Τι γίνεται με τις βολές;

Από inpaok.com: Οι μπασκετικοί την ονομάζουν «γραμμή της φιλανθρωπίας», αλλά δεν είναι πάντα έτσι.
Πηγή: inpaok.com
Τι γίνεται με τις βολές;

Οι ελεύθερες βολές αποτελούν τους πιο εύκολους πόντους που μπορεί να πάρει μια ομάδα κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά στον ΠΑΟΚ φέτος έχουν... αποφασίσει, αντί να δέχονται τη φιλανθρωπία, να την προσφέρουν στον αντίπαλο...

Τελευταίο παράδειγμα ήταν το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο παλατάκι, εκεί όπου οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου έχασαν 12 βολές, βοηθώντας ουσιαστικά την Ένωση να παραμείνι ζωντανή στο παιχνίδι, και τελικά να το «κλέψει» στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Το φαινόμενο είναι γενικότερο και απογοητευτικό φέτος, με τον ΠΑΟΚ να έχει ποσοστό 66% (97/146) στις βολές στο ελληνικό πρωτάθλημα και 68.9% (20.5/29.8 ανά ματς) στο FIBA Champions League!

Είναι πρόβλημα αγωνιστικό ή ψυχολογικό; Παρατηρώντας μεμονωμένα τα στατιστικά των παικτών του ΠΑΟΚ στη συγκεκριμένη κατηγορία, σε σχέση με άλλες χρονιές τους, φαίνεται πως κάτι δεν πάει καλά φέτος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Ντάριλ Μπράιαντ, ο οποίος έχει φέτος 59%. Ο Αμερικάνος είχε αποφοιτήσει το κολλέγιο με 78%, στην Αυστρία είχε 82%, στην Τσεχία 87%, ενώ πέρσι με τη Σιένα είχε 85% στην κανονική περίοδο και 93% στα Play off!

Από εκεί και πέρα, ο Μπράντον Τέιλορ αποφοίτησε πέρσι το κολλέγιο με 72% στις βολές και φέτος στο πρωτάθλημα έχει 44%. Ο Πέινερς πέρσι, με τη φανέλα της Βέντσπιλς είχε 77%, και μέχρι τώρα στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει 69%.

Τέλος, αναφορικά με τους σέντερ, ο Κιθ Κλάντον έχει σταθερά χαμηλά ποσοστά σε αυτή την κατηγορία. Στο κολλέγιο είχε 63.8%, φέτος βρίσκεται στο 60%. Όσο για τον Γλυνιαδάκη; Δεν ήταν πάντα τόσο κακός, αλλά τα τελευταία χρόνια το ποσοστό του μειώνεται σταδιακά. υπήρχαν χρονιές στην καριέρα του που είχε 70, 80, ακόμα και 90% (!) στις βολές. Φέτος, με τον ΠΑΟΚ όμως έχει το ισχνό 57%.

Διαβάστε ακόμη...