Το προφίλ της Varese

Από paokbc.gr: Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις αντιμετωπίζοντας απόψε το βράδυ (21:00) την Varese στο PAOK Sports Arena για την 10η αγωνιστική του 3ου ομίλου του Basketball Champions League.
Πηγή: paokbc.gr
Το προφίλ της Varese

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ αποτελεί την ομάδα θρύλο του ευρωπαϊκού μπάσκετ κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ΄70, καθώς ήταν παρούσα σε δέκα συνεχόμενους τελικούς του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, κατακτώντας, μάλιστα, πέντε τρόπαια.

Στη φετινή αγωνιστική περίοδο, η Varese βρίσκεται στην τελευταία θέση του ομίλου με 2 νίκες και 7 ήττες στα 9 πρώτα παιχνίδια, ενώ στο ιταλικό πρωτάθλημα βρίσκεται στην 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 4 νίκες και 8 ήττες μετά από 12 αγωνιστικές.

Στην προηγούμενη αγωνιστική του Basketball Champions League, οι Ιταλοί γνώρισαν την εντός έδρας ήττα από την πρωτοπόρο Neptunas με 67-86, ενώ την Κυριακή (18/12) έχασαν από την Trento για τη LEGABASKET με 84-68.

Ο Christian Eyenga, ο οποίος είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στο Basketball Champions League με 13.8 πόντους, δεν ταξίδεψε για τη Θεσσαλονίκη. Ο νεαρός Σέρβος Aleksa Avramovic σκοράρει κατά μέσο όρο 11.7 πόντους, ενώ ο γνώριμός μας από το πέρασμα του από την ΑΕΚ, O.D. Anosike έχει 4.6 πόντους και 8.2 ριμπάουντ. Σημαντική αλλαγή στο ρόστερ της Varese σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου, είναι η αντικατάσταση του Melvin Johnson με τον Dominique Johnson, ο οποίος στο ντεμπούτο του κόντρα στη Neptunas πέτυχε 19 πόντους και μάζεψε 6 ριμπάουντ, ενώ στον πρώτο του αγώνα στην Ιταλία κόντρα στην Trento, είχε 20 πόντους, 3 ριμπάουντ και άλλες τόσες ασίστ.

Χρέη γενικού διευθυντή στη Varese εκτελεί ο Claudio Coldebella, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ από το 1998 μέχρι και το 2002, βοηθώντας στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος του 1999. Υπήρξε, μάλιστα, ο πρώτος ξένος αρχηγός στην ιστορία της ομάδας.

Στον πάγκο της ιταλικής ομάδας βρίσκεται ο Paolo Moretti, ο οποίος έχει μείνει στην ιστορία του ΠΑΟΚ για το τζάμπολ που έχασε από τον Τζον Κόρφα, όταν φορούσε τη φανέλα της Knor Bologna. Αυτή η φάση έκρινε ουσιαστικά το παιχνίδι υπέρ του ΠΑΟΚ και του άνοιξε τον δρόμο για το final four της Αθήνας (1993).

Εκτός από τον αγώνα του πρώτου γύρου (1/11/16), στον οποίο ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε τη νίκη, οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί και πάλι το 1984 για το Κύπελλο Korac. Στον αγώνα που έγινε στη Θεσσαλονίκη (25/1/84) για την 5η αγωνιστική του 3ου ομίλου, ο ΠΑΟΚ είχε πάρει τη νίκη με 81-80 στην παράταση, με τον νυν τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Νίκο Σταυρόπουλο, να πετυχαίνει 22 πόντους.

Διαβάστε ακόμη...