Στα... άδυτα της Τούμπας!

Από paok24.com : Η υπεύθυνη επικοινωνίας του Open House Thessaloniki μιλάει στο #PAOK24 για το γήπεδο του #PAOK που ανοίγει ξανά τις πύλες του
Πηγή: paok24.com
Στα... άδυτα της Τούμπας!

Σε έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής, το Open House, συμμετέχει και φέτος ο ΠΑΟΚ και το γήπεδο του Δικεφάλου.
Η Τούμπα θα ανοίξει για μια ακόμη χρονιά τις πύλες της στο κοινό της Θεσσαλονίκης την Κυριακή 20 Νοεμβρίου από τις 11.00 ως τις 16:00 δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να ξεναγηθούν στην ιστορική έδρα του Δικεφάλου που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Μηνά Τρεμπέλα και να ενημερωθούν για την αρχιτεκτονική του γηπέδου και των εσωτερικών χώρων του.

Το PAOK24 επικοινώνησε με την υπεύθυνη επικοινωνίας του Open House Thessaloniki Ρενάτα Δούμα η οποία αναφέρθηκε στην μεγάλη απήχηση που είχε τα προηγούμενα χρόνια στο κοινό της Θεσσαλονίκης η ένταξη του γηπέδου της Τούμπας στο πρόγραμμα των περιηγήσεων.

"Τα στάδια και τα γήπεδα ενδιαφέρουν τον κόσμο, αλλά και τους αρχιτέκτονες για το πώς έχουν σχεδιαστεί. Οι περισσότεροι έχουν πάντα στο μυαλό τους την εικόνα του γεμάτου γηπέδου το οποίο επισκέπτονται για να παρακολουθήσουν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Μέσω του Open House Thessaloniki μπορούν να δουν τα αποδυτήρια της Τούμπας, τις σουίτες, τα γραφεία, τις αίθουσες για τον τύπο και γενικότερα όλα όσα γίνονται πίσω από τον αγωνιστικό χώρο σε ένα γήπεδο που έχει ανακαινιστεί μερικώς τα τελευταία χρόνια" εξηγεί η κ. Δούμα.

Λίγα λόγια για το Open House

Το Open House είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε πολλές πόλεις ανά την υφήλιο. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής .

Κάθε χρόνο για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της. Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε για τέταρτη χρονιά στις 18-22 Νοεμβρίου 2015 με τη συμμετοχή 344 εθελοντών, ενώ στα 75 κτίρια που συμμετείχαν στο κυρίως πρόγραμμα και στις παράλληλες δράσεις σημειώθηκαν περίπου 31.000 επισκέψεις.

Φέτος το Open House Thessaloniki "κλείνει" τα 5 χρόνια του και δίνει τη δυνατότητα στο κοινό της Θεσσαλονίκης να περιηγηθεί σε 83 κτίρια της πόλης, ενώ υπόσχεται πολλές εκπλήξεις και δώρα σε όσους συμμετέχουν.

Διαβάστε ακόμη...