Ο Παύλος Σαλτσίδης για όλους και για όλα

Από acpaok.gr: Ο Υπεύθυνος του τμήματος Άρσης Βαρών του Α.Σ. ΠΑΟΚ και Ολυμπιονίκης Παύλος Σαλτσίδης, μιλάει αποκλειστικά στο acpaok.gr τόσο για το τμήμα του, όσο και για τον ΠΑΟΚ γενικότερα.
Πηγή: acpaok.gr
Ο Παύλος Σαλτσίδης για όλους και για όλα

Πότε ιδρύθηκε το τμήμα της Άρσης Βαρών του Α.Σ. ΠΑΟΚ;
Το τμήμα ιδρύθηκε το 1998.

Από πότε είστε εσείς ο υπεύθυνος του τμήματος;
Εγώ ήμουν ο πρώτος προπονητής, ο κινητήριος μοχλός για να ιδρυθεί το τμήμα. Έμεινα, ωστόσο, μέχρι το 2001, οπότε και πήγα ως προπονητής στην Εθνική ομάδα και επέστρεψα στον ΠΑΟΚ το 2010 και από τότε είμαι ο υπεύθυνος και προπονητής του τμήματος.

Τι διακρίσεις έχετε λάβει έως τώρα ως τμήμα;
Έχουμε βγει Πρωταθλητές Ελλάδος τόσο στην κατηγορία των ανδρών, όσο και των εφήβων και των παίδων. Σε γυναικείο επίπεδο, η καλύτερη θέση που έχουμε καταλάβει ήταν η τέταρτη θέση, την αγωνιστική σεζόν που μας πέρασε.

Πού βρίσκεται η έδρα σας;
Τα τελευταία έξι χρόνια η έδρα μας είναι στο Κλειστό Γήπεδο της Ηλιούπολης και ευελπιστούμε στο άμεσο μέλλον να μεταφερθούμε στο σπίτι της Άρσης Βαρών, στο κλειστό της Σταυρούπολης.

Από πόσους αθλητές και αθλήτριες αποτελείται το τμήμα;
Αυτή τη στιγμή, ο αριθμός των αθλητών ανέρχεται στα 20-25 άτομα.

Εκτός από τους άνδρες όμως, ασχολούνται και γυναίκες με το άθλημα...
Βεβαίως, και η πορεία τους είναι πολύ καλή. Αν και ακούγεται περίεργο, θέλω να σημειώσω πως οι γυναίκες είναι πιο σωστές από τους άνδρες και είναι πιο παθιασμένες με αυτό που κάνουν!

Από ποια ηλικία ένα παιδί μπορεί να ασχοληθεί με το άθλημα;
Ένα παιδί μπορεί να ασχοληθεί από την ηλικία των 10 ετών, μαθαίνοντας αρχικά την τεχνική και μόλις διαμορφωθεί το σώμα μπαίνει στη διαδικασία των επιβαρύνσεων, των προπονήσεων με βάρη.

Ποιες οι διακρίσεις των σημερινών αθλητών του τμήματος και ποιοι στελεχώνουν την Εθνική ομάδα;
Ο πιο διακεκριμένος αθλητής του τμήματος είναι ο Στάθης Στρουμπής που βγήκε δεύτερος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων, και ακολουθούν η Μαρία Παναγιωτίδου, ο Χρήστος Σαλτσίδης και ο Μπάμπης Ατζάρης, που στελεχώνουν επίσης την Εθνική ομάδα. Φέτος,ακόμη , δύο αθλήτριές μας βγήκαν πρωταθλήτριες και θα συμμετέχουν στο Πανευρωπαϊκό κορασίδων και νεανίδων αντίστοιχα.

Η Άρση Βάρων χάρισε σημαντικές στιγμές στην Ελλάδα, βλέπετε κάτι ανάλογο και στο μέλλον;
Η αλήθεια είναι πως τέτοια ομάδα δεν θα ξαναβγεί εύκολα, αλλά πάντα ελπίζουμε σε κάτι καλό! Η ζωή είναι κύκλος και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελπίζουμε.

Εσείς προσωπικά είστε δεδηλωμένος ΠΑΟΚτσής, στο παρελθόν διετέλεσατε μέλος του Δ.Σ. της Κ.Α.Ε. ΠΑΟΚ και σας βλέπουμε συχνά να παρακολουθείτε αγώνες των τμημάτων του ΠΑΟΚ. Πώς βλέπετε την πορεία του ΠΑΟΚ φέτος και τι εύχεστε να φέρει το 2017;
Γενικά, ο ΠΑΟΚ ακολουθεί πολύ καλή πορεία, η παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στην Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ είναι ευλογία για όλο το Σύλλογο, ο οποίος με τη δυναμική που έχει μπορεί να στοχεύει πάντα ψηλά. Όνειρο του τμήματος είναι να μεταφερθεί στο σπίτι της Άρσης Βαρών, όπως είπα παραπάνω, να οργανωθεί καλύτερα και να συνεχίσει να ακολουθεί μία τόσο καλή πορεία. Για το 2017 θα ευχηθώ τύχη, πιστεύω ότι το μεγαλύτερο αγαθό είναι η υγεία, αλλά όλα είναι αλυσίδα, οπότε ας έχουμε την υγεία μας πάνω από όλα και μετά τύχη!

Διαβάστε ακόμη...