροντας επίσης πως δεν του έχει γίνει γνωστή, μέσω κοινοποίησης, η διαγραφή του από το Ηράκλειο. Ο Μαλάτος πρόσθεσε πως αυτό που επιθυμεί είναι να διοριστεί διοίκηση στην ΕΠΟ που θα διεξάγει εκλογές βάσει νόμου για να μπορέσει ο ίδιος να διεκδικήσει θέση εκλέκτορα.

Διαβάστε ακόμη...