Ήττα για Σλόβαν πριν την Τούμπα

Από paokfc.gr: Την ήττα με 1-0 εκτός έδρας από την Βισότσινα Γιχλάβα γνώρισε η Σλόβαν Λίμπερετς στην τελευταία της αγωνιστική υποχρέωση πριν την αναμέτρηση της Τούμπας κόντρα στον ΠΑΟΚ. Το έσωσε στο φινάλε η Φιορεντίνα, "πεντάρα" η Καραμπάκ.
Πηγή: paokfc.gr
Ήττα για Σλόβαν πριν την Τούμπα

Φιορεντίνα-Παλέρμο 2-1

Σε μία αναμέτρηση που την παράσταση έκλεψε η διαιτητική πεντάδα, με μερικές απίστευτες αποφάσεις και τραγικά λάθη, η Φιορεντίνα κατάφερε στο φινάλε να πάρει το τρίποντο κόντρα στο Παλέρμο και πλέον αρχίζει να βλέπει με περισσότερη αισιοδοξία τον βαθμολογικό πίνακα της Serie A, με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να ξεκολλήσουν από τον πάτο της βαθμολογίας.

Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό από το πρώτο δευτερόλεπτο με εξαιρετικό ρυθμό και φάσεις εκατέρωθεν. Όλα όμως θα ήταν διαφορετικά αν ο διαιτητής της αναμέτρησης έδινε πέναλτι και κόκκινη στον Τόμοβιτς στο 4ο λεπτό, όταν ο αμυντικός των Βιόλα μετά από λάθος εκτίμηση γκρέμισε τον επιθετικό της Παλέρμο που ήταν απέναντι στον Ταταρουσάνου. Στο 10′ ο επόπτης υπέδειξε οφσάιντ τον Κάλινιτς που σκόραρε με εξαιρετική κεφαλιά ψαράκι, σε μία φάση που ο Κροάτης καλυπτόταν ξεκάθαρα από τους αμυντικούς.

Στο 32′ ο Μπερναρντέσκι από την άσπρη βούλα έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, ενώ στο 36′ ο Μπαμπακάρ βρήκε δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε. Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια, ο επιθετικός της Φιορεντίνα την έστειλε στα δίχτυα, αλλά ο διαιτητής είδε επιθετικό φάουλ σε μία απόφαση που έφερε σωρεία διαμαρτυριών. Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Europa League ήταν πολύ καλύτερη και θα μπορούσε μέχρι την λήξη του ημιχρόνου να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ, αλλά το 1-0 δεν άλλαξε.

Στο 49′ η Παλέρμο ισοφάρισε με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ και έκλεισε καλά τους χώρους στην συνέχεια, με την Φιορεντίνα να δυσκολεύεται να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή και τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν την κόντρα. Η λύση δόθηκε από τον Μπαμπακάρ στις καθυστερήσεις με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ζάρατε, χάρισε ένα πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του.

Η σύνθεση της Φιορεντίνα: Ταταριυσάνου, Τόμοβιτς, Αστόρι, Σαλσίδο, Βαλέρο, Ίλισιτς (84′ Τσιέσα), Βεντσίνο, Κάλινιτς, Μπαμπακάρ, Τέγιο (67′ Μπαντέλι), Μπερναρντέσκι (78′ Ζάρατε)

Βισότσινα Γιχλάβα-Σλόβαν Λίμπερετς 1-0

Σε περιπέτειες μπαίνει η Σλόβαν Λίμπερετς που ηττήθηκε για ακόμα μία φορά στο πρωτάθλημα και πλέον απέχει μόλις δύο βαθμούς από την ζώνη του υποβιβασμού. Η αντίπαλος του Δικεφάλου βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ μετά από ωραίο γκολ με ανάποδη κεφαλιά στο 12′. Ότι και να προσπάθησαν οι παίκτες της Σλόβαν δεν είχε αποτέλεσμα και μοιραία δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι από την αναμέτρηση.

Η σύνθεση της Σλόβαν Λίμπερετς: Ντουμπράβκα, Μπάρτοσακ, Καραφλάτ (81′ Γουέσλεϊ), Κουφάλ, Ποκόρνι, Φολπρέχτ, Μπαρτλ, Μπρέιτε (73′ Μαχούτσα), Σεβτσίκ, Μόουσες (46′ Ναβράτιλ), Κομλιτσένκο

Καραμπάγκ-Σεμπάιλ 5-0

Μετά την νίκη την περασμένη αγωνιστική επί της Καμπάλα με 2-1 σε ένα δραματικό παιχνίδι που βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 64′, αλλά με γκολ του Ρίτσαρντ στο 87′ και του Ν'ντλόβου στο 94′ πήρε την νίκη και έμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας, το Σάββατο η Καραμπάγκ πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Αζερμπαϊτζάν, συντρίβοντας την Σεμπάιλ, ομάδα Β' Εθνικής με 5-0.

Στο 21′ ο φορμαρισμένος Ν'ντλόβου έκανε το 1-0 και στο 33′ ο Κουιντάνα έδωσε αέρα δύο τερμάτων πριν την ανάπαυλα. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε εντυπωσιακά για την Καραμπάγκ, αφού στο 52′ ο Ν'ντλόβου και πάλι έκανε το 3-0, ενώ τρία λεπτά μετά ο Μίτσελ ανέβασε την διαφορά στα τέσσερα γκολ. Το τελικό σκορ έγραψε ο Ντίνιεφ, που είχε περάσει σαν αλλαγή, στο 81′.

Η σύνθεση της Καραμπάγκ: Μεχεμενταλίεφ, Κουρμπάνοφ, Ντασντεμίροφ, Μεντβέντεφ, Γιουνουσάτζε, Αμιρκουλίεφ (62′ Ντινίεφ), Μίτσελ, Κουιντάνα (46′ Ισμαΐλοφ), Μουαρέμ, Καράγιεφ (63′ Ελεσγκέροφ), Ν'ντλόβου

Διαβάστε ακόμη...